SkinConsultCoachingVersion = V3 SCAI_PreSubscription = 0

Εβδομάδα

2

ΠΩΣ ΝΑ ΑΝΟΡΘΩΣΕΤΕ ΤΗΝ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΣΕΤΕ ΤΗΝ ΠΥΚΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ.

SKINCONSULTAI CoachingVichy laboratoires

Εβδομάδα 2

Vichy laboratoiresSKINCONSULTAI Coaching

ΠΩΣ ΝΑ ΑΝΟΡΘΩΣΕΤΕ ΤΗΝ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΣΕΤΕ ΤΗΝ ΠΥΚΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ.

ΚΑΛΩΣΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗ 2Η ΕΒΔΟΜΑΔΑ

ΧΑΙΡΟΜΑΣΤΕ ΠΟΛΥ ΠΟΥ ΕΙΣΤΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΕΔΩ! ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΠΕΡΑΣΑΤΕ ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ. ΕΝΤΑΞΑΤΕ ΝΕΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΣΑΣ; ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΑΤΕ ΚΑΠΟΙΑ –ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΙΚΡΗ– ΑΛΛΑΓΗ;

ΝΑ ΟΙ 3 ΣΤΟΧΟΙ ΣΑΣ ΓΙΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ:

 • ΝΑ ΜΑΘΕΤΕ ΓΙΑΤΙ Η ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑ ΧΑΝΕΙ ΤΗΝ ΠΥΚΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΡΥΤΙΔΕΣ,
 • ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΜΕΡΙΚΕΣ ΑΠΛΕΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ 3 ΦΟΡΕΣ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ,
 • ΝΑ ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΕΤΕ ΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΣΑΣ.
Δείτε το βίντεο

ΓΙΑΤΙ Η ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑ ΧΑΝΕΙ ΤΗΝ ΠΥΚΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ; ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΡΥΤΙΔΕΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΠΙΟ ΕΜΦΑΝΕΙΣ;

ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑ & ΕΚΘΕΣΙΩΜΑ – Περιβάλλον, τρόπος ζωής, και ορμονικές διακυμάνσεις.

Η Δρ. Jennifer Beecker, δερματολόγος στον Καναδά, ειδικεύεται στην κλινική δερματολογία, τον καρκίνο του δέρματος και την αισθητική δερματολογία.

Ανακαλύψτε ποιες είναι οι επιπτώσεις των ορμονικών διακυμάνσεων στην επιδερμίδα κατά την περιεμμηνόπαυση, αλλά και πώς προσφέρετε βαθιά θρέψη στην επιδερμίδα σας.

Ανακαλύψτε ποιες είναι οι επιπτώσεις των ορμονικών διακυμάνσεων στην επιδερμίδα κατά την περιεμμηνόπαυση, αλλά και πώς προσφέρετε βαθιά θρέψη στην επιδερμίδα σας.

Η ΛΥΣΗ ΤΗΣ VICHY

Η Vichy Laboratoires δημιούργησε το πρωτόκολλο NEOVADIOL, με ορό και κρέμες, για να στοχεύσει τις ιδιαίτερες ανάγκες της επιδερμίδας κατά την περιεμμηνόπαυση.

Έχει αξιολογηθεί από δερματολόγους, και η αποτελεσματικότητά του έχει επαληθευτεί σε περιεμμηνοπαυσιακές γυναίκες με ευαίσθητη επιδερμίδα.

ΕΒΔΟΜΑΔΑ 2
ΚΡΕΜΕΣ ΗΜΕΡΑΣ & ΝΥΚΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΕΜΜΗΝΟΠΑΥΣΗ

από τη Frédérique Labatut,
Επικεφαλής της Vichy Laboratoires

Διαβάστε περισσότερα

ΚΡΕΜΕΣ ΗΜΕΡΑΣ & ΝΥΚΤΟΣ NEOVADIOL ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΕΜΜΗΝΟΠΑΥΣΗ

Εδώ και 30 χρόνια, η Vichy μελετά την εμμηνόπαυση σε συνάρτηση την επιδερμίδα, πρωτοπορώντας στην περιποίηση της επιδερμίδας κατά την εμμηνόπαυση.

