OK

OK Cancel

Ευχαριστούμε!

Κλείσιμο

SKINCONSULTAI

Η εξατομικευμένη ανάλυση γήρανσης του δέρματος που αναπτύχθηκε από δερματολόγους, και λειτουργεί με Τεχνητή Νοημοσύνη.

Κάνε τη διάγνωση τώρα
Skinconsult

Ευαίσθητη επιδερμίδα & ο καλύτερος τρόπος ενυδάτωσής της

Η ευαίσθητη επιδερμίδα εκδηλώνεται με διάφορους τρόπους. Μπορεί να εμφανίσει πολλές και διαφορετικές αντιδράσεις.

Ευαίσθητη επιδερμίδα & ο καλύτερος τρόπος ενυδάτωσής της

Στη συνέχεια διερευνούμε τι σημαίνει «ευαίσθητη επιδερμίδα», ποιοι είναι οι καλύτεροι τρόποι περιποίησής της, και πώς μπορούμε να την διατηρήσουμε ενυδατωμένη.

Ευαίσθητη επιδερμίδα & ο καλύτερος τρόπος ενυδάτωσής της

Αναρωτιόσασταν πάντα αν έχετε ευαίσθητη επιδερμίδα; Κατ’ αρχάς, η ευαίσθητη επιδερμίδα δεν είναι τύπος επιδερμίδας, αλλά ιδιότητα. Περιγράφεται συνήθως σαν επιδερμίδα ευάλωτη ή ευπαθής απέναντι σε διαφορετικούς παράγοντες, κάτι που έχει ως αποτέλεσμα την εμφάνιση ποικίλων αντιδράσεων.

η ευαίσθητη επιδερμίδα δεν είναι τύπος επιδερμίδας, αλλά ιδιότητα

Πώς θα καταλάβετε αν η επιδερμίδα σας είναι ευαίσθητη;


Ο πιο εύκολος τρόπος να διαπιστώσετε αν η επιδερμίδα σας είναι ευαίσθητη είναι παρατηρώντας τις αντιδράσεις της. Οι αντιδράσεις ευαισθησίας είναι συνήθως βραχείας διάρκειας και μικρότερης ή μεγαλύτερης έντασης, όμως αυτό εξαρτάται εξ ολοκλήρου από την επιδερμίδα του καθενός. Η ευαίσθητη επιδερμίδα μπορεί να εκδηλωθεί με ένα από τα παρακάτω συμπτώματα ή με έναν συνδυασμό αυτών:
●      Τσίμπημα
●      Τράβηγμα
●      Κνησμό
●      Κοκκινίλες

Σε τι διαφέρει η ευαίσθητη επιδερμίδα από την αλλεργική επιδερμίδα;


Η φυσιολογική επιδερμίδα μπορεί να γίνει ευαίσθητη, σε περίπτωση που ο δερματικός φραγμός της υποστεί βλάβες –πράγμα που οδηγεί σε μείωση της ανοχής της. Αυτό συμβαίνει όταν ο δερματικός φραγμός ξηραίνεται, με αποτέλεσμα την απώλεια νερού και λιπιδίων από αυτήν (1). 

Στην ευαίσθητη επιδερμίδα μπορεί να εκδηλωθεί μια φλεγμονώδης αντίδραση, που όμως δεν πυροδοτείται από κάποια συγκεκριμένη ουσία. Από την άλλη μεριά, η αλλεργία είναι μια μη φυσιολογική αντίδραση που λαμβάνει χώρα κατά την έκθεσή μας σε μια ουσία ή σε ένα δυνητικά αλλεργιογόνο. Για κάποιον που δεν είναι αλλεργικός, η επαφή αυτή δεν θα προκαλέσει καμία αντίδραση. Ως εκ τούτου, πολλά προϊόντα περιποίησης σχεδιάζονται έτσι ώστε να είναι υποαλλεργικά, ώστε να μειωθεί ο κίνδυνος εμφάνισης αλλεργικών αντιδράσεων. Η ένδειξη «υποαλλεργικό» δεν σημαίνει ότι το προϊόν δεν θα προκαλέσει αντίδραση στην ευαίσθητη επιδερμίδα.

Πότε λαμβάνουν χώρα αντιδράσεις ευαισθησίας;

Η ευαίσθητη επιδερμίδα παρουσιάζει εκ φύσεως υψηλότερη αντιδραστικότητα σε σύγκριση με τη μη ευαίσθητη επιδερμίδα σε ό,τι αφορά τα εξωτερικά ερεθίσματα και τις περιβαλλοντικές μεταβολές. Αυτά μπορεί να περιλαμβάνουν:

 • Τις κλιματικές μεταβολές (ο δυνατός άνεμος, η θερμοκρασία, η εναλλαγή κρύου-ζέστης)
 • Τη ρύπανση
 • Το λανθασμένο πρόγραμμα περιποίησης/ομορφιάς (χρήση μη κατάλληλων προϊόντων)
 • Το στρες
 • Τον ξηρό τύπο επιδερμίδας

Πώς μπορείτε να μειώσετε την ευαισθησία της επιδερμίδας σας;


Ο καλύτερος τρόπος να μειώσετε την ευαισθησία της επιδερμίδας σας είναι μέσω της σωστής περιποίησης. Αυτό σημαίνει ότι ίσως χρειαστεί να προσαρμόσετε το πρόγραμμα ομορφιάς σας, ώστε να περιλαμβάνει:

Μόνο ουδέτερα προϊόντα Τα προϊόντα αυτά θα πρέπει να εμπεριέχουν τον ελάχιστο αριθμό συστατικών.

