OK

OK Cancel

Ευχαριστούμε!

Κλείσιμο

SKINCONSULTAI

Η εξατομικευμένη ανάλυση γήρανσης του δέρματος που αναπτύχθηκε από δερματολόγους, και λειτουργεί με Τεχνητή Νοημοσύνη.

Κάνε τη διάγνωση τώρα
Skinconsult

Λαμπερή επιδερμίδα χωρίς ίχνος γήρανσης μετά το ξενύχτι!

Χριστούγεννα… η περίοδος που θέλουμε να ακτινοβολούμε από υγεία και ταυτόχρονα δίνουμε στην επιδερμίδα μας έναν σωρό λόγους να φαίνεται το ακριβώς αντίθετο.

Λαμπερή επιδερμίδα χωρίς ίχνος γήρανσης μετά το ξενύχτι!

Να τι έχει να μας πει η δερματολογία για το πώς μπορούμε να κρατήσουμε την επιδερμίδα μας λαμπερή όσο ξεφαντώνουμε τις γιορτές.

Προσοχή στην αϋπνία:


Όταν η επιδερμίδα χάνει τακτικά τα ζωτικά οφέλη του καλού νυχτερινού ύπνου, η διαφορά αρχίζει να γίνεται ορατή. Στο διάστημα των τρεισήμισι ωρών, από τις 23:30 μ.μ. μέχρι τις 3:00 π.μ., η επιδερμίδα αποκαθιστά τον κυτταρικό μεταβολισμό της, δηλαδή τον ρυθμό με τον οποίο ανανεώνονται τα κύτταρα. Μια νύχτα χωρίς ύπνο μπορεί, επομένως, να διαταράξει τη διαδικασία αποκατάστασης της λειτουργίας του φυσικού δερματικού φραγμού: τα επίπεδα ενυδάτωσης κάνουν βουτιά, ως αποτέλεσμα της μείωσης του προστατευτικού στρώματος υγρασίας του δέρματος (Φυσικός Ενυδατικός Παράγοντας). Και η επιδερμίδα γίνεται πιο ευάλωτη στους εξωτερικούς επιθετικούς παράγοντες, όπως η ακτινοβολία UV. Οι νύχτες χωρίς ύπνο μπορεί να προκαλέσουν την υπερπαραγωγή της κορτιζόλης, της ορμόνης του στρες που συνδέεται με τη γήρανση της επιδερμίδας. Έτσι, τα ξενύχτια όχι μόνο μαρτυρούν την κούραση στο πρόσωπό μας, αλλά επίσης κάνουν τα σημάδια γήρανσης πιο ορατά.

Ευτυχώς, υπάρχουν τρόποι να κάνετε την επιδερμίδα σας να μοιάζει σαν να έχετε πραγματικά κοιμηθεί άπειρες ώρες. Πέρα από τα παλαιότερα μυστικά, όπως λίγο κρύο νερό στο πρόσωπο ή δυο παγάκια κάτω από τα μάτια, μια μάσκα εντατικής αναζωογόνησης με Υαλουρονικό Οξύ θα επανενυδατώσει την επιδερμίδα σας εξασφαλίζοντάς της όλα τα οφέλη του χαμένου ύπνου, ενώ μια καλή δόση Βιταμίνης C θα φωτίσει τους μαύρους κύκλους.

Στο διάστημα των τρεισήμισι ωρών, από τις 23:30 μ.μ. μέχρι τις 3:00 π.μ., η επιδερμίδα αποκαθιστά τον κυτταρικό μεταβολισμό της

Ευτυχώς, υπάρχουν τρόποι να κάνετε την επιδερμίδα σας να μοιάζει σαν να έχετε πραγματικά κοιμηθεί άπειρες ώρες. Πέρα από τα παλαιότερα μυστικά, όπως λίγο κρύο νερό στο πρόσωπο ή δυο παγάκια κάτω από τα μάτια, μια μάσκα εντατικής αναζωογόνησης με Υαλουρονικό Οξύ θα επανενυδατώσει την επιδερμίδα σας εξασφαλίζοντάς της όλα τα οφέλη του χαμένου ύπνου, ενώ μια καλή δόση Βιταμίνης C θα φωτίσει τους μαύρους κύκλους.

