OK

OK Cancel

Ευχαριστούμε!

Κλείσιμο

Η επαγγελματική ζωή σας δημιουργεί προβλήματα τριχόπτωσης;

Η επαγγελματική ζωή σας δημιουργεί προβλήματα τριχόπτωσης;


Σε περιόδους έντονου άγχους, όπως, για παράδειγμα, σε περιόδους με ιδιαίτερο φόρτο εργασίας και αυξημένες οικογενειακές υποχρεώσεις, σε συνδυασμό με συναισθήματα μοναξιάς ή απογοήτευσης, μπορεί να βρίσκετε μεγαλύτερες τούφες μαλλιών στη βούρτσα ή στη μπανιέρα σας. Αυτό μπορεί να αποτελεί προειδοποίηση για να αλλάξετε τους ρυθμούς σας ή να αξιοποιήσετε κάποιες λύσεις στο σπίτι ώστε να αντεπεξέλθετε στις συνθήκες του περιβάλλοντός σας. Έτσι, θα μειωθεί επίσης ο κίνδυνος για σοβαρές ασθένειες που σχετίζονται με το άγχος.

Ο φαύλος κύκλος του εργασιακού άγχους


Αν η τριχόπτωση γίνει αντιληπτή, επηρεάζει δραματικά την αυτοπεποίθησή σας και το άγχος σας αυξάνεται ακόμη περισσότερο, οπότε γίνεται δυσκολότερο να επιτευχθούν οι επαγγελματικοί ή προσωπικοί στόχοι σας. Ευτυχώς, όπως συμβαίνει και με άλλα συμπτώματα που οφείλονται στο άγχος (δυσκοιλιότητα, πονοκέφαλοι, αϋπνία, μείωση της libido), έτσι και η τριχόπτωση είναι συνήθως παροδική, οπότε προσπαθήστε να μην ανησυχείτε πολύ. Εστιάστε σε θετικές αλλαγές ώστε να βελτιώσετε την ευεξία σας και, κατά πάσα πιθανότητα, τα μαλλιά σας θα ξαναγίνουν πλούσια, όπως πριν.

Ασχοληθείτε με τη διατροφή σας


Το να γευματίζετε στα γρήγορα στο γραφείο σας καθημερινά – ή ακόμη και το να παραλείπετε εντελώς το γεύμα – στερεί από τον οργανισμό σας τα θρεπτικά στοιχεία που χρειάζεται κι έτσι επηρεάζονται ορατά η επιδερμίδα και τα μαλλιά σας. Κάντε ένα διάλειμμα. Έτσι, όχι μόνο θα βελτιωθεί η αποτελεσματικότητά σας αλλά και θα βελτιωθεί η υγεία σας συνολικά. Κάντε ένα lunch break και επιλέξτε πηγές ωφέλιμων πρωτεϊνών, όπως το ψάρι με φρέσκα λαχανικά και πλούσια σε σίδηρο σκουρόχρωμα φυλλώδη λαχανικά. Αποφύγετε το fast food και ως snack επιλέξτε ανάλατους ξηρούς καρπούς, που περιέχουν υγιεινές πρωτεΐνες και μέταλλα. Ο οργανισμός σας, και ιδιαίτερα τα μαλλιά σας, θα τα λατρέψουν.

Δώστε προτεραιότητα στον ύπνο σας


Αν ο φόρτος εργασίας σας ή οι συναισθηματικές και οικογενειακές ανησυχίες σας κρατούν ξύπνιους τη νύχτα, οι ιστοί του οργανισμού σας δεν έχουν τη δυνατότητα να ανανεώνονται επαρκώς. Δοκιμάστε ένα χαλαρωτικό μπάνιο ή ένα φλιτζάνι χαμομήλι πριν από την ώρα του ύπνου και κοιμηθείτε νωρίς όσο περισσότερα βράδια μπορείτε.

Δοκιμάστε καλλυντικές λύσεις


Το νέο Aminexil Clinical 5 της Vichy έχει δημιουργηθεί για την αντιμετώπιση της τριχόπτωσης. Παρατηρήθηκε μειωμένη τριχόπτωση στο 96% των χρηστών, ανεξάρτητα από τον τύπο τριχόπτωσής τους (εκτός από τις περιπτώσεις παθολογικής). Το τακτικό μασάζ του κεφαλιού και η καθημερινή εφαρμογή εντείνουν τα αποτελέσματά του.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

3 συμβουλές για την περιποίηση του δέρματος μετά τα 50

Τρόπος ζωής

3 συμβουλές για την περιποίηση του δέρματος μετά τα 50

Μετά τα 50, τονώστε τη ζωτικότητα και την ευεξία σας με τη βοήθεια των καλύτερων συμμάχων: υγιεινή διατροφή, σωστή στάση σώματος, και μια αποτελεσματική αντιρυτιδική κρέμα. Αγαπήστε την ηλικία σας!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

3 τρόποι να αντιμετωπίσετε την αραίωση των μαλλιών μετά τα 40

Στιγμές της ζωής μας

3 τρόποι να αντιμετωπίσετε την αραίωση των μαλλιών μετά τα 40

Μήπως έχετε παρατηρήσει κι εσείς ότι, τα τελευταία χρόνια, τα μαλλιά σας παρουσιάζουν αραίωση; Οι βλάβες που σχετίζονται με το styling, την ηλικία, και τις ορμονικές μεταβολές κάνουν συχνά τα μαλλιά μας πιο λεπτά και πιο αδύναμα, καθώς πλησιάζουμε τα 40. Ωστόσο, παρακάτω θα μάθετε πώς μπορείτε, με λίγες βασικές αλλαγές, να μειώσετε τις ορατές επιπτώσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

go to top