OK

OK Cancel

Ευχαριστούμε!

Κλείσιμο

SKINCONSULTAI

Η εξατομικευμένη ανάλυση γήρανσης του δέρματος που αναπτύχθηκε από δερματολόγους, και λειτουργεί με Τεχνητή Νοημοσύνη.

Κάνε τη διάγνωση τώρα
Skinconsult

Απαντήσεις δερματολόγου για την ευαίσθητη επιδερμίδα

Αν θέλουμε να κατανοήσουμε την ευαίσθητη επιδερμίδα μας, είναι σημαντικό να συμβουλευόμαστε τους ειδικούς, οι οποίοι θα μας δώσουν μια πραγματική εικόνα του τι συμβαίνει κάτω από το μικροσκόπιο.

Απαντήσεις δερματολόγου για την ευαίσθητη επιδερμίδα

Μιλήσαμε με την κορυφαία δερματολόγο Δρ. Nina Roos η οποία μας έδωσε τις εξειδικευμένες συμβουλές της για τα πάντα γύρω από την ευαίσθητη επιδερμίδα, από τα συνήθη συμπτώματα μέχρι τις διαφορετικές αντιδράσεις κάθε τύπου επιδερμίδας.

Πώς αποκτούμε ευαίσθητη επιδερμίδα;


Σε ό,τι αφορά τον προσδιορισμό μιας επιδερμίδας ως ευαίσθητη, η Δερματολόγος Δρ.
Nina Roos μας λέει ότι τα συμπτώματα που συνδέονται με την ευαισθησία μπορεί να διαφέρουν από γυναίκα σε γυναίκα, με τη διατροφή, τον τρόπο ζωής, τα γονίδια, ακόμη και τον τόπο κατοικίας να παίζουν σημαντικό ρόλο στο πώς κάθε επιδερμίδα αντιδρά στο περιβάλλον. Η Nina επισημαίνει ότι, μολονότι σε μερικές περιπτώσεις η ευαίσθητη επιδερμίδα είναι αποτέλεσμα γενετικής προδιάθεσης, κάποιες γυναίκες αρχίζουν να εμφανίζουν συμπτώματα αργότερα λόγω των ορμονικών αλλαγών που οφείλονται στη γήρανση, με πάνω από το 50% των γυναικών στην ηλικία των 20 να αντιμετωπίζουν συμπτώματα ευαισθησίας, ποσοστό που είναι μόλις 30% για τις γυναίκες εβδομήντα ετών. Άλλες γυναίκες μπορεί να παρουσιάσουν αυξημένη ευαισθησία πριν ή μετά την εμμηνόπαυση, καθώς και κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Με άλλα λόγια, ακόμη και γυναίκες που περιγράφουν σταθερά την επιδερμίδα τους ως ευαίσθητη, ενδέχεται να παρατηρήσουν μεταβολές στην αντίδραση της επιδερμίδας τους ανάλογα με την ηλικία, τη διατροφή ή το περιβάλλον όπου ζουν.

Τι ρόλο παίζει το πρόγραμμα περιποίησης της επιδερμίδας μας;


Αν και γνωρίζουμε ότι η χρήση καλλυντικών δεν έχει ως αποτέλεσμα την ανάπτυξη ευαισθησίας
, η Nina σημειώνει και την ύπαρξη ενός τρίτου προφίλ, ένα ανησυχητικό φαινόμενο που αναδύεται σήμερα στην Ιαπωνία και την Κορέα. Κάποιες πρώτες μελέτες δείχνουν ότι, στην Ασία, η τάση που υποδεικνύει τη χρήση πολλαπλών στρώσεων προϊόντων, και στο πλαίσιο της οποίας μερικές γυναίκες εφαρμόζουν προγράμματα ομορφιάς που περιλαμβάνουν ακόμη και δέκα ή δώδεκα βήματα, έχει ως συνέπεια πολλές από τις γυναίκες αυτές να εμφανίζουν εξαιρετικά υψηλή ευαισθησία κάποια στιγμή αργότερα στη ζωή τους. Η Nina διευκρινίζει: “Αν βουρτσίζατε τα δόντια σας με δέκα διαφορετικές μάρκες οδοντόκρεμας, κάθε μία ώρα, όλη μέρα κάθε μέρα, το στόμα σας θα άρχιζε σύντομα να αντιδρά. Το ίδιο ισχύει και για την επιδερμίδα σας.”

