NEO   Μάθετε σημαντικές πληροφορίες για την χρήση cookies στην ιστοσελίδα μας  εδώ.

Εάν δεν αντιδράσετε θα θεωρηθεί πως έχετε αποδεχθεί τους όρους χρήσης cookies

Κλείσε

getGeoIPCountryCode = SiteAppCode = GR Test : 'GR/'

Vichy s'engage à préserver la confidentialité des données personnelles que vous lui transmettez par le biais de ce formulaire. Les données à caractère personnel collectées par l’intermédiaire de ce formulaire font l’objet d’un traitement informatique destiné exclusivement à Vichy aux fins de la gestion de votre inscription, et de la gestion des avis consommateur. Dans le cadre de ce traitement, j’accepte que mes données soient transférées dans les filiales hors UE, certaines d’entre elles ne disposant pas d’un niveau de protection adéquate au sens de la loi informatique et Libertés.

Vous bénéficiez d’un droit d’accès, d’opposition de rectification et de suppression des données qui vous concernent. Vous pouvez exercer ce droit à tout moment en adressant un courrier électronique à [email protected]

Vous pouvez consulter à tout moment notre Politique de Protection des Données Personnelles ainsi que nos Mentions Légales.

OK

OKCancel

Thank you

Close

Συμβουλές για να αποφύγετε τις κηλίδες στο δέρμα από τον ήλιο

Συμβουλές για να αποφύγετε τις κηλίδες στο δέρμα από τον ήλιο
 • favoris

Σκέφτεστε ήδη τις καλοκαιρινές διακοπές που πλησιάζουν; Τότε είναι ώρα να αρχίσετε να σκέφτεστε και το αντιηλιακό σας! Διαβάστε παρακάτω πώς μπορείτε να προστατεύσετε την επιδερμίδα σας από τις σκούρες κηλίδες που προκαλεί η έκθεση στον ήλιο.

Τι είναι οι σκούρες κηλίδες;


Εβδομάδες ακόμα πριν φύγουμε για διακοπές, οι περισσότεροι από εμάς ονειρευόμαστε ήδη τον ήλιο, τη θάλασσα, την άμμο, και εκείνο το υπέροχο απαλό μαύρισμα. Όταν όμως έρθει η ώρα να επιστρέψετε σπίτι, μπορεί να καταλήξετε να φέρετε μαζί σας κάτι παραπάνω από την τέλεια χρυσαφένια λάμψη. Μακροπρόθεσμα, το να μην προστατεύετε σωστά την επιδερμίδα σας κάτω από τον ήλιο μπορεί να δημιουργήσει στίγματα ή ανομοιομορφία, μια μορφή υπέρχρωσης γνωστής σαν κηλίδες στο δέρμα που προκαλούνται από τον ήλιο.

Με την επιστημονική ονομασία «ηλιακή φακή», οι σκούρες αυτές κηλίδες προκαλούνται σαν αποτέλεσμα της υπερβολικής έκθεσης στην ηλιακή ακτινοβολία.[1] Τι συμβαίνει λοιπόν κάτω από την επιφάνεια της επιδερμίδας, όταν αυτές οι κηλίδες αρχίζουν να σχηματίζονται; Η πολύωρη παραμονή κάτω από τον ήλιο κάνει τον οργανισμό να αυξήσει την παραγωγή μελανίνης, της χρωστικής ουσίας που προστατεύει την επιδερμίδα ενάντια στις βλαβερές επιπτώσεις της ακτινοβολίας UV. Όπως συμβαίνει και με τις ελιές ή τις φακίδες, οι σκούρες κηλίδες δημιουργούνται όταν τα συσσωματώματα της μελανίνης ενώνονται μεταξύ τους.   Μολονότι δεν είναι επιβλαβείς για την επιδερμίδα, αυτές οι σκούρες κηλίδες εμφανίζονται συνήθως από τα 40 και μετά[1], όταν αρχίζουν να παρουσιάζονται και άλλα σημάδια ηλιακών βλαβών. Με άλλα λόγια, η πρόληψη είναι η καλύτερη θεραπεία –γι’ αυτό προστατεύστε σήμερα κιόλας την επιδερμίδα σας, πριν να είναι αργά!

[1]Brenner, M., & Hearing, V. J. (2008). The protective role of melanin against UV damage in human skin. Photochemistry and photobiology, 84(3), 539-549.

Χρήσιμες συμβουλές για την προστασία της επιδερμίδας ενάντια στην υπέρχρωση


Το πρώτο βήμα για την αποφυγή των σκούρων κηλίδων; Φροντίστε να επιλέξετε το κατάλληλο αντιηλιακό για τον δικό σας τύπο επιδερμίδας. Οι πολύ ανοιχτόχρωμες επιδερμίδες πρέπει να επιλέγουν αντιηλιακά με SPF 50+, ενώ οι ανοιχτές έως κανονικές τουλάχιστον με SPF 30. Για τις πιο σκούρες επιδερμίδες, το SPF 15 είναι συνήθως αρκετό. Ωστόσο, όσο δυνατό κι αν είναι το αντιηλιακό σας, το καλοκαίρι, είναι σημαντικό να επαναλαμβάνετε την εφαρμογή του όσες φορές χρειάζεται. Τον υπόλοιπο χρόνο, θα πρέπει να φοράτε αντιηλιακό με τουλάχιστον SPF 15, για να προστατεύεστε ενάντια στις ακτίνες UVA, οι οποίες είναι παρούσες καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Σαν γενικό κανόνα, να πολλαπλασιάζετε το SPF σας με τον χρόνο (σε λεπτά) που συνήθως περνά μέχρι η επιδερμίδα σας να αρχίσει να εμφανίζει σημάδια από την έκθεση στον ήλιο· αυτός είναι ένας καλός δείκτης για το πότε πρέπει να επαναλάβετε την εφαρμογή του αντιηλιακού σας.[2] Όταν βρίσκεστε στην παραλία ή στην πισίνα, πρέπει να ξαναβάζετε αντιηλιακό αμέσως μόλις βγείτε από το νερό. Μπορεί να σας φαίνεται υπερβολή, αλλά με τις ακτίνες UVA –τις ακτίνες που κάνουν την επιδερμίδα να μαυρίζει στον ήλιο, και οι οποίες είναι επίσης υπεύθυνες για τις βλάβες που επιταχύνουν τη γήρανση–, πιστέψτε μας: όταν μιλάμε για SPF, όσο περισσότερο τόσο το καλύτερο!

[2]http://www.webmd.com/beauty/news/20080708/8-burning-questions-about-sunscreens?page#1

Τα προϊόντα μας

 • 19492Slow Âge4.5321NewSLOW AGEFACE CAREΚρέμα ημέραςΑντιγήρανση

  Νέο

  {Όνομα_Προϊόντος}

  SLOW AGE

  Slow Âge

  Κρέμα ημέρας

 • 18108Αντηλιακή Κρέμα για Κηλίδες με Χρώμα00Ideal Soleil Αντηλιακά
  {Όνομα_Προϊόντος}
 • Τα πιο δημοφιλή

  go to top