Το πρωτόκολλο περιποίησής μας για την εμμηνόπαυση είναι εμπλουτισμένο με Υαλουρονικό Οξύ, ώστε να αναζωογονεί την επιδερμίδα και να αναπληρώνει την καθημερινή απώλεια Υαλουρονικού Οξέος.

Εφαρμόστε τις κρέμες ημέρας & νυκτός NEOVADIOL μετά από τον ορό σας.

Κάθε σύνθεση εμπεριέχει έναν συνδυασμό Proxylane και εκχυλίσματος Cassia για να αντισταθμίζει τις ορατές επιπτώσεις των ορμονικών διακυμάνσεων στην επιδερμίδα, ενώ είναι επίσης εμπλουτισμένη με Υαλουρονικό Οξύ για να «γεμίζει» την επιδερμίδα και να βελτιώνει την ελαστικότητά της.

 • NEOVADIOL REDENSIFYING LIFTING DAY CREAM:
  Ελαφριά κρέμα ημέρας
  για αύξηση της πυκνότητας κατά +17%(1) και ανόρθωση της επιδερμίδας κατά 25% (1).
 • NEOVADIOL REDENSIFYING REVITALIZING NIGHT CREAM:
  Δροσερή κρέμα νυκτός για επαναπύκνωση και ξεκούραστη όψη το επόμενο πρωί: ενισχύει τη λάμψη κατά +12%(2), ενώ ταυτόχρονα μειώνει αμέσως τη θερμοκρασία της επιδερμίδας κατά -2,7°C(2) για δροσιστική αίσθηση κατά τη διάρκεια της νύχτας.

(1) Κλινική βαθμολόγηση σε 220 γυναίκες, μετά από χρήση της κρέμας ημέρας Neovadiol για την περιεμμηνόπαυση για 3 μήνες. (2) Κλινική βαθμολόγηση σε 24 γυναίκες, μετά από χρήση της κρέμας νυκτός Neovadiol για την περιεμμηνόπαυση για 2 μήνες.

FRÉDÉRIQUE LABATUT

ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ VICHY LABORATOIRES

“ΑΣ ΕΣΤΙΑΣΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΚΡΕΜΕΣ ΗΜΕΡΑΣ & ΝΥΚΤΟΣ NEOVADIOL ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΕΜΜΗΝΟΠΑΥΣΗ. Η ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΕΜΠΛΟΥΤΙΣΜΕΝΗ ΜΕ ΥΑΛΟΥΡΟΝΙΚΟ ΟΞΥ.”

ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΠΥΚΝΟΤΗΤΑΣ, ΑΝΟΡΘΩΣΗ

3

{Όνομα_Προϊόντος}

Neovadiol
ΑΝΤΙΓΗΡΑΝΤΙΚΗ ΚΡΕΜΑ ΗΜΕΡΑΣ ΓΙΑ ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑ

ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΤΕ ΤΙΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ ΣΑΣ, ΜΕ ΜΙΑ ΝΕΑ ΤΕΛΕΤΟΥΡΓΙΑ

Στο πρόσωπο υπάρχουν 57 μύες που χρειάζονται τόνωση ή χαλάρωση. Ως εκπαιδεύτρια τελετουργιών για το πρόσωπο, η Aurelia Del Sol συνδυάζει τις ασκήσεις αναπνοών, το μασάζ και την πιεσοθεραπεία, για επιδερμίδα πιο όμορφη μέρα με τη μέρα.
Είναι η στιγμή σας, απολαύστε τη!

Βρείτε μια άνετη στάση. Εισπνεύστε. Εκπνεύστε. Και ακολουθήστε την ειδικό!

ΕΥΗΜΕΡΙΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΕΜΜΗΝΟΠΑΥΣΗ

ΟΛΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΥΓΕΙΑΣ

Σε όλη αυτή την περίοδο, το σώμα σας υφίσταται πληθώρα βιολογικών και κλινικών αλλαγών. Ο εντοπισμός και η κατανόηση αυτών των αλλαγών όσο το δυνατόν νωρίτερα θα σας βοηθήσει να αποφύγετε την ταλαιπωρία που προκαλούν και να προετοιμάσετε κατάλληλα το σώμα σας για τα επόμενα χρόνια.

