Κρέμες προσώπου για 50 ετών και άνω: Τι να επιλέξω;

Οι εποχές όπου η άφιξη της εμμηνόπαυσης σήμαινε αυτόματα και τους “τίτλους τέλους” στις προοπτικές και στα όνειρα της γυναίκας που την βίωνε, έχουν ευτυχώς γίνει παρελθόν. Πλέον η εμμηνόπαυση αντιμετωπίζεται στην πραγματική της διάσταση: μια νέα φάση, η συναρπαστική αρχή μιας καινούριας ζωής που κάθε γυναίκα μπορεί να απολαύσει με αυτοαγάπη, αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση.

Και, όπως κάθε νέα φάση στην βιολογική μας εξέλιξη, η εμμηνόπαυση συνοδεύεται από σημαντικές αλλαγές άμεσα συνδεδεμένες με τις ορμόνες οι οποίες καθοδηγούν το σώμα και τα σύναισθήματά μας καθόλη τη διάρκεια της ζωής μας. Η απενεργοποίηση των ορμονών που χαρακτηρίζει την εμμηνόπαυση επηρεάζει ολόκληρο το σώμα, φέρνει μαζί της συμπτώματα όπως οι εξάψεις, η οστεοπόρωση, οι διαταραχές του ύπνου, η κατάθλιψη, τα προβλήματα μνήμης κ.α. Φέρνει, όμως, και αλλαγές στην εμφάνιση: η σιλουέτα μεταβάλλεται εξαιτίας της (αναμενόμενης) αύξησης βάρους και της ανακατανομής του λίπους στο στομάχι και τη μέση, παρατηρείται απώλεια μαλλιών και λέπτυνση της τρίχας, ενώ αισθητές γίνονται οι αλλαγές και στην επιδερμίδα, η οποία μοιάζει να γερνά πιο γρήγορα.

Τι συμβαίνει στην επιδερμίδα κατά την εμμηνόπαυση;

«Όπως όλα τα όργανα του σώματος, το δέρμα αλλάζει σε αυτή τη φάση της ζωής. Οι εξωτερικές στιβάδες καθίστανται λεπτότερες ενώ αλλοιώνεται και η δομή του σε βάθος. Δημιουργούνται ρυτίδες, αυξάνεται η ευαισθησία του ενώ συγχρόνως γίνεται πιο ξηρό», εξηγεί ο Δρ. Χρήστος Ζουμπούλης, Δερματολόγος/Ενδοκρινολόγος. Εκτός από την επίδραση που ασκεί στο κολλαγόνο και την ελαστίνη, η μείωση των οιστρογόνων επηρεάζει και την κυτταρική ανανέωση, γεγονός στο οποίο οφείλεται η λέπτυνση των στιβάδων του δέρματος. Επίσης μειώνεται και το υποδόριο λίπος, πράγμα που επιδεινώνει τη λέπτυνση και την απώλεια πυκνότητας, ενώ ελαττώνεται και η παραγωγή σμήγματος, το οποίο «φροντίζει» για την ελαστικότητα της επιδερμίδας.
 
Αν και θα περίμενε κανείς στο επόμενο στάδιο, αυτό της μετεμμηνόπαυσης, να επανέλθει η ηρεμία, κάποια συμπτώματα υποχωρούν μεν, όμως οι αλλαγές παραμένουν. Μάλιστα, εκτός από τη λέπτυνση και την απώλεια πυκνότητας, παρατηρείται περαιτέρω μείωση των λιπιδίων, γεγονός που οδηγεί στην απώλεια της ελαστικότητας και τη σφριγηλότητας και την αύξηση της ξηρότητας και των ρυτίδων.
 
Δεν είναι, όμως, μόνο τα οιστρογόνα που μειώνονται κατά την εμμηνόπαυση – είναι και μια πληθώρα άλλων ορμονών, ανάμεσά τους και η DHEA, η λεγόμενη ορμόνη της «νεότητας», η οποία επηρεάζει 38 φυσιολογικές διεργασίες τόσο στην επιδερμίδα, όσο και στο χόριο! Όπως εξηγεί ο Δρ. Ζουμπούλης, «Η DHEA θεωρείται ότι μπορεί να αποτρέψει ή να επιβραδύνει τα σημάδια της γήρανσης – διαδραματίζει, δηλαδή, πολύ σημαντικό ρόλο στη διαδικασία της γήρανσης».

Skincare στα 50 και άνω: Επιλέξτε ειδικά μελετημένες συνθέσεις

«Ένα από τα πλεονεκτήματα του δέρματος σε σύγκριση με τα υπόλοιπα όργανα του σώματος, είναι ότι η γήρανση επέρχεται σταδιακά. Έτσι, μπορούμε να παρέμβουμε για να την προλάβουμε ή να την επιβραδύνουμε», τονίζει ο Δρ. Ζουμπούλης. Σε αυτό ακριβώς εστιάζει η Vichy: πρωτοπόρος στη φροντίδα της επιδερμίδας κατά την εμμηνόπαυση, υπογράφει προϊόντα και πρωτόκολλα καθημερινής φροντίδας σχεδιασμένα ειδικά για τις ανάγκες του δέρματος σε κάθε στάδιο της εμμηνόπαυσης με στόχο τη μείωση της ξηρότητας, την ενίσχυση της σφριγηλότητας και της ελαστικότητας, την αποκατάσταση της λάμψης.

