OK

OK Cancel

Ευχαριστούμε!

Κλείσιμο

Κυτταρίτιδα: Όλα τα μυστικά για να την εξαφανίσετε!

Κυτταρίτιδα: Όλα τα μυστικά για να την εξαφανίσετε!

Τι είναι η κυτταρίτιδα;Όπως  λένε οι επιστήμονες, η κυτταρίτιδα δεν είναι τίποτε άλλο από την εναπόθεση νερού και λίπους ανάμεσα στο δέρμα και στον υποδόριο ιστό, που συνοδεύεται από συνδετικό ιστό  μειωμένης ελαστικότητας και έχει την χαρακτηριστική μορφή «φλοιού πoρτoκαλιoύ».  Τα πρώτα «θύματα» της κυτταρίτιδας είναι οι μηροί, οι γλουτοί, το στομάχι και η κοιλιά και η κύρια αιτία είναι η κακή αιμάτωση και η διόγκωση των λιποκυψελών στις εν λόγω περιοχές.

Σχεδόν κάθε γυναίκα έχει κυτταρίτιδα, ανεξάρτητα αν έχει λίγα ή πολλά παραπάνω κιλά.

Τα στάδια της κυτταρίτιδας

Κυτταρίτιδα: Όλα τα μυστικά για να την εξαφανίσετε!

Υπάρχουν τρία στάδια εξέλιξης της κυτταρίτιδας. Για να καταλάβετε σε ποιο στάδιο βρίσκεστε παρατηρήστε το σώμα σας μπροστά σε καθρέφτη και δίπλα σε παράθυρο με φως ή κοντά σε μια λάμπα.

1) Αν  το δέρμα σας  είναι απαλό και η υφή του λεγόμενου  φλοιού  πορτοκαλιού εμφανίζεται μόνο αν το τσιμπήσετε, τότε βρίσκεστε στο στάδιο 1. 

2) Στο 2ο στάδιο, η καπιτονέ όψη στους μηρούς και τους γλουτούς είναι ορατή όταν στέκεστε όρθια ενώ στο δέρμα εμφανίζονται οιδήματα ακόμα και με την παραμικρή πίεση. Τότε μιλάμε για την εγκατεστημένη ή οιδηματώδη κυτταρίτιδα.

3) Στο τρίτο στάδιο κυτταρίτιδας βρίσκεστε όταν το δέρμα σας είναι τραχύ και πονά με το παραμικρό άγγιγμα ή ψηλάφηση. Σ’ αυτό το στάδιο η κυτταρίτιδα έχει γίνει συμπαγής. Όσο νωρίτερα αρχίσετε τη θεραπεία για την κυτταρίτιδα τόσο μεγαλύτερη επιτυχία θα έχετε.

Τι μπορείτε να κάνετε

Κυτταρίτιδα: Όλα τα μυστικά για να την εξαφανίσετε!

1. Αποφύγετε την έκθεση στον ήλιο και χρησιμοποιείστε αντηλιακό κάθε φορά πριν εκτεθείτε σε αυτόν. Εκτός από πρόωρη γήρανση, ο ήλιος και κυτταρίτιδα.

2. Βελτιώστε τη διατροφή σας. Αν μειώσετε το βάρος σας – σε περίπτωση που έχετε περιττά κιλά - θα καλυτερεύσετε και τα επίπεδα κυτταρίτιδας. Ακολουθήστε ισορροπημένη διατροφή με πολλά φρούτα και λαχανικά, κρέας και ψάρι. Καλό θα είναι, επίσης, να ελαττώσετε το αλάτι στο φαγητό σας και να πίνετε πολύ νερό ή αφεψήματα όπως το πράσινο τσάι, για να αποφύγετε την κατακράτηση υγρών. 

3. Γυμναστείτε  τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα. Δύο μήνες είναι αρκετοί για να δείτε βελτίωση καθώς η τόνωση του μυϊκού ιστού θα κάνει τους γλουτούς και τους μηρούς σας να φαίνονται πιο λείοι. 

4. Το ήπιο μασάζ συχνά με τη βοήθεια αιθέριων ελαίων, όταν γίνεται δύο με τρεις φορές την εβδομάδα, συμβάλλει τόσο στην πρόληψη όσο και την καταπολέμηση της κυτταρίτιδας. Ιδιαίτερα το λεμφικό μασάζ που γίνεται με τα χέρια ενεργοποιεί την κυκλοφορία του αίματος και της λέμφου, χάρη στην οποία διασπάται ο λιπωδης ιστός.

Αυτό το προϊόν είναι για σας

Κυτταρίτιδα: Όλα τα μυστικά για να την εξαφανίσετε!

Τα αδυνατιστικά προϊόντα ενισχύουν τον αγώνα σου ενάντια στην κυτταρίτιδα, όταν εφαρμόζονται σωστά. Με καθημερινή χρήση θα δεις τα πρώτα αποτελέσματα σε 2 εβδομάδες και η διάθεσή σου θα ανέβει κατακόρυφα. Όμως τοCellu Destock Serum Flash της Vichy δεν είναι μόνο ένα προϊόν περιποίησης, αλλά ένας πραγματικός σύμμαχος για κάθε σιλουέτα όπου και αν εντοπίζεται το πρόβλημά σας.  Ο ορός κατά της κυτταρίτιδας Cellu Destock Serum Flash εφαρμόζεται εύκολα, χωρίς να αφήνει αίσθημα λιπαρότητας στην επιδερμίδα και καταπολεμά την όψη φλοιού πορτοκαλιού σε  5 δράσεις για βελτιωμένη σιλουέτα και αποδεδειγμένη αποτελεσματικότητα σε 14 ημέρες. Για γυναίκες που θέλουν να καταπολεμήσουν την εμφάνιση όψης φλοιού πορτοκαλιού, το επίμονο τοπικό πάχος και την έλλειψη σφριγηλότητας (σε μηρούς, γλουτούς, γοφούς, στομάχι, χέρια). Για όλες τις γυναίκες που θέλουν γρήγορο αποτέλεσμα.

go to top