Ανάγνωση:
3 λεπτά

ΕΒΔΟΜΑΔΑ 2
ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΤΕ ΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΣΑΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΕΜΜΗΝΟΠΑΥΣΗ

από τη Veronica Di Nardo,
Διατροφολόγο

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΜΕΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΕΜΜΗΝΟΠΑΥΣΗ

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΕΤΕ ΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΣΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΕΜΜΗΝΟΠΑΥΣΗ;

Κατά την περιεμμηνόπαυση, το σώμα χρησιμοποιεί διαφορετικά την ενέργεια και χρειάζεται λιγότερη ημερήσια πρόσληψη. Η μυϊκή μάζα μειώνεται, το βάρος αυξάνεται, και η κατανομή του λίπους αλλάζει. Και επειδή καθεμιά μας είναι μοναδική, το σώμα μας ανταποκρίνεται με τον δικό του τρόπο στις ορμονικές μεταβολές.

Γι' αυτό σήμερα θα ήθελα να επιστήσω την προσοχή σας στο πώς μια υγιεινή διατροφή μπορεί να σας βοηθήσει όχι μόνο να θέσετε υπό έλεγχο το βάρος σας αλλά και να μειώσετε άλλες επιπτώσεις της εμμηνόπαυσης όπως είναι οι εξάψεις, οι διαταραχές ύπνου, οι εναλλαγές διάθεσης, η γήρανση της επιδερμίδας, οι καρδιακές παθήσεις ή η απώλεια οστικής πυκνότητας.

Με μερικούς πολύ απλούς τρόπους, μπορείτε να περάσετε πιο ήρεμα αυτό το στάδιο της ζωής σας. Ας ξεκινήσουμε με μερικές συμβουλές χρήσιμες για όλες μας!

 • Τρώτε υγιεινά και βιολογικά τρόφιμα σε κάθε γεύμα.
  • Προσπαθήστε να τρώτε τουλάχιστον 5 μερίδες φρούτων και λαχανικών.
  • Γνωρίζουμε ότι οι βιταμίνες C, D, K –που υπάρχουν κυρίως στα ψάρια, τα φρούτα και τα λαχανικά–, καθώς και το ασβέστιο, συνιστώνται για τη διατήρηση της υγείας των οστών.
 • Αποφύγετε το αλκοόλ και την καφεΐνη, και επιλέξτε τροφές με χαμηλή περιεκτικότητα σε πρόσθετα σάκχαρα, κορεσμένα λιπαρά, και νάτριο.
 • Κάντε το νερό σύμμαχό σας πίνοντας τουλάχιστον 1,5 λίτρο την ημέρα.
 • Ασκηθείτε καθημερινά.

Αυτές οι συνήθειες όχι μόνο θα σας βοηθήσουν να μην πάρετε βάρος, αλλά θα ωφελήσουν και το μεγαλύτερο όργανο του σώματός σας: την επιδερμίδα σας.

ΠΩΣ ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΣΕΤΕ ΤΗ ΣΥΝΘΕΣΗ ΚΟΛΛΑΓΟΝΟΥ ΚΑΙ ΥΑΛΟΥΡΟΝΙΚΟΥ ΟΞΕΟΣ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΣΑΣ

Λόγω της μείωσης των οιστρογόνων και της αύξησης της κορτιζόλης, οι ρυτίδες γίνονται πιο ορατές και η επιδερμίδα χάνει την ελαστικότητά της. Ωστόσο, η πρόσληψη ορισμένων συστατικών μπορεί να μειώσει αυτές τις επιπτώσεις.