Καταπραϋντικά ενεργά συστατικά Όπως ιαματικό νερό. Είναι πολύ σημαντικό να προστατεύεται ο δερματικός φραγμός, ο οποίος θωρακίζει την επιδερμίδα ενάντια στους εξωτερικούς επιθετικούς παράγοντες. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί επιλέγοντας ενυδατικά και θρεπτικά προϊόντα που να προσφέρουν αμέσως στην επιδερμίδα καταπράυνση και αίσθηση άνεσης. Κάθε προϊόν θα πρέπει να εξασφαλίζει τη σωστή ισορροπία ανοχής και αποτελεσματικότητας


Ένα ήπιο πρόγραμμα καθαρισμού Αποφύγετε τη χρήση προϊόντων που περιέχουν ισχυρούς καθαριστικούς παράγοντες ή ερεθιστικές ουσίες και φροντίστε να εφαρμόζετε τα προϊόντα με απαλές κινήσεις.


97%των συνθέσεων
της AQUALIA THERMAL
είναι
ΦΥΣΙΚΗΣ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ

Συνθέσεις δοκιμασμένες σε ευαίσθητη επιδερμίδα
Η σειρά Aqualia Thermal είναι κατάλληλη για την ευαίσθητη επιδερμίδα, καθώς περιέχει συστατικά που σέβονται ακόμα και την πιο αντιδραστική επιδερμίδα. Διενεργήθηκαν μελέτες σε άτομα με ευαίσθητη επιδερμίδα, ώστε να αξιολογηθεί το επίπεδο ανοχής υπό δερματολογικό έλεγχο, καθώς και ανεξάρτητα Κέντρα κλινικών ερευνών. Οι συνθέσεις της Aqualia Thermal είναι κατά 97% φυσικής προέλευσης και περιέχουν μόνο 20 συστατικά, καθιστώντας την ως την ιδανική πρόταση για την αναπλήρωση της ενυδάτωσης και την καταπράυνση της ευαίσθητης επιδερμίδας.

ΠΗΓΕΣ:


1. Misery, L. et al, "Sensitive skin" in Journal of the European Academy of Dermatology and Venereology 30.1 (2016) pp. 2-8 [Accessible at: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/26805416]

Ετικέτες:

ΤΑ ΠΡΟΪΌΝΤΑ ΜΑΣ

 • {Όνομα_Προϊόντος}

  Aqualia Thermal Ενυδάτωση Προσώπου

  Κρέμα Προσώπου Εντατικής Ενυδάτωσης - Ελαφριά Υφή

  Κρέμα ημέρας

  48ωρη Ενυδάτωση. 97% Σύνθεση Φυσικής προέλευσης με Υαλουρονικό Οξύ

 • {Όνομα_Προϊόντος}

  Aqualia Thermal Ενυδάτωση Προσώπου

  Ορός Προσώπου για Εντατική Ενυδάτωση

  Serum Προσώπου

  48ωρη Ενυδάτωση. 97% Σύνθεση Φυσικής προέλευσης με Υαλουρονικό Οξύ

 • {Όνομα_Προϊόντος}

  Mineral 89 ΕΝΥΔΑΤΩΣΗ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑΣ

  Ενυδατικό Booster Προσώπου

  Κρέμα ημέρας

  ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ: Η καθημερινή δόση δύναμης της επιδερμίδας

 • {Όνομα_Προϊόντος}

  Aqualia Thermal Ενυδάτωση Προσώπου

  Κρέμα Προσώπου Εντατικής Ενυδάτωσης - Πλούσια Υφή

  Κρέμα ημέρας

  48ωρη Ενυδάτωση. 97% Σύνθεση Φυσικής προέλευσης με Υαλουρονικό Οξύ

 • {Όνομα_Προϊόντος}

  Aqualia Thermal Ενυδάτωση Προσώπου

  Ενυδατική Κρέμα Προσώπου σε Μορφή Gel

  Κρέμα ημέρας

  Hydrates dry skin for 48 hours. 97% naturally-derived formula with Hyaluronic Acid.

 • ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  3 λάθη που μπορεί να κάνετε με τις μάσκες αργίλου

  Πρόσωπο

  3 λάθη που μπορεί να κάνετε με τις μάσκες αργίλου

  Η άργιλος χρησιμοποιείται εδώ και καιρό για τις φαρμακευτικές της ιδιότητες, ιδίως σε ό,τι αφορά την περιποίηση της επιδερμίδας. Ωστόσο, οι μάσκες αργίλου για το πρόσωπο εξακολουθούν να περιβάλλονται από αρκετούς μύθους. Παρακάτω εξετάζουμε τρεις συνηθισμένες παρανοήσεις, για να σας βοηθήσουμε να επωφεληθείτε στο μέγιστο από όλα όσα έχει να σας προσφέρει η μάσκα σας.

  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

  Ακμή, κνησμός & εξανθήματα: τα σημάδια άγχους στο σώμα

  Πρόσωπο

  Ακμή, κνησμός & εξανθήματα: τα σημάδια άγχους στο σώμα

  Το στρες δεν επηρεάζει μόνο την ψυχική μας ευεξία: αν δεν κάνουμε κάτι για να το αντιμετωπίσουμε, μπορεί να αρχίσει να έχει αντίκτυπο και στην υγεία του σώματός μας. Παρακάτω εξετάζουμε μερικούς από τους πιο συνηθισμένους τρόπους με τους οποίους το σώμα σας μπορεί να σας λέει ότι πρέπει να πάρετε τα πράγματα πιο χαλαρά.

  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

  go to top