OK

OK Cancel

Ευχαριστούμε!

Κλείσιμο

SKINCONSULTAI

Η εξατομικευμένη ανάλυση γήρανσης του δέρματος που αναπτύχθηκε από δερματολόγους, και λειτουργεί με Τεχνητή Νοημοσύνη.

Κάνε τη διάγνωση τώρα
Skinconsult

Διάλυμα αναπλήρωσης της ενυδάτωσης της επιδερμίδας

Εμπνευσμένο από την ιδέα της αποκατάστασης της ενυδάτωσης του οργανισμού μετά την άσκηση, το διάλυμα αναπλήρωσης ενυδάτωσης είναι το κλειδί για την αντιμετώπιση της απώλειας νερού από την επιδερμίδα καθημερινά.

Διάλυμα αναπλήρωσης της ενυδάτωσης της επιδερμίδας

Σε μία μέρα, η επιδερμίδα χάνει περίπου 500ml νερό(1). Αυτή η φυσιολογική απώλεια νερού από την επιδερμίδα, σε συνδυασμό με την περαιτέρω απώλεια νερού λόγω των εξωτερικών επιθετικών παραγόντων, μπορεί να οδηγήσει την επιδερμίδα σε αφυδάτωση, ξηρότητα και να την κάνει πιο ευαίσθητη με τάση για κοκκινίλες.

Η Αqualia βασίστηκε στην δημιουργία ενός διαλύματος που έχει ιδιαίτερη συνάφεια με τα κύτταρα της επιδερμίδας. Με στόχο να αντισταθμίσει την καθημερινή αυτή απώλεια νερού και να αναπληρώσει τα επίπεδα ενυδάτωσης, προλαμβάνοντας την αφυδάτωση. Το αποτέλεσμα είναι η αναπλήρωση της ενυδάτωσης της επιδερμίδας, η οποία ανακτά την τόνωση και τη λεία όψη της. Είναι σημαντικό, δε, να σημειώσουμε ότι ακόμα και η λιπαρή ή μικτή επιδερμίδα μπορεί να αφυδατωθεί.

ΤΟ ΔΕΡΜΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΑΙ ΠΕΡΙΠΟΥ ΚΑΤΑ
70-80%ΑΠΟ ΝΕΡΟ
το οποίο συμβάλλει στην ελαστικότητα,
το σφρίγος και την ανθεκτικότητά του

Πού οφείλεται η καθημερινή αφυδάτωση της επιδερμίδας;


Το δέρμα αποτελείται περίπου κατά 70-80% από νερό(3), το οποίο συμβάλλει στην ελαστικότητα, το σφρίγος και την ανθεκτικότητά του(2).
Η κερατίνη στοιβάδα (η εξωτερική στοιβάδα του δέρματος) περιέχει περίπου 13% νερό και ο ρόλος της είναι να προστατεύσει την επιδερμίδα από την απώλεια νερού(2). Το χόριο (η δεύτερη στοιβάδα) περιέχει περίπου το 70% της συνολικής συγκέντρωσης νερού και παίζει ζωτικό ρόλο στην ενυδάτωση. Το δέρμα, στο σύνολό του, συμβάλλει στη διατήρηση των επιπέδων νερού στο σώμα. Ωστόσο, η άδηλη απώλεια νερού και η εφίδρωση, δύο φυσικές διεργασίες, έχουν ως αποτέλεσμα την απομάκρυνση νερού από το σώμα. 

Στην πρώτη περίπτωση αναφερόμαστε στο γεγονός ότι το 50% της απώλειας νερού πραγματοποιείται μέσω της επιδερμίδας και επηρεάζεται από παράγοντες όπως η θερμοκρασία και η υγρασία. Όταν λαμβάνει χώρα άδηλη απώλεια νερού, ενεργοποιείται η διαδικασία της εφίδρωσης, ώστε να ρυθμιστεί η θερμοκρασία του σώματος. Αυτό μπορεί να οδηγήσει στην αφυδάτωση της επιδερμίδας.

Τι είναι τα διαλύματα αναπλήρωσης ενυδάτωσης;


Είναι ένα διάλυμα που έχει την ίδια ωσμωμοριακότητα με τα κύτταρα, όντας σε τέλεια ισορροπία με το περιβάλλον των κυττάρων. Έτσι, τα κύτταρα ούτε απορροφούν ούτε χάνουν μόρια νερού. Η ωσμωμοριακότητα επηρεάζει άμεσα τα κύτταρα, καθώς, όταν αυτά τοποθετούνται σε διάλυμα υψηλότερης συγκέντρωσης, διογκώνονται και υφίστανται ρήξη. Κατά συνέπεια, τα μόρια νερού κινούνται προς ένα διάλυμα χαμηλότερης συγκέντρωσης. 

Από την άλλη μεριά, όταν ένα ζωντανό κύτταρο τοποθετείται σε διάλυμα χαμηλότερης συγκέντρωσης, συρρικνώνεται λόγω της απομάκρυνσης των μορίων νερού. Τα διαλύματα αναπλήρωσης ενυδάτωσης, λοιπόν, στοχεύουν στην αποκατάσταση της ισορροπίας και την αναπλήρωση των πολύτιμων συστατικών που χάνονται από τον οργανισμό, ώστε να αποφευχθεί η αφυδάτωση.