 1. Το Κολλαγόνο αποτελείται από διάφορα αμινοξέα, όμως αυτά με τη μεγαλύτερη αναλογία είναι η Γλυκίνη, η Προλίνη και η Λυσίνη. Αυξάνουν τη σύνθεση κολλαγόνου στο χόριο του δέρματος, και προλαμβάνουν τη γήρανση της επιδερμίδας. Θα τα βρείτε σε ζωικές πρωτεΐνες όπως γαλακτοκομικά προϊόντα, αυγά και θαλασσινά, αλλά και σε λαχανικά όπως το κινόα και τα μανιτάρια.
 2. Στενά συνδεδεμένα με τη λειτουργία του επιδερμιδικού φραγμού, τα Ωμέγα-3 θα σας προφυλάξουν επίσης από την ξηρότητα, τη φλεγμονή, τον κνησμό, ακόμα και τις βλάβες από τον ήλιο. Θα τα βρείτε στον σολομό, τους ξηρούς καρπούς, την πέστροφα, το λάδι λιναρόσπορου, το λάδι κανόλα και τη σόγια.
 3. Η Βιταμίνη C είναι απαραίτητη για τη σύνθεση κολλαγόνου. Θα τη βρείτε σε όλα τα εσπεριδοειδή, όπως τα πορτοκάλια, τα λεμόνια και τα μανταρίνια, αλλά σε μεγάλη ποσότητα υπάρχει και στα ακτινίδια, τις φράουλες, και τα πράσινα λαχανικά όπως το μπρόκολο και το σπανάκι.
 4. Οι πλούσιες πηγές Βιταμίνης D, δηλαδή τα λιπαρά ψάρια όπως η πέστροφα, αλλά και τα λευκά μανιτάρια, θα αποτρέψουν την ξηρότητα και θα ενισχύσουν τον κυτταρικό πολλαπλασιασμό της επιδερμίδας σας.
 5. Η ζάχαρη και ορισμένες μέθοδοι επεξεργασίας τροφίμων συνδέονται στενά με τη γήρανση της επιδερμίδας. Οι μηχανισμοί τους σχετίζονται με τα τελικά προϊόντα προηγμένης γλυκοζυλίωσης στο δέρμα (AGESs), των οποίων η συσσώρευση επιταχύνει τη γήρανση της επιδερμίδας. Επιλέξτε τους σωστούς υδατάνθρακες!
  • Προτιμήστε τα δημητριακά ολικής άλεσης και τα τρόφιμα με χαμηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη.
  • Αποφύγετε τα τηγανητά, τα ψητά, και τα φαγητά στον φούρνο, και προτιμήστε να καταναλώνετε τροφές βραστές, στον ατμό ή ωμές.
 6. Τα μέταλλα όπως ο χαλκός, το πυρίτιο, το μαγγάνιο και ο σίδηρος είναι κι αυτά απαραίτητα για τη σύνθεση κολλαγόνου. Θα τα βρείτε στο συκώτι, τα στρείδια, το σπανάκι, τα όσπρια και το κόκκινο κρέας. Καθώς τα αντιθρεπτικά συστατικά (που βρίσκονται κυρίως στα λαχανικά) μειώνουν την απορρόφηση των μετάλλων, μπορείτε να απενεργοποιήσετε την επίδρασή τους μουλιάζοντας ή βράζοντας τα τρόφιμα πριν τα φάτε.

ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΗ ΤΩΝ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΕΜΜΗΝΟΠΑΥΣΗΣ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΜΕΝΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ

Όπως ανέφερα στην αρχή, η υγιεινή διατροφή μπορεί όχι μόνο να επιβραδύνει τη γήρανση της επιδερμίδας σας, αλλά και να μειώσει τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης. Ακολουθούν μερικές συμβουλές για το πώς να αποφύγετε τις εξάψεις, ένα από τα πιο συνηθισμένα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης.

 1. Τα αντιοξειδωτικά, όπως οι Βιταμίνες C και Ε, μπορούν να μειώσουν τα αγγειοκινητικά συμπτώματα, όπως είναι οι εξάψεις, ενώ παράλληλα βελτιώνουν το ανοσοποιητικό σύστημα.
 2. Αποφύγετε τα μεγάλα γεύματα και τις πικάντικες ή όξινες τροφές πριν από τον ύπνο. Αυτό θα αποτρέψει τις εξάψεις και θα σας εξασφαλίσει μια πιο ήρεμη νύχτα.
 3. Και για να αυξήσετε τις πιθανότητες μιας ξεκούραστης νύχτας, αποφύγετε την καφεΐνη και το αλκοόλ, ειδικά αργά το απόγευμα, και προσπαθήστε να σταματήσετε να πίνετε υγρά λίγες ώρες πριν πάτε για ύπνο.

VERONICA DI NARDO

ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΣ

“Κατά την περιεμμηνόπαυση, το σώμα χρησιμοποιεί διαφορετικά την ενέργεια. Και επειδή καθεμιά μας είναι μοναδική, το σώμα μας ανταποκρίνεται με τον δικό του τρόπο στις ορμονικές μεταβολές. Ας ξεκινήσουμε όμως με μερικές συμβουλές που είναι χρήσιμες για όλες μας.”

Welcome to your program

This is your first week (of 4).
Let’s start with… some contents, if you don’t mind.