OK

OK Cancel

Ευχαριστούμε!

Κλείσιμο

EΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΗ 
ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑΣ

ΑΝΑΠΤΥΧΘΗΚΕ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΟΥΣ
ΕΝΑΣ ΑΛΓΟΡΙΘΜΟΣ ΠΟΥ, ΜΕ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ, ΑΠΟΚΩΔΙΚΟΠΟΙΕΙ ΤΑ ΔΥΝΑΤΑ ΣΗΜΕΙΑ & ΤΙΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑΣ ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΤΟ ΕΞΑΤΟΜΙΚΕΥΜΕΝΟ ΣΑΣ ΙΔΑΝΙΚΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗΣ

ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΤΩΡΑ

Skin ageing algorithm background

Μειώστε τα σημάδια στο δέρμα από το άγχος

Ναι, μπορείτε να εργάζεστε σκληρά και ταυτόχρονα να έχετε τέλεια επιδερμίδα


Η επαγγελματική επιτυχία είναι επιθυμία όλων μας
· όμως, μερικές φορές, το άγχος που συνεπάγεται η καριέρα μας μπορεί να αφήσει τα σημάδια του στο δέρμα μας. Ζητήσαμε από τη δερματολόγο Δρ. Nina Roos να μας δώσει τις συμβουλές της για το πώς να διαχειριστούμε καλύτερα τον πολυάσχολο τρόπο ζωής μας, ώστε η επιδερμίδα μας να μην υποστεί τις συνέπειες.

Ποια είναι τα πιο συνηθισμένα προβλήματα που προκαλεί το στρες στη δουλειά και στο σπίτι;


Το να περνάμε πάρα πολύ χρόνο στο γραφείο, χωρίς όλη αυτή η ένταση να αποκλιμακώνεται στο τέλος της μέρας, δεν κάνει κακό μόνο στην ψυχική και τη σωματική μας υγεία, αλλά μπορεί να οδηγήσει και σε σοβαρά, επαναλαμβανόμενα προβλήματα με την επιδερμίδα μας. Προσπαθώντας να προσδιορίσουμε τα βασικά ζητήματα που σχετίζονται με το εργασιακό άγχος και αφορούν στην περιποίηση της επιδερμίδας, ζητήσαμε από τη δερματολόγο Δρ.
Nina Roos να μας περιγράψει τα συνηθέστερα προβλήματα που συναντά στους πιο πολυάσχολους πελάτες της. Σύμφωνα με την ίδια, το χρόνιο στρες τείνει να παρουσιάζει συμπτώματα όπως τα σπυράκια και η ακμή, καθώς και η γενικότερη θαμπή, κουρασμένη όψη της επιδερμίδας. Πέραν αυτών των αντιδράσεων που λαμβάνουν χώρα στην επιφάνεια της επιδερμίδας, η Δρ. Nina Roos  μας λέει ότι η μακρά έκθεση ακόμη και σε χαμηλά επίπεδα άγχους μπορεί να επιδεινώσει ήδη υπάρχοντα δερματικά προβλήματα, κάτι που ενδέχεται να έχει ως αποτέλεσμα την αλλαγή του τύπου και της υφής της επιδερμίδας. Για παράδειγμα, η επιδερμίδα με τάση ξηρότητας μπορεί να παρουσιάσει ερεθισμούς ή να αρχίσει να ξεφλουδίζει, ενώ η λιπαρή επιδερμίδα μπορεί να παρουσιάσει αύξηση της παραγωγής σμήγματος.

Τι μπορούμε να κάνουμε για να φροντίσουμε την επιδερμίδα μας σε περιόδους με μεγάλο φόρτο εργασίας ή άλλες πηγές άγχους;


Όταν ερχόμαστε αντιμέτωποι με μεγάλες περιόδους στρες ή κόπωσης, η επιδερμίδα του καθενός αντιδρά διαφορετικά. Ωστόσο, η Δρ.
Nina Roos επισημαίνει ότι, σε γενικές γραμμές, η επιδερμίδα των γυναικών είναι πιο λεπτή και πιο ευαίσθητη από των ανδρών και, ως εκ τούτου, τα σημάδια άγχους ή κούρασης γίνονται εμφανή πιο γρήγορα. Προσθέτει: “Είναι σημαντικό να λαμβάνουμε μέτρα για την πρόληψη των αγχωτικών ή των πολύ φορτωμένων περιόδων, για να προφυλάξουμε την επιδερμίδα μας από προβλήματα που μπορεί αργότερα να είναι δύσκολο να θεραπευτούν.” Σε ό,τι αφορά την διαχείριση του άγχους στην καθημερινότητά μας, η Δρ. Nina Roos συνιστά να ενσωματώσουμε στην καθημερινή μας ρουτίνα ασκήσεις αναπνοής: αν αυτές συνδυαστούν με κάποια μορφή άσκησης, όπως το περπάτημα ή το τζόκινγκ, η μικροκυκλοφορία θα ξεκινήσει να βελτιώνεται και η επιδερμίδα θα αρχίσει να ανακτά την υγεία και τη λάμψη της.

Τι είδους προϊόντα περιποίησης πρέπει να χρησιμοποιούνται για την καταπολέμηση των σημαδιών του στρες;


Η Δρ. Nina Roos συνιστά την τακτική χρήση μιας μάσκας απολέπισης που θα συμβάλλει στην αποτοξίνωση της επιδερμίδας σας, καθώς και την επίσκεψή σας στον δερματολόγο μόλις τα συμπτώματα του στρες αρχίσουν να εκδηλώνονται. Η Vichy προσφέρει μια μάσκα αργίλου που θα καθαρίσει σε βάθος τη λιπαρή επιδερμίδα, καθώς και μια μάσκα με μεταλλικά στοιχεία που θα ενυδατώσει τη διψασμένη, ξηρή επιδερμίδα. Σε ό,τι αφορά την καταπράυνση της κουρασμένης, καταπονημένης επιδερμίδας, η Nina λέει: “Το κλειδί είναι περισσότερο η πρόληψη παρά η θεραπεία. Ξεκινήστε άμεσα μια θεραπεία κατά των σημαδιών κόπωσης, μην περιμένετε μέχρι να είναι πολύ αργά!” Συνδυασμένη με τακτική άσκηση –ένας εξαιρετικός τρόπος να χαλαρώσετε μετά από μια αγχωτική μέρα στη δουλειά–, η κατάλληλη περιποίηση θα βοηθήσει την επιδερμίδα σας να απαλλαγεί από τις τοξίνες και να καταπολεμήσει τις επιπτώσεις του οξειδωτικού στρες.

go to top