 

Μετά τον καθαρισμό, ο ορός προσώπου Neovadiol Meno 5 Bi-Serum έρχεται να αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις των ορμονικών αλλαγών κατά την εμμηνόπαυση, οι οποίες επηρεάζουν την επιδερμίδα σε 5 επίπεδα:
- Η μείωση του κολλαγόνου οδηγεί σε βαθύτερες ρυτίδες
- Η φυσική παραγωγή υαλουρονικού οξέος μειώνεται δραματικά, με αποτέλεσμα την απώλεια πυκνότητας και ελαστικότητας
- Η αντιοξειδωτική άμυνα υποβαθμίζεται, αφήνοντας περιθώριο στις καφέ κηλίδες να κάνουν την εμφάνισή τους στην επιδερμίδα
- Η κυτταρική ανανέωση επιβραδύνεται, οδηγώντας σε θαμπάδα
- Οι εξάψεις, ειδικά τη νύχτα, προκαλούν αίσθηση καύσου στην επιδερμίδα
 
Ο μοναδικός συνδυασμός Proxylane που αυξάνει τη σύνθεση προκολλαγόνου Ι και ΙΙΙ, κολλαγόνου VII και GAGs, και εκχυλίσματος Cassia, αντιμετωπίζει δυναμικά τις ρυτίδες, η Νιασιναμίδη προσφέρει ισχυρή αντιοξειδωτική προστασία και καταπράυνση, οι βιταμίνες Cg και Ε, καταπολεμούν τις καφέ κηλίδες και εμποδίζουν τη θαμπή όψη, το γλυκολικό οξύ διεγείρει την κυτταρική ανανέωση ενώ τα λιπαρά οξέα Ωμέγα 6-9 αντισταθμίζουν την απώλεια των λιπιδίων και αποκαθιστούν την ελαστικότητα του δέρματος.

 

Τη χαλάρωση και τις ρυτίδες που γίνονται πιο έντονες κατά την εμμηνόπαυση βάζει στο στόχαστρο η Neovadiol Κρέμα Ημέρας για Χαλάρωση Προσώπου. Το δραστικό αντιγηραντικό μόριο Proxylane συνδυάζεται με εκχύλισμα Cassia, λιπαρά οξέα Ωμέγα 3-6-9 από φυσικό έλαιο πίτουρου ρυζιού που λαμβάνεται μέσω αλληλέγγυου πορισμού από την Ταϋλάνδη και Νιασιναμίδη- ένα αποτελεσματικό «κοκτέιλ» καθημερινής φροντίδας που επανενεργοποιεί τους μηχανισμούς της επιδερμίδας για την αντιμετώπιση της χαλάρωσης και των ρυτίδων.

Η ξηρότητα και η απώλεια όγκου είναι ένα πολύ χαρακτηριστικό γνώρισμα της επιδερμίδας στην περιεμμηνόμαυση και στην εμμηνόπαυση. Η Neovadiol Αντιγηραντική Κρέμα Ημέρας για Ξηρή Επιδερμίδα, την «τροφοδοτεί» με Υαλουρονικό Οξύ για επαναφορά του όγκου της και βελτίωση της ελαστικότητάς της. Την ίδια στιγμή, ο συνδυασμός Proxylane και εκχυλίσματος Cassia, αντισταθμίζει τις ορατές επιπτώσεις των ορμονικών αλλαγών στην επιδερμίδα.

Κατά τη διάρκεια του βραδινού ύπνου, η Neovadiol Κρέμα Νύχτας για Σφριγηλότητα και Λάμψη επανενεργοποιεί τους μηχανισμούς της επιδερμίδας που διορθώνουν την απώλεια της ελαστικότητας και της πυκνότητας αλλά και την αλλοίωση του περιγράμματος του προσώπου που επιφέρουν οι ορμονικές αλλαγές κατά την εμμηνόπαυση. Αυτή η ανάλαφρη gel-κρέμα προσφέρει μια άμεση αίσθηση δροσιάς (ιδανικό «αντίδοτο» στις εξάψεις), καθώς ο συνδυασμός Proxylane, εκχυλίσματος Cassia, Υαλουρονικού οξέος και Νιασιναμίδης, εργάζονται εντατικά για να βελτιώσουν την πυκνότητα και τη λάμψη και να συμβάλλουν στη λείανση της επιδερμίδας.

skinconsult banner

ΑΝΑΛΥΣΗ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑΣ

ΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ ΤΟΥ SKINCONSULT

ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΕ ΤΙΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑΣ ΣΑΣ

ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΣΑΣ ΑΝΑΛΥΣΗ