Εμμηνόπαυση και ενυδάτωση της επιδερμίδας στα 50

Η ενυδάτωση είναι καίριας σημασίας για την ευεξία του δέρματός σας, ανεξαρτήτως ηλικίας. Ωστόσο, κατά την εμμηνόπαυση, η ξηρότητα είναι ένα από τα πιο συνηθισμένα προβλήματα και προκύπτει ανεξάρτητα από την εποχή.

Δρ Karolina Kopeć

Δερματολόγος

Η περιποίηση του δέρματός σας κατά την εμμηνόπαυση είναι καίρια

Η ορμονική ανισορροπία κατά την εμμηνόπαυση μπορεί να επηρρεάσει αρνητικά την ενυδάτωση του δέρματός σας. Οι σμηγματογόνες εκκρίσεις μειώνονται και αυτές με την ηλικία. Εάν έχετε παρατηρήσει θαμπή επιδερμίδα, τραχύτητα και το δέρμα σας είναι πιο ευαίσθητο, σημαίνει ότι πρέπει να τροποποιήσετε την καθημερινή περιποίησης της επιδερμίδας σας.
 

Δείτε εδώ μερικά βήματα που μπορείτε να ακολουθήσετε για να ενυδάτωση σε καθημερινή βάση:

1. Χρησιμοποιείτε ήπια καθαριστικά που θα προστατεύουν τη λειτουργία του επιδερμιδικού φραγμού σας δύο φορές την ημέρα και προσπαθήστε να αποφεύγετε το καυτό νερό.

2. Ενυδατώνετε το πρόσωπο και το σώμα σας τουλάχιστον δύο φορές την ημέρα

3. Επιλέξτε προϊόντα που περιέχουν συστατικά τα οποία προσελκύουν το νερό, όπως υαλουρονικό οξύ και γλυκερίνη.

4. Το ξεφλουδισμένο, τραχύ δέρμα χρειάζεται επίσης τακτική απολέπιση καθώς μπορεί να μην απορροφήσει τα ενυδατικά συστατικά που εφαρμόζετε. Το κλειδί είναι να αφαιρέσετε τα νεκρά κύτταρα του δέρματος από την ανώτερη στοιβάδα. Μπορείτε να το κάνετε είτε στο σπίτι  είτε να δοκιμάσετε επαγγελματική περιποίηση, όπως χημικό πίλινγκ ή μικροδερμοαπόξεση. Χρησιμοποιείτε πάντα αντηλιακά προϊόντα ευρέος φάσματος μετά την απολέπιση. Συμβουλευτείτε τον δερματολόγο σας για να βρείτε την καλύτερη θεραπεία για εσάς.

5. Σκεφτείτε το ενδεχόμενο να ακολουθήσετε μια πιο υγιεινή ζωή! Το κάπνισμα, το αλκοόλ και το υπερβολικό μαύρισμα χωρίς αντηλιακή προστασία επιδεινώνουν την κατάσταση του δέρματός σας και προκαλούν ξηρότητα.

6. Αρχίστε να χρησιμοποιείτε ενυδατικό σπρέι προσώπου ή ψεκάστε ιαματικό νερό κατά τη διάρκεια της ημέρας και αποφύγετε μέρη όπου ο αέρας είναι ξηρός. Το νερό αυτό μπορεί να κάνει πολλά για το δέρμα σας ενώ ταυτόχρονα το διατηρεί ενυδατωμένο.

7. Και, φυσικά, μην ξεχνάτε να τρώτε καλά. Πίνετε κατάλληλη ποσότητα νερού για να παρέχετε αρκετή ενυδάτωση στον οργανισμό σας. Προσπαθήστε να εντάξετε στην καθημερινή διατροφή σας προϊόντα πλούσια σε νερό και ω-3 λιπαρά οξέα.

ΒΑΣΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΘΥΜΑΣΤΕ

Η ενυδάτωση είναι απαραίτητη. Αυτό που μετράει περισσότερο είναι ο τρόπος.
Βασικοί παράγοντες για λιγότερη ξηρότητα:
·      δεν επιτρέπονται τα αρώματα
·      δεν επιτρέπεται το καυτό νερό
·      ενυδάτωση τουλάχιστον δύο φορές την ημέρα
·      και ένας υγιεινός τρόπος ζωής

skinconsult banner

ΑΝΑΛΥΣΗ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑΣ

ΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ ΤΟΥ SKINCONSULT

ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΕ ΤΙΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑΣ ΣΑΣ

ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΣΑΣ ΑΝΑΛΥΣΗ