OK

OK Cancel

Ευχαριστούμε!

Κλείσιμο

Αντηλιακά για παιδιά

Ιδανικό καλοκαίρι στη γλώσσα των παιδιών σημαίνει ανεμελιά, ατέλειωτες βουτιές στη θάλασσα, κάστρα στην άμμο και παιχνίδια με τους καινούργιους φίλους των διακοπών. Στη γλώσσα των μεγάλων, σημαίνει και κάτι ακόμα: απόλυτη σιγουριά, με σύμμαχο την ιδανική προστασία που θα προσφέρει  στην ευαίσθητη παιδική επιδερμίδα τους το κατάλληλο παιδικό αντιηλιακό.

Οι δερματολόγοι και οι παιδίατροι δεν παύουν να τονίζουν πως τα παιδιά διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο σε σχέση με τους ενήλικες από την έκθεση της επιδερμίδας τους στη UV ηλιακή ακτινοβολία.  Τα στοιχεία τους δικαιώνουν:· Η παιδική επιδερμίδα είναι πιο λεπτή και πιο ευαίσθητη . Ακόμα και λίγη ώρα παραμονής τους στο μεσημεριανό καλοκαιρινό  ήλιο, χωρίς προστασία, μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρά ηλιακά εγκαύματα. · Όλες οι επιδημιολογικές μελέτες  καταλήγουν στο ίδιο συμπέρασμα: τα συχνά ηλιακά εγκαύματα κατά την παιδική ηλικία αυξάνουν τον κίνδυνο ανάπτυξης μελανώματος στην ενήλικη ζωή . · Τα παιδιά λατρεύουν το παιχνίδι και τις δραστηριότητες σε εξωτερικούς χώρους, με αποτέλεσμα να  εκτίθενται περισσότερο στον ήλιο : Σύμφωνα με τη στατιστική, από το σύνολο της UV ακτινοβολίας που θα δεχτεί ένας άνθρωπος σε όλη τη ζωή του με την έκθεσή του στον ήλιο, το 80% λαμβάνεται μέχρι τα 18 του χρόνια.

Είναι επομένως σημαντικό να μάθετε από πολύ νωρίς τα παιδιά σας τους κανόνες ….καλής συμπεριφοράς απέναντι στον ήλιο και να θυμάστε πάντα ότι εσείς είστε το πρότυπό τους-θα πρέπει να βλέπουν ότι κι εσείς φοράτε αντηλιακό και το ανανεώνετε συχνά, ότι κάνετε ηλιοθεραπεία με μέτρο, ότι αποφεύγετε τον μεσημεριανό ήλιο….

Εκτός λοιπόν από το καπέλο και το t-shirt , το τρίπτυχο της ιδανικής προστασίας και ασφάλειας στον ήλιο για την ευαίσθητη επιδερμίδα των παιδιών, συμπληρώνει , κατά τους καλοκαιρινούς μήνες,  το αντηλιακό. Πώς όμως θα επιλέξετε το κατάλληλο; Να θυμάστε: · Το ιδανικό αντηλιακό για παιδιά θα πρέπει να έχει πολύ υψηλό δείκτη προστασίας (SPF50+) , φίλτρα ευρέως φάσματος-  έτσι ώστε να προστατεύει την εύθραυστη επιδερμίδα τους  από τις ακτίνεςUVB/ UVA- · Ένα αντηλιακό όχι απλώς κατάλληλο, αλλά ειδικά σχεδιασμένο για παιδιά, θα πρέπει να έχει υποαλλεργική σύνθεση, δερματολογικά ελεγμένη. Εξίσου σημαντική όμως είναι και η υφή του. · Θα πρέπει να απλώνεται εύκολα, να απορροφάται γρήγορα, να είναι ιδιαίτερα ανθεκτική στο νερό και βέβαια  να είναι ευχάριστη, ώστε να διευκολύνει τη συχνή χρήση. · Τα αντηλιακά για παιδιά της Vichy Ideal Soleil σε μορφή σπρέι ή αφρού, είναι πρακτικά, εύκολα στη χρήση και αρέσουν πολύ στα παιδιά,  ιδιαίτερα αυτά που έχουν  χρώμα ή/και άρωμα, γεγονός που σε συνδυασμό με την ευχάριστη, δροσερή υφή τους  μετατρέπει την ανανέωση, μετά από κάθε βουτιά, από αφορμή για γκρίνια , σε απολαυστικό παιχνίδι.

Ακόμα κι αν το παιδί σας είναι αρκετά μεγάλο ώστε να μπορεί να χρησιμοποιεί μόνο του το αντηλιακό γαλάκτωμα ή σπρέι, καλό είναι να το παρακολουθείτε και να ελέγχετε αν κάνει σωστή εφαρμογή του αντιηλιακού και αν έχει καλύψει κάθε σημείο του σώματός του.

go to top