5 πράγματα που ερεθίζουν το δέρμα με τάση ακμής στην παραλία

Υποφέρετε από επιδερμίδα με τάση για ακμή ή ατέλειες; Ρίξτε μια ματιά στη λίστα μας με τα 5 κορυφαία πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για όταν θα πάτε στην παραλία αυτό το καλοκαίρι.

Ακτίνες UV

Όπως γνωρίζουμε, το ‘φαινόμενο υποτροπής’ στο οποίο τείνει να υπόκειται το δέρμα μετά τις διακοπές, μπορεί να οδηγήσει σε έξαρση των συμπτωμάτων που σχετίζονται με την ακμή. Αυτό οφείλεται σε μια πάχυνση της επιδερμίδας ως αντίδραση στην υπερβολική έκθεση στις ακτίνες UV, οπότε είναι’ σημαντικό, όσοι από εμάς έχουμε επιδερμίδα με τάση για ατέλειες, να θυμόμαστε να χρησιμοποιούμε προϊόντα με δείκτη προστασίας SPF. Οι συνθέσεις με υφή τζελ, τείνουν να αποδίδουν καλά σε πιο λιπαρές επιδερμίδες.

Αλμυρό νερό

Αν και το αλμυρό νερό μπορεί να είναι χρήσιμο για την αποστείρωση των βακτηρίων, όσοι από εμάς έχουν δέρμα επιρρεπές σε κηλίδες, θα πρέπει να προσέχουμε να μην περνάμε πολύ χρόνο στο θαλασσινό νερό. Το αλμυρό νερό μπορεί να μειώσει την ικανότητα του δέρματός’ σας να προστατεύεται από τις βλάβες που προκαλούνται από τον ήλιο κατά 23%, καθώς και να αφυδατώσει τη στιβάδα της επιδερμίδας.[1] Για παράδειγμα, τα επίπεδα αλατιού που υπάρχουν στη Μεσόγειο Θάλασσα, την πιο αλμυρή θάλασσα του κόσμου’, μειώνουν τα επίπεδα ενυδάτωσης της επιδερμίδας’ κατά  23% σε σύγκριση με φυσικές πηγές ή λίμνες.[2] Επιλέξτε μια ανθεκτική στο νερό αντηλιακή προστασία, όπως την Αντηλιακή προστασία Mattifying Corrective Care με SPF 30 της Vichy’, για να βεβαιωθείτε ότι το δέρμα σας προστατεύεται αποτελεσματικά και προσπαθείτε να ξεπλένετε το δέρμα με φρέσκο ​​νερό για να αποφύγετε το σχηματισμό φιλμ, που οδηγεί στη συσσώρευση σμήγματος που μπορεί να οδηγήσει σε ατέλειες.

[1] Schempp, C. M., Blümke, C., Schulte-Mönting, J., Schöpf, E., & Simon, J. C. (1998). Επίδραση διαφόρων διαλυμάτων αλατιού σε ερύθημα και μελάγχρωση που προκλήθηκαν από υπεριώδη ακτινοβολία Β. Der Hautarzt; Zeitschrift fur Dermatologie, Venerologie, und verwandte Gebiete, 49(6), 482-486.
[2] Όπ.π.

Χλώριο

Ας ξεκινήσουμε με τα καλά νέα: η περιστασιακή έκθεση σε χλώριο μπορεί να βοηθήσει ξηραίνοντας την επιδερμίδα, ρυθμίζοντας τη λιπαρότητα και βελτιώνοντας την όψη της ακμής. Δεν ακούγεται τέλειο; Μη βιάζεστε. Όπως και με το ηλιακό φως, το δέρμα μπορεί να ‘υποτροπιάσει’ εάν εκτίθεται υπερβολικά σε ξηραντικές ουσίες, όπως το χλώριο. Παρόλο που αυτές οι στυπτικές ιδιότητες μπορούν βραχυπρόθεσμα να καταπραΰνουν την επιδερμίδα με τάση ακμής ή κηλίδων, η παρατεταμένη έκθεση μπορεί να οδηγήσει σε αυξημένη λιπαρότητα στο δέρμα, το οποίο θέλει να αντισταθμίσει αυτό που εκλαμβάνει ως υπερβολική ξηρότητα. [1] Για να μην προκαλέσετε σπυράκια, προσπαθήστε να περιορίσετε τις βουτιές σας.

Άμμος

Γνωρίζατε ότι η άμμος, εκτός του ότι αντανακλά το 20% με 40% της ακτινοβολίας UV, μπορεί, επίσης, να αφαιρέσει μέρος της αντηλιακής προστασίας σας[1]; Επιπλέον, μετά από μια ημέρα στην παραλία, η άμμος μπορεί να κολλήσει πάνω στην επιδερμίδα και να προκαλέσει ενοχλητικά εξανθήματα. Ευτυχώς, με την τεχνολογία αντηλιακής προστασίας κατά της άμμου της Vichy, μπορείτε να απομακρύνετε πολύ απλά την ανεπιθύμητη άμμο από πάνω σας. Έτσι, η αντηλιακή προστασία σας μπορεί να συνεχίσει να σάς προστατεύει, διατηρώντας την επιδερμίδα απαλή και χωρίς ερεθισμούς.

[1] Beyer, D. M., Faurschou, A., Philipsen, P. A., Hædersdal, M., & Wulf, H. C. (2010). Sun protection factor persistence on human skin during a day without physical activity or ultraviolet exposure. Photodermatology, photoimmunology & photomedicine, 26(1), 22-27.

Ζέστη

Το να κάθεστε πολύ ώρα στον ήλιο δεν είναι κακό μόνο για το δέρμα σας σε βάθος. Η αυξημένη εφίδρωση αυξάνει την παραγωγή σμίγματος[1], με αποτέλεσμα την επιδείνωση της ακμής. Είναι σημαντικό να καθαρίζετε σωστά το πρόσωπό σας με ένα αφρώδες τζελ ή νερό καθαρισμού και, στη συνέχεια, να χρησιμοποιείτε μια τονωτική λοσιόν. Το τελευταίο βήμα δρα ως στυπτικό, αφαιρώντας την περίσσεια λιπαρότητας από την επιφάνεια της επιδερμίδας.

[1] Cunliffe, W. J., Burton, J. L., & SHUSTER, S. (1970). The effect of local temperature variations on the sebum excretion rate. British Journal of Dermatology, 83(6), 650-654.

skinconsult banner

ΑΝΑΛΥΣΗ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑΣ

ΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ ΤΟΥ SKINCONSULT

ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΕ ΤΙΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑΣ ΣΑΣ

ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΣΑΣ ΑΝΑΛΥΣΗ