Το καλύτερο αντιηλιακό προσώπου κατά της φωτογήρανσης

Είναι γεγονός: περισσότερο από τα 80% των σημαδιών γήρανσης οφείλονται στην καθημερινή έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία και στη ρύπανση, δύο από τους παράγοντες που απαρτίζουν το πολυσυζητημένο, πλέον, Εκθεσίωμα. Όπως προδίδει το όνομά του, το Εκθεσίωμα είναι το σύνολο των εξωγενών και ενδογενών παραγόντων που επηρεάζουν το δέρμα από τη στιγμή που γεννιόμαστε, πυροδοτούν το καταστροφικό για τα κύτταρα οξειδωτικό στρες και τελικά οδηγούν σε βιολογικά και κλινικά σημάδια γήρανσης. Ψηλά στη μακροσκελή αυτή λίστα, βρίσκονται η ακτινοβολία UV και η ρύπανση. Αναπόφευκτες, δυστυχώς, και οι δύο στον σύγχρονο τρόπο ζωής, επιτίθενται συνδυαστικά στην επιδερμίδα καθημερινά, συμβάλλοντας σημαντικά στην εμφάνιση σημαδιών φωτογήρανσης, όπως αποδεικνύουν έρευνες των τελευταίων ετών.


Από την οπτική ηλιακή ακτινοβολία που φτάνει στην επιφάνεια της Γης, μόλις το 5% είναι η υπεριώδης ακτινοβολία (UV), ποσοστό που αποδεικνύεται αρκετό για να βάλει σε σοβαρό κίνδυνο όχι μόνο την ομορφιά αλλά, και την υγεία του δέρματος. Συγκεκριμένα, οι ακτίνες UVB διεισδύουν στις εξωτερικές στιβάδες του δέρματος, ενεργοποιούν την διαδικασία του μαυρίσματος ενώ ευθύνονται για τα ηλιακά εγκαύματα και την εμφάνιση καρκίνου του δέρματος σε σοβαρές περιπτώσεις. Οι UVA και οι μακρές UVA διεισδύουν βαθύτερα στο χόριο και επιδρούν απευθείας στους ινοβλάστες διασπούν το δίκτυο των ινών του κολλαγόνου και της ελαστίνης, και ενοχοποιούνται κυρίως για τη φωτογήρανση (ρυτίδες, κηλίδες, χαλάρωση). Αν και η χρόνια έκθεση στην ακτινοβολία UV θεωρείται η βασική αιτία φωτογήρανσης, οι έρευνες δείχνουν ότι και το ορατό φως και η υπέρυθρη ακτινοβολία (IRA) πυροδοτούν τη δημιουργία ελευθέρων ριζών, συμβάλλοντας στην διαδικασία της πρόωρης γήρανσης.


Όμως φαίνεται πως η επιδερμίδα δεν έχει να αντιμετωπίσει μόνο τις επιθέσεις της ηλιακής ακτινοβολίας – υπάρχουν και άλλοι παράγοντες του εκθεσιώματος που συμβάλλουν στην πρόωρη γήρανση, ανάμεσά τους και η ρύπανση. Έρευνες δείχνουν πως η φωτογήρανση που προκαλείται από την υπεριώδη ακτινοβολία επιδεινώνεται από την έκθεση στην ατμοσφαιρική ρύπανση, καθώς τα αιωρούμενα μικροσωματίδια πυροδοτούν τις ελεύθερες ρίζες, οξειδώνουν τα λιπίδια του δέρματος και προκαλούν φλεγμονές που οδηγούν στην εμφάνιση ρυτίδων και κηλίδων*.


Αντιηλιακό καθημερινά: ο μόνος τρόπος να αποφύγετε τη φωτογήρανση

Η καθημερινότητα για την επιδερμίδα, η οποία είναι διαρκώς εκτεθειμένη στο εκθεσίωμα, μοιάζει εφιαλτική. Τα καλά νέα, όμως, είναι πως η πρόωρη γήρανση δεν είναι μονόδρομος- το αντίθετο μάλιστα! Γνωρίζοντας ακριβώς τις αιτίες που κάνουν τα δερματικά κύτταρα να γερνάνε πιο γρήγορα από το αναμενόμενο, μπορείτε να λάβετε τα μέτρα σας ώστε να τα προστατέψετε όσο πιο αποτελεσματικά γίνεται από τους εχθρούς. Η καθημερινή χρήση ενός αντιηλιακού ευρέος φάσματος, με πολύ υψηλό SPF, είναι μία κίνηση ανεκτίμητης αξίας για το δέρμα σας, κυριολεκτικά.

