Η διαφορά κρέμας & serum προσώπου στην αντιγηραντική ρουτίνα

Ίσως νομίζετε ότι η αντιγηραντική κρέμα που χρησιμοποιείτε σας καλύπτει. Δείτε εδώ γιατί θα πρέπει να εξετάσετε το ενδεχόμενο να προσθέσετε serum στο πρωτόκολλο αντιγηραντικής περιποίησης της επιδερμίδας σας.

Αντιγηραντικός ορός

Μετά την ηλικία των 35, τα αντιγηραντικά προϊόντα είναι αναγκαίο μέρος της καθημερινής σας περιποίησης. Από τα πεπτίδια μέχρι τη βιταμίνη C, τα αντιγηραντικά δραστικά συστατικά που εντάσσετε στην περιποίησή σας μπορούν να βοηθήσουν στην καταπολέμηση της διαδικασίας γήρανσης, συμβάλλοντας στην αντιμετώπιση των συμπτωμάτων απώλειας του απαραίτητου κολλαγόνου και του υαλουρονικού οξέος, καθώς επίσης και στην επιβράδυνση της διαδικασίας ανανέωσης της επιδερμίδας, που ευθύνονται συνολικά για τη γήρανση του δέρματος. Όμως, τα διάφορα δραστικά συστατικά απορροφώνται με διαφορετικούς τρόπους, γι'αυτό τα αντιγηραντικά προϊόντα που επιλέγετε πρέπει να χρησιμοποιούνται με τον σωστό τρόπο, ώστε να επωφεληθείτε τα μέγιστα από την αντιγηραντική σας περιποίηση. Και ενώ οι κρέμες με τα κατάλληλα συστατικά μπορούν να αποτελέσουν ισχυρό σύμμαχο κατά της γήρανσης, η προσθήκη ενός ορού στη ρουτίνα σας μπορεί να ενισχύσει τα οφέλη αυτών των προσεκτικών επιλογών ’ που εντάσσετε στην περιποίησή σας.

Οι οροί έχουν σχεδιαστεί ώστε να παρέχουν υψηλότερη συγκέντρωση δραστικών συστατικών, σε μικρές, ισχυρές δόσεις που συμπληρώνουν τη δράση της κρέμας που ακολουθεί. Με πιο ελαφριά υφή και από τις ενυδατικές κρέμες, διεισδύουν στην επιδερμίδα πιο γρήγορα, παρέχοντας δραστικά συστατικά και προετοιμάζοντας την επιδερμίδα σας για τα επόμενα προϊόντα.

Πώς να εφαρμόσετε τον αντιγηραντικό ορό σας: Αφού προετοιμάσετε την επιδερμίδα σας με προσεκτικό καθαρισμό και τόνωση για να απομακρύνετε τα υπολείμματα, –εφαρμόστε– τον ορό ’σε ελαφρώς νωπή επιδερμίδα, για μεγαλύτερη απορρόφηση. Βεβαιωθείτε ότι ο ορός έχει απορροφηθεί τελείως πριν προχωρήσετε στο επόμενο βήμα της αντιγηραντικής σας περιποίησης.

Αντιρυτιδική κρέμα

Οι ενυδατικές αντιρυτιδικές κρέμες και οι κρέμες νυχτός είναι κρέμες με πρόσθετα δραστικά συστατικά που έχουν σχεδιαστεί για να διατηρούν το δέρμα σφριγηλό, να εξομαλύνουν τις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες ή και να ενισχύουν τη λάμψη. Παρέχει συνολική δράση’ στο δέρμα, συμπεριλαμβανομένης της ενυδάτωσης και των στοχευμένων πλεονεκτημάτων για διάφορα σημάδια γήρανσης, αλλά φροντίστε να επιλέξετε μια σύνθεση που έχει σχεδιαστεί για τον τύπο του δέρματός σας. Αποφύγετε οτιδήποτε πολύ λιπαρό ή βαρύ αν το δέρμα σας είναι λιπαρό, σκληρά ή υπερβολικά προϊόντα αν έχετε ευαίσθητη επιδερμίδα ή ταλκ, ρυθμιστές σμήγματος και άλλους παράγοντες που καταστρέφουν τη λάμψη αν το δέρμα σας είναι ήδη ξηρό.

Πώς να εφαρμόσετε τον αντιρυτιδικό ορό σας: Μόλις το serum σας απορροφηθεί πλήρως από την επιδερμίδα, κάντε μασάζ με την κρέμα με SPF ή την ενυδατική σας κρέμα το πρωί ή την κρέμα νυχτός το βράδυ, απλώνοντάς την σε όλο το πρόσωπο και το λαιμό σας για να κλειδώσετε μέσα τους τα ευεργετικά συστατικά τους. Εάν χρησιμοποιείτε μια αντιρυτιδική κρέμα ματιών, είναι καλύτερο να την απλώνετε απαλά στο τελευταίο βήμα της ρουτίνας περιποίησης της επιδερμίδας σας, μετά την ενυδατική κρέμα.

Πώς να επιλέξετε μεταξύ αντιρυτιδικού serum και κρέμας

Το να γνωρίζετε πώς να χρησιμοποιείτε τις κρέμες και τα serum ως μέρος της ρουτίνας αντιρυτιδικής φροντίδας της επιδερμίδας σας μπορεί να κάνει μεγάλη διαφορά στον τρόπο με τον οποίο η επιδερμίδα σας απορροφά όλες αυτές τις δραστικές ουσίες και, τελικά, στο πόσο αποτελεσματικές είναι στη διατήρηση της επιδερμίδας σας στην ιδανική της μορφή. Τα serum και οι κρέμες έχουν διαφορετικές λειτουργίες περιποίησης της επιδερμίδας και παίζουν διαφορετικό ρόλο στο πρόγραμμα ομορφιάς σας.

skinconsult banner

ΑΝΑΛΥΣΗ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑΣ

ΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ ΤΟΥ SKINCONSULT

ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΕ ΤΙΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑΣ ΣΑΣ

ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΣΑΣ ΑΝΑΛΥΣΗ