Βάλτε φωτιά στις πίστες, όχι σε ένα τσιγάρο


Λάμψτε ξέροντας ότι δεν συγκαταλέγεστε μεταξύ του 1,1 δισεκατομμυρίου ανθρώπων που εξακολουθούν να καπνίζουν –η επιδερμίδα σας είναι πιο υγιής και σας ευχαριστεί για αυτό.

Δερματολογικές μελέτες δείχνουν ότι το κάπνισμα είναι ο ταχύτερος τρόπος γήρανσης της επιδερμίδας. Οι καπνιστές εμφανίζουν σημάδια πρόωρης γήρανσης ακόμα και από τα 20 τους. Είτε πρόκειται για παθητικό κάπνισμα εκτός του χεριού σας είτε για μερικές περιστασιακές τζούρες, το τσιγάρο μειώνει τη ροή του αίματος στην επιδερμίδα, γεγονός που οδηγεί στην αλλοίωση των υποστηρικτικών δομών της: των πρωτεϊνών κολλαγόνου και ελαστίνης που προσδίδουν στην επιδερμίδα το νεανικό της σφρίγος. Με κάθε τσιγάρο εισπνέουμε μια μακρά και βλαβερή λίστα 4000 ουσιών, από τη νικοτίνη, το μονοξείδιο του άνθρακα, την πίσσα και τη φορμαλδεΰδη μέχρι τον υδράργυρο και τον μόλυβδο, που εισέρχονται στους πνεύμονες, επιταχύνοντας τη διαδικασία γήρανσης.

Μια μελέτη δείχνει ότι το κάπνισμα προκαλεί τις ίδιες δερματικές αλλοιώσεις με την ακτινοβολία UV.  Όταν καπνίζουμε, η επιδερμίδα παρουσιάζει πάχυνση (υπερκεράτωση), αποκτά γκρίζο τόνο και εμφανίζει ρυτίδες. Οι ρυτίδες εμφανίζονται νωρίτερα στους καπνιστές από ό,τι στους μη καπνιστές. Πέρα από την έντονη συσχέτιση ανάμεσα στα τσιγάρα και στις ρυτίδες του προσώπου, αν κανείς προσθέσει και την έκθεση στον ήλιο που λειτουργεί πολλαπλασιαστικά, καταλαβαίνει πόσο μεγάλος είναι ο κίνδυνος περαιτέρω ρυτίδων.

Δεν μπορεί ο οργανισμός όλων των ανθρώπων να επεξεργαστεί εξίσου καλά το αλκοόλ, γι’ αυτό είναι σημαντικό καθένας να ξέρει τα όριά του

Dr. Nina Roos, Dermatologist

Πιείτε στην υγειά της επιδερμίδας σας


Κι αυτό σημαίνει με μέτρο. Εν μέσω εορταστικών τσουγκρισμάτων, η δερματολογία έχει να σας μεταφέρει κάποια σημαντικά στοιχεία σχετικά με την κατανάλωση αλκοόλ: δίδυμα που αποφεύγουν το υπερβολικό αλκοόλ έχουν μικρότερη αντιληπτή ηλικία.  Ο περιορισμός της κατανάλωσης αλκοόλ είναι ένας βασικός τρόπος για να αποφύγετε την επιτάχυνση της γήρανσης της επιδερμίδας σας.