Το Capital Soleil UV-Age Daily SPF50προηγμένη καθημερινή αντιηλιακή προστασία και ταυτόχρονη διόρθωση των σημαδιών φωτογήρανσης. Η προηγμένη σύνθεσή του συνδυάζει την πρωτοποριακή τεχνολογία Netlock, για προστασία από UVA και UVB καθώς και από το οξειδωτικό στρες με 1% Βιταμίνη Ε για προστασία από την υπέρυθρη ακτινοβολία και τη ρύπανση αλλά και τις επιθέσεις των ελευθέρων ριζών, 4% Βιοπεπτίδια που διεγείρουν την παραγωγή κολλαγόνου για μείωση των ρυτίδων, 2% Νιασιναμίδη για μείωση της μελανογένεσης και διόρθωση των κηλίδων, 10% Ιαματικό Ηφαιστειακό Νερό Vichy και Κλάσματα Προβιοτικών για ενίσχυση του επιδερμιδικού φραγμού και της άμυνας της επιδερμίδας.
 
Η αποτελεσματικότητά του απέναντι στο οξειδωτικό στρες που προκαλούν οι ακτίνες UV και IRA καθώς και η ρύπανση, αλλά και στη μείωση των σημαδιών φωτογήρανσης επιβεβαιώνεται από τις κλινικές μελέτες:

 

Με σούπερ λεπτόρρευστη υφή και υποαλλεργικό, το UV-Age Daily SPF50 απορροφάται αμέσως, δεν αφήνει το παραμικρό λευκό ίχνος και μεταμορφώνει την επιδερμίδα στον ιδανικό καμβά για το μακιγιάζ που ακολουθεί. Αν θέλετε να αποφύγετε το makeup και ψάχνετε μια ελαφριά εναλλακτική που θα χαρίσει ομοιόμορφο τόνο και φωτεινότητα στην επιδερμίδα σας, θα λατρέψετε το Capital Soleil UV-Age Daily SPF50 Με Χρώμα. Με μόλις μία κίνηση η επιδερμίδα προστατεύεται αποτελεσματικά από τη φωτογήρανση ενώ την αγκαλιάζει ένα ελαφρύ πέπλο χρώματος και λάμψης που της χαρίζει ομοιόμορφη, ξεκούραστη όψη.

  1. Κλινική μέτρηση vs placebo υπό συνθήκες έκθεσης σε ρύπανση & UV ακτινοβολία.
  2. Κλινική μέτρηση παραγωγής MMP-1 vs control, μετά από έκθεση σε IRA ακτινοβολία.
  3. Απομακρύνθηκε σημαντικά μεγαλύτερος αριθμός μικροσωματιδίων ρύπων (μετά από ξέβγαλμα) από το δέρμα στο οποίο είχε εφαρμοστεί το UV-AGE DAILY (-50%) vs δέρμα χωρίς το UV-AGE DAILY (-40%).
  4. Σημαντική μείωση του TEWL (-4%) vs περιοχής χωρίς το UV-AGE DAILY (-2%), 1h μετά την εφαρμογή του προϊόντος (p=0.0101).
  5. Κλινική δοκιμή με χρήση ανάλυσης εικόνας σε 43 γυναίκες, κατά τη διάρκεια καθημερινής χρήσης για 56 ημέρες.
  6. Κλινική δοκιμή σε 43 γυναίκες, κατά τη διάρκεια καθημερινής χρήσης για 56 ημέρες.

 Πηγή:
* Effects of Air Pollution on Cellular Senescence and Skin Aging, Ines Martic,1,2 Pidder Jansen-Dürr,1,2 and Maria Cavinato1,2,* 2022 July 17.

skinconsult banner

ΑΝΑΛΥΣΗ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑΣ

ΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ ΤΟΥ SKINCONSULT

ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΕ ΤΙΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑΣ ΣΑΣ

ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΣΑΣ ΑΝΑΛΥΣΗ