Οι διάφοροι τύποι ρυτίδων και πώς να τις προλάβετε

Μάθετε για τους διαφορετικούς τύπους ρυτίδων και πώς να τις προλαμβάνετε καλύτερα, με συμβουλές για προοδευτικές θεραπείες για ρυτίδες ματιών και μετώπου, οι οποίες στοχεύουν στην εσωτερική δομή και στις διεργασίες του δέρματος, με συναρπαστικά αποτελέσματα.

Οι αναπόφευκτες ρυτίδες: μια γραμμή ή πτυχή στο δέρμα, όπως από γήρανση(1)

Μπορούν όλοι να αναγνωρίσουν την πρώτη ρυτίδα σας. Για πολλούς είναι το αυλάκι στο μέτωπο, οι γραμμές 11. Για άλλους είναι οι γραμμές έκφρασης γύρω από τα χαμογελαστά μάτια ή τα εκφραστικά χείλη. Για κάποιους είναι οι γνωστές και ως ρινοχειλικές πτυχώσεις, που ενώνουν τη μύτη και τα χείλη σε μια σταδιακά βαθύτερη σύνδεση.

Καθώς περνάνε τα χρόνια, όλοι αποκτούμε τις δικές μας ρυτίδες. Ανάλογα με την κληρονομικότητα, τον τρόπο ζωής, (ακόμη και αυτόν που κάναμε πριν χρόνια), το πώς εκφράζονται φυσικά τα πρόσωπά μας καθημερινά και πώς φροντίζουμε το δέρμα μας.

Τα καλά νέα είναι ότι η δερματολογία γνωρίζει σήμερα περισσότερο από ποτέ πώς να επιβραδύνει την εμφάνιση των ρυτίδων μας εγκαίρως, με θεραπείες που αναπληρώνουν άμεσα και ενθαρρύνουν προοδευτικά το δέρμα να δημιουργήσει περισσότερο κολλαγόνο, ελαστίνη και υαλουρονικό οξύ, τα στοιχεία που χάνει το δέρμα φυσικά με τον χρόνο.

Το 20% της γήρανσης του δέρματος οφείλεται, απλά, στον χρόνο. Καθώς το δέρμα γερνάει και εμφανίζονται οι πρώτες ρυτίδες, αυτό συνδέεται άμεσα με αλλαγές στη δομή του δεύτερου στρώματος του δέρματος - δηλαδή τη σταδιακή διάσπαση του ινώδους δικτύου του δέρματος, του κολλαγόνου του, της ελαστίνης και των GAG (σάκχαρα) συμπεριλαμβανομένου του υαλουρονικού οξέος. Αυτές είναι γενετικά προγραμματισμένες ρυτίδες. Εάν ζούσαμε υπόγεια και δεν βλέπαμε ποτέ το φως του ήλιου ή δεν κάναμε καμία έκφραση προσώπου, η δομή του δέρματός μας θα εξακολουθούσε να διασπάται αλλά με πολύ πιο αργό ρυθμό.  Αυτή η ενδογενής γήρανση σχετίζεται με τον χρόνο που περνά.

Οι επιταχυνόμενες ρυτίδες: μια γραμμή ή πτυχή στο δέρμα, όπως από την επιταχυνόμενη γήρανση λόγω φλεγμονών

Το 80% της γήρανσης του δέρματος οφείλεται στη συνδυασμένη επίδραση εξωτερικών και εσωτερικών στοιχείων, που συνδέονται με τον τρόπο που ζούμε. Γνωρίστε την επιταχυνόμενη γήρανση λόγω φλεγμονών. Χρόνια φλεγμονή που προκαλείται από εξωτερικά και εσωτερικά ερεθίσματα από εχθρούς του δέρματός μας, όπως η ηλιακή ακτινοβολία, το φως, η ρύπανση, το άγχος, η κούραση, τα οποία πυροδοτούν καταιγισμό αντιδράσεων σε καθημερινή βάση. Αντιμέτωποι με αυτό καθημερινοί και χωρίς συγκεκριμένη αποκατάσταση, αυτή η χρόνια φλεγμονή χαμηλού βαθμού που κατανέμεται στο δέρμα, μειώνει το κολλαγόνο και την ελαστίνη, προκαλώντας σημάδια γήρανσης μακροπρόθεσμα. Οι ρυτίδες που σχηματίζονται από αυτήν τη σιωπηλή διαδικασία γήρανσης που προκαλείται από φλεγμονές μπορούν να επιδιορθωθούν μόνο με τον χρόνο που απαιτείται για επούλωση του δέρματος.

Ρυτίδες ματιών: γραμμές ή πτυχές γύρω από τα μάτια, όπως από έκφραση

Ο λόγος που οι ρυτίδες έκφρασης εμφανίζονται πρώτα στο σημείο αυτό για μερικά άτομα είναι ότι η επιδερμίδα γύρω από τα μάτια είναι πολύ λεπτή και τα μάτια είναι επίσης ένα από τα σημεία του προσώπου με τα οποία εκφραζόμαστε περισσότερο. Αυτό κάνει τις εκφραστικές εξωτερικές γωνίες των ματιών ιδιαιτέρως ευάλωτες στη δημιουργία λεπτών γραμμών και γι' αυτό υπάρχουν θεραπείες ειδικά σχεδιασμένες για τα γερασμένα μάτια.

