OK

OK Cancel

Ευχαριστούμε!

Κλείσιμο

EΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΗ 
ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑΣ

ΑΝΑΠΤΥΧΘΗΚΕ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΟΥΣ
ΕΝΑΣ ΑΛΓΟΡΙΘΜΟΣ ΠΟΥ, ΜΕ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ, ΑΠΟΚΩΔΙΚΟΠΟΙΕΙ ΤΑ ΔΥΝΑΤΑ ΣΗΜΕΙΑ & ΤΙΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑΣ ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΤΟ ΕΞΑΤΟΜΙΚΕΥΜΕΝΟ ΣΑΣ ΙΔΑΝΙΚΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗΣ

ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΤΩΡΑ

Skin ageing algorithm background

Αϋπνία και εμμηνόπαυση

Η αϋπνία είναι ένα σύμπτωμα το οποίο μπορεί να οφείλεται σε ιατρικές ή ψυχολογικές αιτίες κι εκφράζεται από τη δυσκολία του ανθρώπου να κοιμηθεί, έστω και για λίγη ώρα.

Η αϋπνία είναι συχνότερη στις γυναίκες κατά 1,41 φορές από αυτή των ανδρών και αποτελεί ένα από τα συνήθη συμπτώματα που ταλαιπωρούν τις γυναίκες στην εμμηνόπαυση λόγω της απότομης μεταβολής των ορμονών στον οργανισμό .Η κύρια ορμονική μεταβολή που σχετίζεται με την αϋπνία είναι τα χαμηλά επίπεδα οιστρογόνων  ενώ παράλληλα έχει διαπιστωθεί από τις ίδιες έρευνες, ότι οι διαταραχές ύπνου είναι σε άμεση εξάρτηση με τα υπόλοιπα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης, όπως είναι οι εξάψεις και η νυχτερινή εφίδρωση καθώς επίσης και η αυξημένη κατανάλωση καφέ ή τα αγχώδη συμπτώματα.

Το τίμημα είναι ακριβό για τις περισσότερες γυναίκες καθώς η αϋπνία και η έλλειψη ύπνου δημιουργούν σοβαρά προβλήματα στην ομαλή λειτουργία του οργανισμού καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας γιατί επηρεάζουν τα επίπεδα ενέργειας, τη διάθεση, την υγεία και την ποιότητα ζωής γενικότερα.

Για να νικήσετε τις «λευκές νύχτες» αρκεί να υιοθετήσετε ορισμένες φυσικές λύσεις, οι οποίες θα σας βοηθήσουν να παραδοθείτε στην αγκαλιά του Μορφέα. 

  • Τρώτε νωρίς πριν τις 9μ.μ.
  • Αποφύγετε να καταναλώνετε για βραδινό τροφές που είναι πικάντικες ή περιέχουν πολλά καρυκεύματα και αλάτι.
  • Φάτε ελαφριά όπως ένα τοστ με γαλοπούλα ή προτιμήστε να πιείτε ένα αφέψημα χαμομηλιού που έχει χαλαρωτικές ιδιότητες.
  • Διαβάστε ένα βιβλίο  που σας ευχαριστεί.
  • Κάντε ένα χλιαρό ντους και ρυθμίστε τη θερμοκρασία του δωματίου σε ανεκτά επίπεδα και προσπαθήστε να περιορίσετε το φως και διάφορες πηγές θορύβου.

Εντάξτε τη γυμναστική στο νέο αυτό κύκλο της ζωή σας, αφού έτσι θα αποκομίσετε πολλά οφέλη τόσο για τη σωματική όσο και τη ψυχική σας υγεία.

Ακόμη και η μέτρια μορφή άσκησης, όπως είναι το περπάτημα μπορεί να σας ανακουφίσει από τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης.

Η γιόγκα και το pilates αποτελούν επίσης πολύτιμο σύμμαχο κατά της αϋπνίας στην εμμηνόπαυση, αφού βοηθούν μεταξύ άλλων στην καλύτερη κυκλοφορία του αίματος, καταπολεμούν το άγχος, αποβάλλουν την ένταση και αυξάνουν την ενεργητικότητα.

Σήμερα η Vichy εμβαθύνει την εξειδίκευσή της πάνω στην επιδερμίδα κατά την εμμηνόπαυση και εστιάζει το ενδιαφέρον της στα προβλήματα που διαταράσσουν τον ύπνο και τη νεανικότητα της επιδερμίδας.

Πριν κοιμηθείτε ακολουθήστε μία ιεροτελεστία περιποίησης του προσώπου σας με τηNeovadiol νύχτας κάνοντας απαλό μασάζ που θα ανακουφίσει την επιδερμίδα σας και θα σας δώσει άμεσο αίσθημα δροσιάς αφού μειώνει τη θερμοκρασία του προσώπου -2.7o C κατά την εφαρμογή.

Οι ειδικοί μας: Δρ. Γεώργιος Τροβάς, Ενδοκρινολόγος

go to top