Εμμηνόπαυση: γιατί είναι η επιδερμίδα μου πιο ξηρή στα 50;

Η ξηρότητα και ο κνησμός είναι συχνές δερματικές αντιδράσεις κατά την εμμηνόπαυση, που σχετίζονται με αλλαγές στα επιδερμιδικά κύτταρα και τα εξαρτήματα της επιδερμίδας

Δρ Anne Le Pillouer

Γυναικολόγος

Πώς επηρεάζουν τις αλλαγές του δέρματός σας τα επίπεδα pH και οι ορμόνες του δέρματος;

Οι αλλαγές που συμβαίνουν στα κύτταρα της επιδερμίδας κατά την εμμηνόπαυση θα μπορούσαν να προκαλέσουν κάποια ενόχληση, όπως ένα αίσθημα ξηρότητας σε διάφορες περιοχές της επιδερμίδας σας. Μερικοί αδένες σταματούν να είναι στην ηλικία των 30 την ίδια στιγμή με εσάς!

Η ξηρότητα και ο κνησμός είναι συχνές δερματικές αντιδράσεις κατά την εμμηνόπαυση, που σχετίζονται με αλλαγές στα επιδερμικά κύτταρα και τα εξαρτήματα της επιδερμίδας (τρίχες, σμηγματογόνοι αδένες, νύχια). Η λειτουργία των σμηγματογόνων αδένων, που παράγουν ένα προστατευτικό στρώμα σμήγματος, μαζί με τη διατήρηση των επιπέδων pH του δέρματος, μειώνεται.

Εάν το pH του σώματός σας δεν είναι ισορροπημένο, δεν μπορείτε να αφομοιώσετε αποτελεσματικά τα μεταλλικά στοιχεία.

Οι βασικές αιτίες είναι ορμονικές: η μείωση των επιπέδων οιστρογόνων και άλλων ορμονών όπως τα ανδρογόνα, που με την ηλικία μειώνονται στις γυναίκες, οδηγώντας σε ανισορροπία και τελικά σε ξηρό, χαλαρό δέρμα κατά την εμμηνόπαυση.

ΒΑΣΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΘΥΜΑΣΤΕ
• Κατά τη διάρκεια της εμμηνόπαυσης, τα επίπεδα οιστρογόνων μειώνονται οδηγώντας σε ξηρό επιδερμίδα με χαλάρωση.

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗΣ ΔΕΡΜΑΤΟΣ
• Δώστε περισσότερη προσοχή σε προϊόντα περιποίησης του δέρματος που ενισχύουν τον επιδερμιδικό φραγμό και που θα εξισορροπήσουν τα   επίπεδα του pH
• Φροντίστε να έχετε μια πλήρη περιποίηση για το δέρμα σας

skinconsult banner

ΑΝΑΛΥΣΗ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑΣ

ΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ ΤΟΥ SKINCONSULT

ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΕ ΤΙΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑΣ ΣΑΣ

ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΣΑΣ ΑΝΑΛΥΣΗ