Μικυλλιακό νερό: Τι είναι και ποια τα οφέλη του;

Δεν υπάρχει κανένας πια που να μην έχει ακούσει για το μικυλλιακό νερό, αν και ίσως να μην είστε εντελώς σίγουρη σε τι χρησιμεύει. Καθαρίζει ή φρεσκάρει; Αφαιρεί αποτελεσματικά το μακιγιάζ; Είναι κατάλληλο για όλους τους τύπους επιδερμίδας; Παρακάτω, αποκαλύπτουμε γιατί όλοι μιλούν για αυτό.
 
Το μυστικό για τέλεια επιδερμίδα είναι ο σωστός καθαρισμός. Είναι το πρώτο βήμα κάθε αποτελεσματικής ρουτίνας ομορφιάς. Όπως ξέρετε ήδη, αν δεν κάνετε καλό καθαρισμό, τα προϊόντα που θα εφαρμόσετε στη συνέχεια δεν θα είναι τόσο αποτελεσματικά επειδή θα υπάρχουν υπολείμματα μακιγιάζ και ρύποι. Αυτός λοιπόν θα μπορούσε να είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους ο καθαρισμός προσώπου αποκτά ολοένα και μεγαλύτερη σημασία και γιατί το μικυλλιακό   νερό έχει φέρει την επανάσταση στα καλλυντικά. Αν θέλαμε να συνοψίσουμε σε 3 σημεία το γιατί όλοι μιλούν για το μικυλλιακό   νερό, αυτά θα ήταν τα εξής:

1. Γιατί, εκτός από το μακιγιάζ και τις ακαθαρσίες, αφαιρεί επίσης τους ρύπους που δεν φαίνονται με γυμνό μάτι. Αυτά τα σωματίδια –τα λεγόμενα «σωματίδια PM 2.5»– έχουν την ικανότητα να διεισδύουν στην επιδερμίδα και να προκαλούν οξειδωτικό στρες (δηλαδή φλεγμονή, και επιτάχυνση της γήρανσης). Γι’ αυτό είναι απαραίτητη η καθημερινή αφαίρεση του μακιγιάζ.

2. Γιατί το ατελείωτο τρίψιμο έφυγε και δεν ξαναγυρίζει! Αυτός ο τύπος νερού αποτελείται από μικκύλια, σφαιροειδείς χημικές δομές που έλκουν τους ρύπους και το σμήγμα σαν μαγνήτης, παγιδεύοντάς τους στο εσωτερικό τους. Έτσι, με το μικυλλιακό   νερό, δεν χρειάζεται πια να χρησιμοποιείτε 5 δισκία βαμβακιού (3 για να ξεβαφτείτε με το γαλάκτωμα καθαρισμού, κι άλλα 2 για να το αφαιρέσετε) ερεθίζοντας την επιδερμίδα σας. Το μικυλλιακό   νερό καθαρίζει με μία μόνο κίνηση: το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να βάλετε προϊόν σε ένα δισκίο βαμβακιού και να το περάσετε από όλο το πρόσωπο χωρίς να τρίβετε. Εμείς συνιστούμε να το χρησιμοποιείτε τόσο το πρωί για απομάκρυνση της περίσσειας σμήγματος μετά τον ύπνο, όσο και το βράδυ για απομάκρυνση του μακιγιάζ και των ρύπων που συσσωρεύονται μέσα στη μέρα. Και επειδή η πρακτικότητα είναι το παν σήμερα, το μικυλλιακό   νερό είναι ένας πολύ καλός τρόπος να εξοικονομήσετε χρόνο και χρήμα.

3. Γιατί είναι κατάλληλο για κάθε τύπο επιδερμίδας. Χάρη στην πολύ ήπια σύνθεσή του, το μικυλλιακό   νερό είναι κατάλληλο για όλους τους τύπους επιδερμίδας, ακόμα και την πιο ευαίσθητη –αν και το ιδανικό είναι να χρησιμοποιείτε ένα μικυλλιακό   νερό σχεδιασμένο για τον δικό σας τύπο επιδερμίδας. Πριν από μερικές εβδομάδες, σας μιλήσαμε για τα νέα μικκυλιακά νερά της La Roche-Posay –3 στον αριθμό (ένα για κάθε τύπο επιδερμίδας), γιατί κάθε επιδερμίδα είναι διαφορετική και έχει τις δικές της ανάγκες. Το σημαντικό πάντως είναι ότι το μικυλλιακό   νερό καθαρίζει με μία κίνηση, άρα αποφεύγεται η τριβή και, κατ’ επέκταση, ο ερεθισμός της επιδερμίδας.
Έχει κάνει θραύση μεταξύ των celebrities. Έτσι το ανακαλύψαμε κι εμείς πριν από λίγους μήνες. Εσείς; Έχετε εντάξει το μικυλλιακό   νερό στη ρουτίνα ομορφιάς σας;

skinconsult banner

ΑΝΑΛΥΣΗ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑΣ

ΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ ΤΟΥ SKINCONSULT

ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΕ ΤΙΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑΣ ΣΑΣ

ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΣΑΣ ΑΝΑΛΥΣΗ