Αντικατοπτρίζοντας την τρέχουσα τάση στις αισθητικές επεμβάσεις προς τους επαγωγείς ιστών λεπτού δέρματος, οι οποίοι, σε αντίθεση με τα συμβατικά filler, προσφέρουν προοδευτική δράση στην αποκατάσταση του όγκου, καθώς διεγείρουν την ικανότητα ανάπλασης της ίδιας της επιδερμίδας. Η επόμενης γενιάς αντιρυτιδική περιποίηση της επιδερμίδας λειτουργεί επίσης για να επιτύχει ένα άμεσα ορατό αποτέλεσμα πλήρωσης, το οποίο συνδυάζεται με σταδιακή επίδραση. Τεχνικές όπως η βιοαναζωογόνηση, όπου εγχέεται υαλουρονικό οξύ βαθιά μέσα στο δέρμα για να αναπληρώσει το στρώμα νερού, αλλά και το micro-needling, το οποίο μπορεί να διαρρήξει την εξωτερική στοιβάδα του δέρματος (Stratum Corneum) για να το αναζωογονήσει με σύνθεση κολλαγόνου, έχει ενισχύσει την περιποίηση του δέρματος με νέους καινοτόμους τρόπους, ώστε να μεταφέρει τα δραστικά συστατικά στην καρδιά των ρυτίδων.

Απευθείας στην πηγή των ρυτίδων.

Εμπνευσμένα από το micro-needling, τα επιθέματα LiftActiv Hyalu αποτελούνται από 100% στερεοποιημένες βελόνες υαλουρονικού οξέος. Οι 160 μικροβελόνες τρυπούν το δέρμα και το στερεοποιημένο υαλουρονικό οξύ διαλύεται βαθιά μέσα στις στιβάδες σε διάστημα μεγαλύτερο των τεσσάρων ωρών ή για καλύτερα αποτελέσματα σε διάστημα 8 ωρών. Από την 1η χρήση του επιθέματος, υπάρχει ορατό αποτέλεσμα στις ρυτίδες των ματιών, στις ρινοχειλικές πτυχώσεις και στις γραμμές ανάμεσα από τα φρύδια. Χορηγούμενο τοπικά και όχι με ένεση, το υαλουρονικό οξύ χαμηλού μοριακού βάρους στη Μάσκα LiftActiv Hyalu, είναι σε κλάσματα σε τέτοιον βαθμό, που μπορεί να διεισδύσει βαθιά στο δέρμα, ενώ έχει αποδειχθεί ότι μειώνει σημαντικά το βάθος των ρυτίδων. Ταυτόχρονα, βελτιώνει σημαντικά την ελαστικότητα του δέρματος. Οι κορυφαίες αντιρυτιδικές θεραπείες είναι πλέον ακόμη πιο ενεργές. Με 38% ενεργά συστατικά, το νέο προϊόν Collagen Specialist Αντιγηραντική Κρέμα Προσώπου συγκεντρώνει την υψηλότερη συγκέντρωση δραστικών συστατικών που έχει επιτευχθεί ποτέ από τα Εργαστήρια Vichy για να προστατεύει το δέρμα από τις φλεγμονές, για περισσότερο κολλαγόνο και ελαστίνη στο δέρμα.

Δερματολογικές συμβουλές στη διάθεσή σας

Εφαρμόστε μια επιπλέον ποσότητα της αντιγηραντικής περιποίησής σας απευθείας επάνω στις γραμμές. Χρησιμοποιήστε κρέμα νυχτός για πλήρωση των ρυτίδων με προϊόν όλη τη νύχτα.  Και για επιπλέον αποτελεσματικότητα, κοιτάξτε με προσοχή τις ίδιες τις γραμμές. Τσιμπήστε το δέρμα και σύρετε τα δάχτυλά σας κατά μήκος του μετώπου για να «σβήσετε» τις γραμμές του συνοφρυώματος. Συνεχίστε με επαναλαμβανόμενες κινήσεις τσιμπήματος από το πάνω μέρος της μύτης σας προς το κέντρο του μετώπου σας και έπειτα σύρετε σταθερά τα δάχτυλά σας προς τα έξω, προς τον κρόταφο, για να δημιουργήσετε ένταση. Κάντε την ίδια κίνηση στην άλλη πλευρά του μετώπου σας.

ΑΝΑΦΟΡΕΣ:
1. https://www.thefreedictionary.com/wrinkle

skinconsult banner

ΑΝΑΛΥΣΗ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑΣ

ΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ ΤΟΥ SKINCONSULT

ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΕ ΤΙΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑΣ ΣΑΣ

ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΣΑΣ ΑΝΑΛΥΣΗ