OK

OK Cancel

Ευχαριστούμε!

Κλείσιμο

Παιδί & Προστασία από τον ήλιο

Αποστολή: διακοπές στον ήλιο. Προφυλάξτε τα παιδιά σας, βάζοντας στη βαλίτσα σας το σωστό αντηλιακό που θα τα προστατέψει αποτελεσματικά από τον ήλιο.

Παιδί & Προστασία από τον ήλιο

Φτάνει η ώρα της αναχώρησης; Και ακόμα έχετε τόσα πράγματα να ετοιμάσετε για να μπορέσετε να απολαύσετε ανενόχλητα αυτές τις οικογενειακές διακοπές που με τόση λαχτάρα περιμένατε… Για να αποφύγετε τα προβλήματα με το που απλώσετε την πετσέτα σας στην άμμο, ακολουθήστε από τώρα κιόλας την καλύτερη μέθοδό μας για την προστασία της επιδερμίδας και της υγείας των παιδιών σας. 

Παιδική επιδερμίδα: εξαιρετικά ευαίσθητη απέναντι στον ήλιο και τις ακτίνες UV

Κάθε άνθρωπος διαθέτει εκ γενετής ένα «κεφάλαιο ήλιος». Αυτό είναι κατά κάποιο τρόπο σαν ένα αποθεματικό από το οποίο αντλούμε καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής μας. Όσο περισσότερο η επιδερμίδα εκτίθεται στον ήλιο, τόσο πιο ευάλωτη και ευαίσθητη γίνεται σταδιακά με τα χρόνια.
Η παιδική επιδερμίδα είναι πιο ευπαθής απέναντι στην ηλιακή ακτινοβολία UV, διότι το σύστημα παραγωγής μελανίνης αναπτύσσεται πλήρως στην εφηβεία. Θα πρέπει να προτιμάται ένας υψηλός δείκτης προστασίας. Δεν χωρά συζήτηση επ’ αυτού, για τα παιδιά ο δείκτης 50 είναι υποχρεωτικός.
Κι αν το μικρό σας έχει σκούρα επιδερμίδα; Μην κάνετε το λάθος να πιστέψετε ότι είναι ασφαλές ενάντια στις βλαβερές ακτίνες UV, αφού αυτές διεισδύουν βαθιά στο δέρμα, όποιο και αν είναι το χρώμα του.

Λίστα «υψηλή προστασία για τα παιδιά»

Σε χιονοδρομικό κέντρο ή αμμουδερές παραλίες, όπου κι αν πάτε, οι οικογενειακές διακοπές ποτέ δεν κρατούν αρκετά. Πριν από την αναχώρηση, λοιπόν, βεβαιωθείτε ότι δεν λείπει τίποτα από τη λίστα σας «υψηλή προστασία για τα παιδιά». - Πλατύγυρο καπέλο ή καπέλο τζόκεϊ με μεγάλο γείσο, κατά προτίμηση ανοιχτόχρωμο.

- Γυαλιά ηλίου (από 6 μηνών και πάνω), που να εφαρμόζουν απόλυτα και να αγκαλιάζουν το πρόσωπο του παιδιού. Επιλέξτε άθραυστα γυαλιά με δείκτη προστασίας 3 ή 4, που να φέρουν τη σήμανση CE. - Άνετα ρούχα που να αφήνουν το δέρμα να αναπνέει ελεύθερα (βαμβακερά, ανοιχτόχρωμα μπλουζάκια για να περιορίσετε τη συσσώρευση θερμότητας, ενθαρρύνοντας έτσι το παιδί να συνεχίσει να το φορά για όσο το δυνατόν μεγαλύτερο χρονικό διάστημα), μαγιό που απωθούν τις ακτίνες UV ακόμη και βρεγμένα. - Ομπρέλα ή τέντα παραλίας με πανί ανθεκτικό ενάντια στις ακτίνες UVA και UVB. - Και η απαραίτητη αντιηλιακή προστασία. Ξεχάστε τα παλιά αντιηλιακά που έχουν ξεμείνει σε κάποιο συρτάρι. Διαλέξτε ένα ειδικό προϊόν, κατάλληλο για την ευαίσθητη επιδερμίδα των παιδιών, υποαλλεργικό, εύκολο στη χρήση ώστε να το εφαρμόζετε ξανά και ξανά (τύπου σπρέι)… Το ιδανικό: ένα σπρέι με δείκτη προστασίας SPF 50, 3 φορές πιο ανθεκτικό στο νερό.

Ήλιος με ασφάλεια, μάθετε στο παιδί σας να προστατεύεται σωστά…

- Καθορίστε ένα πρόγραμμα των δραστηριοτήτων σας στις διακοπές, δίνοντας έμφαση στις δραστηριότητες κάτω από τη σκιά μεταξύ 12:00 μ.μ και 16:00 μ.μ: ώρες κατά τις οποίες απαγορεύεται η έκθεση στον ήλιο. Προτιμήστε το διάβασμα, τη ζωγραφική, ένα παιχνίδι με τράπουλα ή έναν υπνάκο… - Δώστε το παράδειγμα προστατεύοντας πρώτα εσείς τον εαυτό σας. Χρησιμοποιήστε το τάμπλετ σας για να δείξετε και να εξηγήσετε στα παιδιά τους κινδύνους που κρύβει ο ήλιος. - Μην ξεχνάτε ότι το παιδί σας χρειάζεται ενυδάτωση. Δίνετέ του, λοιπόν, τακτικά δροσερό νερό, και χρησιμοποιήστε ένα σπρέι με ιαματικό νερό. Δύο κινήσεις πολύ ωφέλιμες, που δεν θα δυσκολευτεί να δεχτεί. - Μέσα στη θάλασσα, αφήστε το να παίξει με το σωσίβιο και το φουσκωτό του δελφίνι, αλλά να έχετε στον νου σας ότι η αντανάκλαση στο νερό αυξάνει τις επιπτώσεις της υπεριώδους ακτινοβολίας στην επιδερμίδα. 

ΤΑ ΠΡΟΪΌΝΤΑ ΜΑΣ

{Όνομα_Προϊόντος}

Παιδικό Αντιηλιακό Γαλάκτωμα SPF 50

( 1 γνώμη )

{Όνομα_Προϊόντος}

Ιαματικό Ηφαιστειακό Νερό

( 3 γνώμη )

go to top