Τι συνεπάγεται για κάθε γυναίκα η ευαίσθητη επιδερμίδα;


Αναρωτηθήκατε ποτέ γιατί νοιώθετε το πρόσωπό σας πιο ευαίσθητο όταν έχει αέρα από όταν έχει κρύο, ή γιατί το να περνάτε πολλές ώρες μέσα στο μποτιλιάρισμα μερικές φορές προκαλεί ερεθισμούς στην επιδερμίδα σας; Δεν είστε η μόνη. Έρευνες δείχνουν ότι
η ρύπανση μπορεί να αλλοιώσει σε σημαντικό βαθμό τον επιδερμικό φραγμό, ενώ ο δυνατός αέρας ενδέχεται να προκαλέσει αίσθηση καύσου και ερυθρότητα. Επίσης, μελέτες έχουν αποδείξει ότι η συστηματική κατανάλωση πικάντικων τροφίμων οδηγεί σε υψηλότερα επίπεδα ευαισθησίας.[1] Τέλος, ρόλο παίζει και η εθνικότητα κάθε γυναίκας: η επιδερμίδα των Ευρωπαίων και των Ασιατισσών είναι πιο ευπαθής απέναντι στις ακραίες μεταβολές των καιρικών συνθηκών ή της θερμοκρασίας, ενώ οι γυναίκες αφρικανικής καταγωγής έχουν λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν ερυθρότητα.[2] [3] Ωστόσο, να θυμάστε – η ευαισθησία αφορά και μπορεί να επηρεάσει όλους τους τύπους επιδερμίδας , γι’ αυτό μην πιστεύετε τον μύθο που λέει ότι οι λιπαρές επιδερμίδες δεν εμφανίζουν ποτέ κάποιο από τα παραπάνω συμπτώματα!

[1] Ethnic variations in self-perceived sensitive skin: epidemiological survey. R. Jourdain, O. De Lacharriere, P. Bastien and H.I. Maibach - L’Oréal Recherche

[2]Jourdain R, de Lacharrière O, Bastien P, Maibach H I. Ethnic variations in self-perceived sensitive skin: epidemiological survey. Contact Dermatitis 2002.

[3] C.M. Willis et al. Sensitive skin : an epidemiological study. Brit. Journ. of Dermatol. 145 : 258- 263 (2001)

ΤΑ ΠΡΟΪΌΝΤΑ ΜΑΣ

 • {Όνομα_Προϊόντος}
 • ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  3 λάθη που μπορεί να κάνετε με τις μάσκες αργίλου

  Πρόσωπο

  3 λάθη που μπορεί να κάνετε με τις μάσκες αργίλου

  Η άργιλος χρησιμοποιείται εδώ και καιρό για τις φαρμακευτικές της ιδιότητες, ιδίως σε ό,τι αφορά την περιποίηση της επιδερμίδας. Ωστόσο, οι μάσκες αργίλου για το πρόσωπο εξακολουθούν να περιβάλλονται από αρκετούς μύθους. Παρακάτω εξετάζουμε τρεις συνηθισμένες παρανοήσεις, για να σας βοηθήσουμε να επωφεληθείτε στο μέγιστο από όλα όσα έχει να σας προσφέρει η μάσκα σας.

  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

  Ακμή, κνησμός & εξανθήματα: τα σημάδια άγχους στο σώμα

  Πρόσωπο

  Ακμή, κνησμός & εξανθήματα: τα σημάδια άγχους στο σώμα

  Το στρες δεν επηρεάζει μόνο την ψυχική μας ευεξία: αν δεν κάνουμε κάτι για να το αντιμετωπίσουμε, μπορεί να αρχίσει να έχει αντίκτυπο και στην υγεία του σώματός μας. Παρακάτω εξετάζουμε μερικούς από τους πιο συνηθισμένους τρόπους με τους οποίους το σώμα σας μπορεί να σας λέει ότι πρέπει να πάρετε τα πράγματα πιο χαλαρά.

  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

  go to top