OK

OK Cancel

Ευχαριστούμε!

Κλείσιμο

EΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΗ 
ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑΣ

ΑΝΑΠΤΥΧΘΗΚΕ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΟΥΣ
ΕΝΑΣ ΑΛΓΟΡΙΘΜΟΣ ΠΟΥ, ΜΕ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ, ΑΠΟΚΩΔΙΚΟΠΟΙΕΙ ΤΑ ΔΥΝΑΤΑ ΣΗΜΕΙΑ & ΤΙΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑΣ ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΤΟ ΕΞΑΤΟΜΙΚΕΥΜΕΝΟ ΣΑΣ ΙΔΑΝΙΚΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗΣ

ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΤΩΡΑ

Skin ageing algorithm background

Ευαίσθητη επιδερμίδα & ο καλύτερος τρόπος ενυδάτωσής της

Η ευαίσθητη επιδερμίδα εκδηλώνεται με διάφορους τρόπους. Μπορεί να εμφανίσει πολλές και διαφορετικές αντιδράσεις.

Ευαίσθητη επιδερμίδα & ο καλύτερος τρόπος ενυδάτωσής της

Στη συνέχεια διερευνούμε τι σημαίνει «ευαίσθητη επιδερμίδα», ποιοι είναι οι καλύτεροι τρόποι περιποίησής της, και πώς μπορούμε να την διατηρήσουμε ενυδατωμένη.

Ευαίσθητη επιδερμίδα & ο καλύτερος τρόπος ενυδάτωσής της

Αναρωτιόσασταν πάντα αν έχετε ευαίσθητη επιδερμίδα; Κατ’ αρχάς, η ευαίσθητη επιδερμίδα δεν είναι τύπος επιδερμίδας, αλλά ιδιότητα. Περιγράφεται συνήθως σαν επιδερμίδα ευάλωτη ή ευπαθής απέναντι σε διαφορετικούς παράγοντες, κάτι που έχει ως αποτέλεσμα την εμφάνιση ποικίλων αντιδράσεων.

η ευαίσθητη επιδερμίδα δεν είναι τύπος επιδερμίδας, αλλά ιδιότητα

Πώς θα καταλάβετε αν η επιδερμίδα σας είναι ευαίσθητη;


Ο πιο εύκολος τρόπος να διαπιστώσετε αν η επιδερμίδα σας είναι ευαίσθητη είναι παρατηρώντας τις αντιδράσεις της. Οι αντιδράσεις ευαισθησίας είναι συνήθως βραχείας διάρκειας και μικρότερης ή μεγαλύτερης έντασης, όμως αυτό εξαρτάται εξ ολοκλήρου από την επιδερμίδα του καθενός. Η ευαίσθητη επιδερμίδα μπορεί να εκδηλωθεί με ένα από τα παρακάτω συμπτώματα ή με έναν συνδυασμό αυτών:
●      Τσίμπημα
●      Τράβηγμα
●      Κνησμό
●      Κοκκινίλες

Σε τι διαφέρει η ευαίσθητη επιδερμίδα από την αλλεργική επιδερμίδα;


Η φυσιολογική επιδερμίδα μπορεί να γίνει ευαίσθητη, σε περίπτωση που ο δερματικός φραγμός της υποστεί βλάβες –πράγμα που οδηγεί σε μείωση της ανοχής της. Αυτό συμβαίνει όταν ο δερματικός φραγμός ξηραίνεται, με αποτέλεσμα την απώλεια νερού και λιπιδίων από αυτήν (1). 

Στην ευαίσθητη επιδερμίδα μπορεί να εκδηλωθεί μια φλεγμονώδης αντίδραση, που όμως δεν πυροδοτείται από κάποια συγκεκριμένη ουσία. Από την άλλη μεριά, η αλλεργία είναι μια μη φυσιολογική αντίδραση που λαμβάνει χώρα κατά την έκθεσή μας σε μια ουσία ή σε ένα δυνητικά αλλεργιογόνο. Για κάποιον που δεν είναι αλλεργικός, η επαφή αυτή δεν θα προκαλέσει καμία αντίδραση. Ως εκ τούτου, πολλά προϊόντα περιποίησης σχεδιάζονται έτσι ώστε να είναι υποαλλεργικά, ώστε να μειωθεί ο κίνδυνος εμφάνισης αλλεργικών αντιδράσεων. Η ένδειξη «υποαλλεργικό» δεν σημαίνει ότι το προϊόν δεν θα προκαλέσει αντίδραση στην ευαίσθητη επιδερμίδα.

