OK

OK Cancel

Ευχαριστούμε!

Κλείσιμο

SKINCONSULTAI

Η εξατομικευμένη ανάλυση γήρανσης του δέρματος που αναπτύχθηκε από δερματολόγους, και λειτουργεί με Τεχνητή Νοημοσύνη.

Κάνε τη διάγνωση τώρα
Skinconsult

Συμβουλές για να αποφύγετε τις κηλίδες στο δέρμα από τον ήλιο

Σκέφτεστε ήδη τις καλοκαιρινές διακοπές που πλησιάζουν; Τότε είναι ώρα να αρχίσετε να σκέφτεστε και το αντιηλιακό σας! Διαβάστε παρακάτω πώς μπορείτε να προστατεύσετε την επιδερμίδα σας από τις σκούρες κηλίδες που προκαλεί η έκθεση στον ήλιο.

Συμβουλές για να αποφύγετε τις κηλίδες στο δέρμα από τον ήλιο

Τι είναι οι σκούρες κηλίδες;


Εβδομάδες ακόμα πριν φύγουμε για διακοπές, οι περισσότεροι από εμάς ονειρευόμαστε ήδη τον ήλιο, τη θάλασσα, την άμμο, και εκείνο το υπέροχο απαλό μαύρισμα. Όταν όμως έρθει η ώρα να επιστρέψετε σπίτι, μπορεί να καταλήξετε να φέρετε μαζί σας κάτι παραπάνω από την τέλεια χρυσαφένια λάμψη. Μακροπρόθεσμα, το να μην προστατεύετε σωστά την επιδερμίδα σας κάτω από τον ήλιο μπορεί να δημιουργήσει στίγματα ή ανομοιομορφία, μια μορφή υπέρχρωσης γνωστής σαν κηλίδες στο δέρμα που προκαλούνται από τον ήλιο.

Με την επιστημονική ονομασία «ηλιακή φακή», οι σκούρες αυτές κηλίδες προκαλούνται σαν αποτέλεσμα της υπερβολικής έκθεσης στην ηλιακή ακτινοβολία.[1] Τι συμβαίνει λοιπόν κάτω από την επιφάνεια της επιδερμίδας, όταν αυτές οι κηλίδες αρχίζουν να σχηματίζονται; Η πολύωρη παραμονή κάτω από τον ήλιο κάνει τον οργανισμό να αυξήσει την παραγωγή μελανίνης, της χρωστικής ουσίας που προστατεύει την επιδερμίδα ενάντια στις βλαβερές επιπτώσεις της ακτινοβολίας UV. Όπως συμβαίνει και με τις ελιές ή τις φακίδες, οι σκούρες κηλίδες δημιουργούνται όταν τα συσσωματώματα της μελανίνης ενώνονται μεταξύ τους.   Μολονότι δεν είναι επιβλαβείς για την επιδερμίδα, αυτές οι σκούρες κηλίδες εμφανίζονται συνήθως από τα 40 και μετά[1], όταν αρχίζουν να παρουσιάζονται και άλλα σημάδια ηλιακών βλαβών. Με άλλα λόγια, η πρόληψη είναι η καλύτερη θεραπεία –γι’ αυτό προστατεύστε σήμερα κιόλας την επιδερμίδα σας, πριν να είναι αργά!

[1]Brenner, M., & Hearing, V. J. (2008). The protective role of melanin against UV damage in human skin. Photochemistry and photobiology, 84(3), 539-549.

Χρήσιμες συμβουλές για την προστασία της επιδερμίδας ενάντια στην υπέρχρωση


Το πρώτο βήμα για την αποφυγή των σκούρων κηλίδων; Φροντίστε να επιλέξετε το κατάλληλο αντιηλιακό για τον δικό σας τύπο επιδερμίδας. Οι πολύ ανοιχτόχρωμες επιδερμίδες πρέπει να επιλέγουν αντιηλιακά με SPF 50+, ενώ οι ανοιχτές έως κανονικές τουλάχιστον με SPF 30. Για τις πιο σκούρες επιδερμίδες, το SPF 15 είναι συνήθως αρκετό. Ωστόσο, όσο δυνατό κι αν είναι το αντιηλιακό σας, το καλοκαίρι, είναι σημαντικό να επαναλαμβάνετε την εφαρμογή του όσες φορές χρειάζεται. Τον υπόλοιπο χρόνο, θα πρέπει να φοράτε αντιηλιακό με τουλάχιστον SPF 15, για να προστατεύεστε ενάντια στις ακτίνες UVA, οι οποίες είναι παρούσες καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Σαν γενικό κανόνα, να πολλαπλασιάζετε το SPF σας με τον χρόνο (σε λεπτά) που συνήθως περνά μέχρι η επιδερμίδα σας να αρχίσει να εμφανίζει σημάδια από την έκθεση στον ήλιο· αυτός είναι ένας καλός δείκτης για το πότε πρέπει να επαναλάβετε την εφαρμογή του αντιηλιακού σας.[2] Όταν βρίσκεστε στην παραλία ή στην πισίνα, πρέπει να ξαναβάζετε αντιηλιακό αμέσως μόλις βγείτε από το νερό. Μπορεί να σας φαίνεται υπερβολή, αλλά με τις ακτίνες UVA –τις ακτίνες που κάνουν την επιδερμίδα να μαυρίζει στον ήλιο, και οι οποίες είναι επίσης υπεύθυνες για τις βλάβες που επιταχύνουν τη γήρανση–, πιστέψτε μας: όταν μιλάμε για SPF, όσο περισσότερο τόσο το καλύτερο!

[2]http://www.webmd.com/beauty/news/20080708/8-burning-questions-about-sunscreens?page#1

ΤΑ ΠΡΟΪΌΝΤΑ ΜΑΣ

 • {Όνομα_Προϊόντος}
 • {Όνομα_Προϊόντος}
 • ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  3 λάθη που μπορεί να κάνετε με τις μάσκες αργίλου

  Πρόσωπο

  3 λάθη που μπορεί να κάνετε με τις μάσκες αργίλου

  Η άργιλος χρησιμοποιείται εδώ και καιρό για τις φαρμακευτικές της ιδιότητες, ιδίως σε ό,τι αφορά την περιποίηση της επιδερμίδας. Ωστόσο, οι μάσκες αργίλου για το πρόσωπο εξακολουθούν να περιβάλλονται από αρκετούς μύθους. Παρακάτω εξετάζουμε τρεις συνηθισμένες παρανοήσεις, για να σας βοηθήσουμε να επωφεληθείτε στο μέγιστο από όλα όσα έχει να σας προσφέρει η μάσκα σας.

  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

  Ακμή, κνησμός & εξανθήματα: τα σημάδια άγχους στο σώμα

  Πρόσωπο

  Ακμή, κνησμός & εξανθήματα: τα σημάδια άγχους στο σώμα

  Το στρες δεν επηρεάζει μόνο την ψυχική μας ευεξία: αν δεν κάνουμε κάτι για να το αντιμετωπίσουμε, μπορεί να αρχίσει να έχει αντίκτυπο και στην υγεία του σώματός μας. Παρακάτω εξετάζουμε μερικούς από τους πιο συνηθισμένους τρόπους με τους οποίους το σώμα σας μπορεί να σας λέει ότι πρέπει να πάρετε τα πράγματα πιο χαλαρά.

  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

  go to top