OK

OK Cancel

Thank you

Close

Ενυδάτωση: H νέα λύση στην αντιγήρανση;

 • favoris

Στον κόσμο της περιποίησης της επιδερμίδας, τα αντιγηραντικά προϊόντα εστιάζουν ολοένα και περισσότερο στα συστατικά με ισχυρές ενυδατικές ιδιότητες.

Ενυδάτωση: H νέα λύση στην αντιγήρανση;

Μάθετε παρακάτω γιατί η ενυδάτωση της επιδερμίδας είναι τόσο σημαντική και άρρηκτα συνδεδεμένη με την αντιγήρανση.

Ενυδάτωση: H νέα λύση στην αντιγήρανση;

Γιατί η ενυδάτωση είναι τόσο σημαντική για την επιδερμίδα


Είναι γνωστό ότι ο δερματικός φραγμός διατηρεί τα επίπεδα ενυδάτωσης, ενώ, σύμφωνα με μελέτες, η ανεπάρκεια νερού στην επιδερμίδα συνδέεται με πολλές δερματικές δυσλειτουργίες(1). Η αφυδάτωση οδηγεί σε πρόωρη γήρανση(2), καθώς η επιδερμίδα χάνει την ελαστικότητά της, πράγμα που συνεπάγεται χαλάρωση και πιο εμφανείς λεπτές γραμμές. Επιπλέον, η έλλειψη υγρασίας μπορεί να περιορίσει την ικανότητα επούλωσης της επιδερμίδας. Αυτά τα σημάδια γήρανσης μπορούν να επιβραδυνθούν και να αντιμετωπιστούν μέσω της επαρκούς ενυδάτωσης της επιδερμίδας(3).

Η διατήρηση των επιπέδων ενυδάτωσης της επιδερμίδας είναι εξίσου σημαντική με την αναπλήρωσή τους. Οι περιβαλλοντικοί παράγοντες ενδέχεται να επηρεάσουν τα επίπεδα ενυδάτωσης της επιδερμίδας και να προκαλέσουν αφυδάτωση. Το σώμα χάνει καθημερινά τόσο νερό όσο και απαραίτητα θρεπτικά συστατικά και μεταλλικά στοιχεία(4), τα οποία, αν δεν αναπληρωθούν, μπορεί να οδηγήσουν σε αφυδάτωση και άλλα ορατά σημάδια γήρανσης.

Μελέτες έχουν δείξει ότι η αφυδάτωση μπορεί να επιταχύνει την εμφάνιση λεπτών γραμμών και ρυτίδων στην επιδερμίδα

Μελέτες έχουν δείξει ότι η αφυδάτωση μπορεί να επιταχύνει την εμφάνιση λεπτών γραμμών και ρυτίδων στην επιδερμίδα(2). Το νερό είναι υπεύθυνο για την απαλότητα, το σφρίγος και την ελαστικότητα της επιδερμίδας. Αλλά, όταν αυτή αφυδατώνεται, το σφρίγος και η ελαστικότητά της μειώνονται, κι εμφανίζονται ορατές γραμμές και ρυτίδες.

Έχουν διενεργηθεί πολλές κλινικές δοκιμές με τη σειρά Aqualia Thermal, οι οποίες αποδεικνύουν την ικανότητά της να ενισχύει την ενυδάτωση και να προστατεύει την επιδερμίδα από τους επιθετικούς παράγοντες. Η ενυδατωμένη επιδερμίδα είναι πιο σφριγηλή, έχει λιγότερες λεπτές γραμμές, και διατρέχει μικρότερο κίνδυνο βλαβών. Επομένως, η ενυδάτωση είναι το κλειδί για επιδερμίδα γεμάτη ζωντάνια(1).

Ποιος ο ρόλος του υαλουρονικού οξέος και ενός διαλύματος αναπλήρωσης ενυδάτωσης


Η γήρανση της επιδερμίδας συνδέεται με απώλεια της υγρασίας, η οποία μπορεί να οφείλεται σε πολλούς παράγοντες, όπως στη γενετική προδιάθεση, στη φυσική διαδικασία γήρανσης, στον τύπο της επιδερμίδας και στις κλιματολογικές συνθήκες. Ωστόσο, οι υγροσκοπικές ουσίες, όπως το υαλουρονικό οξύ και η γλυκερίνη, έλκουν και συγκρατούν το νερό, επιτρέποντας στον δερματικό φραγμό να παρέχει πιο αποτελεσματική προστασία ενάντια στους επιβλαβείς επιθετικούς παράγοντες και αφήνοντας την επιδερμίδα αναζωογονημένη, λεία και απαλή(5).