Πώς λειτουργεί ένα διάλυμα αναπλήρωσης ενυδάτωσης;


Η σειρά Aqualia Thermal έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να διαθέτει σύνθεση παρόμοια με εκείνη των πόσιμων διαλυμάτων αναπλήρωσης ενυδάτωσης (ισοτονικά ροφήματα, ποτά) –διαλύματα που χρησιμοποιούνται συχνά από αθλητές και άλλα άτομα, προκειμένου να αντιμετωπίσουν την οφειλόμενη στην έντονη άσκηση απώλεια υγρών. Η σύνθεση της ενυδατικής κρέμας Aqualia είναι σχεδιασμένη έτσι ώστε να κρατά την επιδερμίδα ενυδατωμένη. Η επιδερμίδα χάνει καθημερινά απαραίτητα θρεπτικά συστατικά και μεταλλικά στοιχεία(2). Επομένως, ένα διάλυμα ισοτονικών είναι ικανό να αντισταθμίζει την απώλεια αυτή καθιστώντας το, το ποιο αποτελεσματικό για την αναπλήρωση των επιπέδων ενυδάτωσης του οργανισμού.

ΠΗΓΕΣ:

1. Scientific Opinion on Dietary Reference Values for water (2010), European Food Safety Authority (EFSA)
2. Popkin, B.M. et al, "Water, Hydration and Health" in Nutrition Reviews 68.8 (2010) pp. 439-458 [Accessible at: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2908954/]
3. Johnsen, G. et al, "Estimation of In Vivo Water Content of the Stratum Corneum from Electrical Measurements" (2009) 3: pp. 8–12. [Accessible at: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2729992/]

Ετικέτες:

ΤΑ ΠΡΟΪΌΝΤΑ ΜΑΣ

 • {Όνομα_Προϊόντος}

  Aqualia Thermal Ενυδάτωση Προσώπου

  Κρέμα Προσώπου Εντατικής Ενυδάτωσης - Ελαφριά Υφή

  Κρέμα ημέρας

  48ωρη Ενυδάτωση. 97% Σύνθεση Φυσικής προέλευσης με Υαλουρονικό Οξύ

 • {Όνομα_Προϊόντος}

  Aqualia Thermal Ενυδάτωση Προσώπου

  Ορός Προσώπου για Εντατική Ενυδάτωση

  Serum Προσώπου

  48ωρη Ενυδάτωση. 97% Σύνθεση Φυσικής προέλευσης με Υαλουρονικό Οξύ

 • {Όνομα_Προϊόντος}
 • {Όνομα_Προϊόντος}

  Aqualia Thermal Ενυδάτωση Προσώπου

  Κρέμα Προσώπου Εντατικής Ενυδάτωσης - Πλούσια Υφή

  Κρέμα ημέρας

  48ωρη Ενυδάτωση. 97% Σύνθεση Φυσικής προέλευσης με Υαλουρονικό Οξύ

 • {Όνομα_Προϊόντος}

  Aqualia Thermal Ενυδάτωση Προσώπου

  Ενυδατική Κρέμα Προσώπου σε Μορφή Gel

  Κρέμα ημέρας

  Hydrates dry skin for 48 hours. 97% naturally-derived formula with Hyaluronic Acid.

 • ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  3 λάθη που μπορεί να κάνετε με τις μάσκες αργίλου

  Πρόσωπο

  3 λάθη που μπορεί να κάνετε με τις μάσκες αργίλου

  Η άργιλος χρησιμοποιείται εδώ και καιρό για τις φαρμακευτικές της ιδιότητες, ιδίως σε ό,τι αφορά την περιποίηση της επιδερμίδας. Ωστόσο, οι μάσκες αργίλου για το πρόσωπο εξακολουθούν να περιβάλλονται από αρκετούς μύθους. Παρακάτω εξετάζουμε τρεις συνηθισμένες παρανοήσεις, για να σας βοηθήσουμε να επωφεληθείτε στο μέγιστο από όλα όσα έχει να σας προσφέρει η μάσκα σας.

  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

  Ακμή, κνησμός & εξανθήματα: τα σημάδια άγχους στο σώμα

  Πρόσωπο

  Ακμή, κνησμός & εξανθήματα: τα σημάδια άγχους στο σώμα

  Το στρες δεν επηρεάζει μόνο την ψυχική μας ευεξία: αν δεν κάνουμε κάτι για να το αντιμετωπίσουμε, μπορεί να αρχίσει να έχει αντίκτυπο και στην υγεία του σώματός μας. Παρακάτω εξετάζουμε μερικούς από τους πιο συνηθισμένους τρόπους με τους οποίους το σώμα σας μπορεί να σας λέει ότι πρέπει να πάρετε τα πράγματα πιο χαλαρά.

  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

  go to top