Το αλκοόλ, κομμάτι του κοινωνικού ιστού της εορταστικής περιόδου, φέρνει δώρα στην επιδερμίδα –κι αυτά δεν είναι άλλα από την αφυδάτωση, την ερυθρότητα και το πρήξιμο. «Δεν μπορεί ο οργανισμός όλων των ανθρώπων να επεξεργαστεί εξίσου καλά το αλκοόλ, γι’ αυτό είναι σημαντικό καθένας να ξέρει τα όριά του», συμβουλεύει η δερματολόγος Δρ. Nina Roos.
Το αλκοόλ απορροφά υγρασία από την επιδερμίδα· έτσι, μετά από μια μεγάλη νύχτα, το νερό είναι ζωτικής σημασίας για την αποκατάσταση των επιπέδων υγρασίας της επιδερμίδας. Αντιμετωπίστε την όψη της «επόμενης μέρας» με μάσκες προσώπου ή προϊόντα ματιών πλούσια σε καφεΐνη, η οποία συστέλλει τα αιμοφόρα αγγεία που έχουν διασταλεί από το αλκοόλ. Άλλη μια παρενέργεια της κατάχρησης είναι και η φλεγμονή  -αν λοιπόν η επιδερμίδα σας παρουσιάζει ερυθρότητα μετά τον καθαρισμό, μια ενυδατική μάσκα προσώπου με καταπραϋντικά συστατικά, όπως η Βιταμίνη Β, θα κάνει θαύματα.

Πηγές:

(1) http://www.who.int/news-room/fact-sheets/detail/tobacco
(2) J. Krutmann, et al., The skin aging exposome, J Dermatol Sci (2016), http://dx.doi.org/10.1016/j. jdermsci.2016.09.015
(3) St John's Institute of Dermatology in London (Lehmann C. and coll., Lancet, 24 March 2001, pp 935-936
(4) J. Krutmann, et al., The skin aging exposome, J Dermatol Sci (2016), http://dx.doi.org/10.1016/j. jdermsci.2016.09.015
(5) Farkas, A. et al, ‘Alcohol, liver, systemic inflammation and skin: a focus on patients with psoriasis’ in Skin pharmacology and physiology 26.3 (2013) pp. 119-126 [Accessible at: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23549156]Ετικέτες:

ΤΑ ΠΡΟΪΌΝΤΑ ΜΑΣ

 • {Όνομα_Προϊόντος}
 • {Όνομα_Προϊόντος}
 • {Όνομα_Προϊόντος}

  ΜΑΣΚΕΣ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΜΕ ΜΕΤΑΛΛΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

  Μάσκα Ενυδάτωσης Προσώπου

  Μάσκα Προσώπου

  H 1η μάσκα ενυδάτωσης εμπλουτισμένη με το Ιαματικό Μεταλλικό Νερό της Vichy που δρα ως άμεση δόση ενυδάτωσης και καταπραΰνει τη διψασμένη επιδερμίδα που έχει χάσει την άνεση της.

 • ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  3 λάθη που μπορεί να κάνετε με τις μάσκες αργίλου

  Πρόσωπο

  3 λάθη που μπορεί να κάνετε με τις μάσκες αργίλου

  Η άργιλος χρησιμοποιείται εδώ και καιρό για τις φαρμακευτικές της ιδιότητες, ιδίως σε ό,τι αφορά την περιποίηση της επιδερμίδας. Ωστόσο, οι μάσκες αργίλου για το πρόσωπο εξακολουθούν να περιβάλλονται από αρκετούς μύθους. Παρακάτω εξετάζουμε τρεις συνηθισμένες παρανοήσεις, για να σας βοηθήσουμε να επωφεληθείτε στο μέγιστο από όλα όσα έχει να σας προσφέρει η μάσκα σας.

  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

  Ακμή, κνησμός & εξανθήματα: τα σημάδια άγχους στο σώμα

  Πρόσωπο

  Ακμή, κνησμός & εξανθήματα: τα σημάδια άγχους στο σώμα

  Το στρες δεν επηρεάζει μόνο την ψυχική μας ευεξία: αν δεν κάνουμε κάτι για να το αντιμετωπίσουμε, μπορεί να αρχίσει να έχει αντίκτυπο και στην υγεία του σώματός μας. Παρακάτω εξετάζουμε μερικούς από τους πιο συνηθισμένους τρόπους με τους οποίους το σώμα σας μπορεί να σας λέει ότι πρέπει να πάρετε τα πράγματα πιο χαλαρά.

  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

  go to top