Τα διαλύματα αναπλήρωσης ενυδάτωσης αποτελούνται, κατά κανόνα, από σάκχαρα, στοιχεία (όπως το κάλιο, το χλωριούχο άλας και το νάτριο) και νερό, και δρουν εξουδετερώνοντας τις επιπτώσεις της αφυδάτωσης. Η σύνθεση της Aqualia Thermal είναι βιομιμητική και ειδικά σχεδιασμένη ώστε  να λειτουργεί στην ενυδάτωση της επιδερμίδας τοπικά. Η Aqualia Thermal περιέχει Ιαματικό Μεταλλικό Νερό VICHY, που προέρχεται από την πηγή Lucas. Το Ιαματικό αυτό νερό, κάνει ένα μακρύ ταξίδι από τα βάθη της γης μέχρι να φτάσει στην επιφάνειά της, είναι αγνό και προστατευμένο από τη μόλυνση και τη ρύπανση. Το Ιαματικό Μεταλλικό Νερό από την πηγή Lucas περιέχει ιόντα και ιχνοστοιχεία, τα οποία είναι ευεργετικά για την επιδερμίδα.

ΠΗΓΕΣ:

1. Palma, L. et al, "Dietary water affects human skin hydration and biomechanics" in Clinical, Cosmetic and Investigational Dermatology 8 (2015) pp. 413-421 [Accessible at: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4529263/]
2. Werschler, W.P. et al, "Enhanced Efficacy of a Facial Hydrating Serum in Subjects with Normal or Self-Perceived Dry Skin" in The Journal of Clinical and Aesthetic Dermatlogy 4.2 (2011) pp. 51-55 [Accessible at: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3050617/]
3. Ganceviciene, R. et al, Skin anti-aging strategies in Dermato Endocrinology 4.3 (2012) pp. 308-319 [Accessible at: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3583892/]
4. Popkin, B.M. et al, "Water, Hydration and Health" in Nutrition Reviews 68.8 (2010) pp. 439-458 [Accessible at: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2908954/]
5. Papakonstantinou, E. et al, "Hyaluronic acid: A key molecule in skin aging" in Dermato Endocrinology 4.3 (2012) pp. 253-258 [Accessible at: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3583886/]

Τα προϊόντα μας

 • Νέο

  {Όνομα_Προϊόντος}

  Aqualia Thermal

  Ενυδατική Κρέμα Προσώπου σε Μορφή Gel

  Κρέμα ημέρας

  Hydrates dry skin for 48 hours. 97% naturally-derived formula with Hyaluronic Acid.

 • Νέο

  {Όνομα_Προϊόντος}

  Aqualia Thermal

  Ορός Προσώπου για Εντατική Ενυδάτωση

  Serum Προσώπου

  Hydrates dry skin for 48 hours. 97% naturally-derived formula with Hyaluronic Acid.

 • Νέο

  {Όνομα_Προϊόντος}

  Mineral 89 Ενυδάτωση Επιδερμίδας

  Ενυδατικό Booster Προσώπου

  Κρέμα ημέρας

  ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ: Η καθημερινή δόση δύναμης της επιδερμίδας

 • Νέο

  {Όνομα_Προϊόντος}

  Aqualia Thermal

  Κρέμα Προσώπου Εντατικής Ενυδάτωσης - Ελαφριά Υφή

  Κρέμα ημέρας

  Hydrates dry skin for 48 hours. 97% naturally-derived formula with Hyaluronic Acid.

 • Νέο

  {Όνομα_Προϊόντος}

  Aqualia Thermal

  Κρέμα Προσώπου Εντατικής Ενυδάτωσης - Πλούσια Υφή

  Κρέμα ημέρας

  Hydrates dry skin for 48 hours. 97% naturally-derived formula with Hyaluronic Acid.

 • Τα πιο δημοφιλή

  Ακμή, κνησμός & εξανθήματα: τα σημάδια άγχους στο σώμα

  Πρόσωπο

  Ακμή, κνησμός & εξανθήματα: τα σημάδια άγχους στο σώμα

  Το στρες δεν επηρεάζει μόνο την ψυχική μας ευεξία: αν δεν κάνουμε κάτι για να το αντιμετωπίσουμε, μπορεί να αρχίσει να έχει αντίκτυπο και στην υγεία του σώματός μας. Παρακάτω εξετάζουμε μερικούς από τους πιο συνηθισμένους τρόπους με τους οποίους το σώμα σας μπορεί να σας λέει ότι πρέπει να πάρετε τα πράγματα πιο χαλαρά.

  Διαβάστε το άρθρο

  go to top