Πότε λαμβάνουν χώρα αντιδράσεις ευαισθησίας;

Η ευαίσθητη επιδερμίδα παρουσιάζει εκ φύσεως υψηλότερη αντιδραστικότητα σε σύγκριση με τη μη ευαίσθητη επιδερμίδα σε ό,τι αφορά τα εξωτερικά ερεθίσματα και τις περιβαλλοντικές μεταβολές. Αυτά μπορεί να περιλαμβάνουν:

  • Τις κλιματικές μεταβολές (ο δυνατός άνεμος, η θερμοκρασία, η εναλλαγή κρύου-ζέστης)
  • Τη ρύπανση
  • Το λανθασμένο πρόγραμμα περιποίησης/ομορφιάς (χρήση μη κατάλληλων προϊόντων)
  • Το στρες
  • Τον ξηρό τύπο επιδερμίδας

Πώς μπορείτε να μειώσετε την ευαισθησία της επιδερμίδας σας;


Ο καλύτερος τρόπος να μειώσετε την ευαισθησία της επιδερμίδας σας είναι μέσω της σωστής περιποίησης. Αυτό σημαίνει ότι ίσως χρειαστεί να προσαρμόσετε το πρόγραμμα ομορφιάς σας, ώστε να περιλαμβάνει:

Μόνο ουδέτερα προϊόντα Τα προϊόντα αυτά θα πρέπει να εμπεριέχουν τον ελάχιστο αριθμό συστατικών.

Καταπραϋντικά ενεργά συστατικά Όπως ιαματικό νερό. Είναι πολύ σημαντικό να προστατεύεται ο δερματικός φραγμός, ο οποίος θωρακίζει την επιδερμίδα ενάντια στους εξωτερικούς επιθετικούς παράγοντες. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί επιλέγοντας ενυδατικά και θρεπτικά προϊόντα που να προσφέρουν αμέσως στην επιδερμίδα καταπράυνση και αίσθηση άνεσης. Κάθε προϊόν θα πρέπει να εξασφαλίζει τη σωστή ισορροπία ανοχής και αποτελεσματικότητας


Ένα ήπιο πρόγραμμα καθαρισμού Αποφύγετε τη χρήση προϊόντων που περιέχουν ισχυρούς καθαριστικούς παράγοντες ή ερεθιστικές ουσίες και φροντίστε να εφαρμόζετε τα προϊόντα με απαλές κινήσεις.


97%των συνθέσεων
της AQUALIA THERMAL
είναι
ΦΥΣΙΚΗΣ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ

Συνθέσεις δοκιμασμένες σε ευαίσθητη επιδερμίδα
Η σειρά Aqualia Thermal είναι κατάλληλη για την ευαίσθητη επιδερμίδα, καθώς περιέχει συστατικά που σέβονται ακόμα και την πιο αντιδραστική επιδερμίδα. Διενεργήθηκαν μελέτες σε άτομα με ευαίσθητη επιδερμίδα, ώστε να αξιολογηθεί το επίπεδο ανοχής υπό δερματολογικό έλεγχο, καθώς και ανεξάρτητα Κέντρα κλινικών ερευνών. Οι συνθέσεις της Aqualia Thermal είναι κατά 97% φυσικής προέλευσης και περιέχουν μόνο 20 συστατικά, καθιστώντας την ως την ιδανική πρόταση για την αναπλήρωση της ενυδάτωσης και την καταπράυνση της ευαίσθητης επιδερμίδας.

ΠΗΓΕΣ:


1. Misery, L. et al, "Sensitive skin" in Journal of the European Academy of Dermatology and Venereology 30.1 (2016) pp. 2-8 [Accessible at: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/26805416]

Ετικέτες:

go to top