OK

OK Cancel

Ευχαριστούμε!

Κλείσιμο

Συμβουλές Άθλησης για να Επιβραδύνετε την Γήρανση

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΑΘΛΗΣΗΣ

Συμβουλές Άθλησης για να Επιβραδύνετε την Γήρανση

Στο σπίτι


Αρχίστε τη μέρα σας ξυπνώντας όσο το δυνατόν πιο ήρεμα και ήπια, ώστε να ξυπνήσει και το σώμα σας σωστά. 

Κατ' αρχάς, ξυπνήστε 15 λεπτά νωρίτερα από ό,τι συνήθως. Είναι επίσης σημαντικό να αφήσετε τόσο το σώμα όσο και το μυαλό σας να ξυπνήσουν αργά, χωρίς βιασύνες. Η Valerie συνιστά πλήρη αποχή από κάθε ηλεκτρονική συσκευή πριν από τον ύπνο (τοποθετήστε τες σε άλλο δωμάτιο), καθώς και να αντισταθείτε στον πειρασμό να τσεκάρετε το τηλέφωνό σας αμέσως μόλις ξυπνήσετε. Αντ' αυτού, ξεκινήστε τη μέρα σας κάνοντας stretching για τουλάχιστον δέκα λεπτά. Η αισιόδοξη στάση είναι το κλειδί για την καταπολέμηση των επιπτώσεων του οξειδωτικού στρες, γι' αυτό η Valerie συνιστά να κάνετε διαλογισμό φέρνοντας στον νου σας όλα τα θετικά πράγματα που έχετε στη ζωή σας, κάτι που θα σας αναζωογονήσει και θα σας δώσει ώθηση για τη μέρα που αρχίζει. Με 4-6 εβδομάδες εξάσκησης, αυτό θα σας γίνει δεύτερη φύση

Στις μετακινήσεις σας

Για να μετακινήστε χωρίς άγχος και να φτάνετε στη δουλειά με πνεύμα αισιοδοξίας, είναι σημαντικό να προσέχετε τη στάση του σώματος και την αναπνοή σας.

Ό,τι καιρό κι αν κάνει, μην ξεχνάτε να βάζετε αντιηλιακό -ιδίως στα χέρια- και να επαναλαμβάνετε την εφαρμογή κάθε 2-3 ώρες. Αν πηγαίνετε στη δουλειά με το αυτοκίνητο, κάντε έναν περίπατο πριν ξεκινήσετε τη διαδρομή σας. Όταν οδηγείτε, φροντίστε να αναπνέετε σωστά και να κρατάτε ίσιους τους ώμους σας, αντί να καμπουριάζετε πάνω από το τιμόνι. Αν χρησιμοποιείτε τα μέσα μαζικής μεταφοράς, δώστε προσοχή στη στάση του σώματός σας: να στέκεστε με ίσια την πλάτη και να αναπνέετε από το διάφραγμα· αυτό βοηθά τόσο στην αναπνοή όσο και στη διατήρηση της καλής κατάστασης των αρθρώσεων.

Στη δουλειά

Περνάμε τον περισσότερο χρόνο μας στη δουλειά. Για να επιβραδύνουμε, λοιπόν, τη γήρανση, είναι απαραίτητο να καθιερώσουμε μια ρουτίνα με μακροπρόθεσμα οφέλη για την επιδερμίδα μας.

Αντί να στείλετε ένα email, βρείτε χρόνο για να μιλήσετε προσωπικά με τους συναδέλφους σας: είναι πιο αποτελεσματικό, σας κάνει να κινείστε, και αυξάνει τις πιθανότητες αυτή η συνάντηση να δημιουργήσει θετική ανάμνηση στον νου σας. Το γέλιο, ακόμη και για δεκαπέντε λεπτά την ημέρα, παράγει ενδορφίνες και είναι πολύ καλή γυμναστική για την καρδιά -όσο ωφέλιμο είναι και το τζόγκινγκ. Επίσης, η ήπια αγιουρβεδική αναπνοή μπορεί να σας βοηθήσει σε αγχωτικές καταστάσεις. Πηγαίντε για το μεσημεριανό σας με τα πόδια: βγείτε έξω και φάτε κάτι πλούσιο σε Βιταμίνη C, αποφεύγοντας το "αλόγιστο φαγητό" στο γραφείο. Βασική είναι επίσης και η αναλογία 80/20 σε ό,τι αφορά τις αλκαλικές τροφές (φρούτα, λαχανικά, δημητριακά ολικής άλεσης) έναντι των όξινων τροφών (κόκκινο κρέας, γλυκά, αλκοόλ). Μία φορά την εβδομάδα, εφαρμόστε την έννοια της "ψυχολογικής ροής" κάνοντας μια δραστηριότητα που απαιτεί σωματικές και νοητικές δεξιότητες, όπως το γκολφ, ο χορός, ή ακόμη και το indoor flying. 

go to top