OK

OK Cancel

Ευχαριστούμε!

Κλείσιμο

SKINCONSULTAI

Η εξατομικευμένη ανάλυση γήρανσης του δέρματος που αναπτύχθηκε από δερματολόγους, και λειτουργεί με Τεχνητή Νοημοσύνη.

Κάνε τη διάγνωση τώρα
Skinconsult

Αντηλιακό και το χειμώνα

Αντηλιακό και το χειμώνα

Ακτίνες UV: το ότι δεν μπορούμε να τις δούμε δεν σημαίνει ότι δεν είναι εκεί!


Ακριβώς, παιδιά! Είτε έχει ήλιο, είτε βρέχει, είτε χιονίζει, οι ακτίνες UV είναι παρούσες καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους – και έχουμε τα επιστημονικά στοιχεία για να το αποδείξουμε. Γνωρίζατε ότι, ακόμα και όταν έχει συννεφιά, έως και το 95% του συνόλου των ακτινών καταφέρνει να φτάσει στην επιφάνεια της γης; Ή ότι, ακόμα και τον χειμώνα, το χιόνι μπορεί να αντανακλάσει μέχρι και το 85% της ηλιακής ακτινοβολίας[1], βλάπτοντας ενδεχομένως την επιδερμίδα σας για άλλη μια φορά;[2] Η καταπόνηση που προκαλείται από την υπερβολική έκθεση στις ακτίνες UVA και UVB αντιπροσωπεύει έως και το 80% της ορατής γήρανσης[3], επιτρέποντας στις ελεύθερες ρίζες να να καταστρέφουν μόρια κάτω από την επιφάνεια της επιδερμίδας και, ως εκ τούτου, να μειώνουν ραγδαία τα επίπεδα κολλαγόνου – και όλα αυτά χωρίς καν να αναφερθούμε στις κηλίδες, τις υπερμελαγχρώσεις και τον καρκίνο του δέρματος. Είναι λοιπόν σημαντικό να έχουμε πάντοτε κατά νου τις βλαβερές συνέπειες που οι ακτίνες UVA μπορούν να έχουν καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, έτσι ώστε να εξασφαλίσουμε ότι το μέλλον της επιδερμίδας μας θα παραμείνει όσο το δυνατόν πιο λαμπερό.

[1] Robert Kandel, directeur de recherche honoraire du CNRS, Laboratoire de météorologie dynamique (LMD/IPSL), Palaiseau.
[2] http://www.cnrs.fr/cw/dossiers/dosclim/contenu/alternative/alter_etape1_4.html
[3] Effect of the sun on visible clinical signs of aging in caucasin skin. F. Flament and al. Clinical, Cosmetic and investigational Dermatol. 2013

Προστατεύοντας την επιδερμίδα μας όλον τον χρόνο


Είναι αυτονόητο ότι πρέπει να χρησιμοποιούμε αντηλιακή προστασία με υψηλό SPF και PPD (προστασία ενάντια στις ακτίνες UVA) καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, και το χειμώνα και το καλοκαίρι, αλλά, όσοι από εσάς σκοπεύετε να φύγετε για χειμερινές διακοπές για σκι, θα πρέπει να πάρετε επιπλέον προφυλάξεις. Να θυμάστε: όχι μόνο το χιόνι αντανακλά το φως του ήλιου, όπως είπαμε παραπάνω, αλλά επίσης οι ακτίνες UV γίνονται πιο ισχυρές σε μεγαλύτερα υψόμετρα, με αποτέλεσμα οι βλαβερές τους συνέπειες για την επιδερμίδα να εντείνονται. Για να κρατήσετε την επιδερμίδα σας ενυδατωμένη στα πιο ψυχρά κλίματα, επιλέξτε μια ενυδατική προσώπου εμπλουτισμένη με Ιαματικό Μεταλλικό Νερό της Vichy, το οποίο έχει αποδειχθεί ότι βελτιώνει έως και κατά 20% την ικανότητα αντίδρασης της επιδερμίδας ενάντια σε όλες τις μορφές οξειδωτικού στρες.[1] Για τις ιδιαιτέρως ευαίσθητες περιοχές, όπως τα μάγουλα, τα χείλη και τη μύτη, δοκιμάστε ένα stick ή ένα balm με υψηλό SPF και PPD με προστασία και για τις UVA μεγάλου μήκους κύματος – ιδανικές λύσεις για τις διακοπές σας στο βουνό, όπου το μεγάλο υψόμετρο και οι υψηλές ταχύτητες του ανέμου μπορεί να προκαλέσουν ερεθισμούς στην ευαίσθητη επιδερμίδα. Φυσικά, για να προστατεύσετε την επιδερμίδα σας από τις βλαβερές επιπτώσεις της ακτινοβολίας UV, πολύ σημαντική είναι και η προσαρμογή του προγράμματος περιποίησής σας το καλοκαίρι, όταν η μέρα μεγαλώνει και ο ήλιος λάμπει για περισσότερες ώρες. Το Idéal Soleil Fresh Face Mist με SPF 50 έχει μη λιπαρό αποτέλεσμα για να μπορείτε να το παίρνετε μαζί σας οπουδήποτε, ενώ ο υψηλός δείκτης προστασίας του προφυλάσσει την επιδερμίδα σας από το οξειδωτικό στρες που προκαλούν οι ακτίνες UV. Επιπλέον, η ενυδατική σύνθεση του προϊόντος είναι εμπλουτισμένη με το περίφημο Ιαματικό Μεταλλικό Νερό της Vichy, για να προσφέρει στην επιδερμίδα σας μια εξαιρετική δόση τόνωσης και αναζωογόνησης.

[1] In vivo test, 24 subjects aged 30-50: Vichy Mineralizing Water’s catalase activity increased by 20% (twice-daily application over 4 days).

ΤΑ ΠΡΟΪΌΝΤΑ ΜΑΣ

 • {Όνομα_Προϊόντος}
 • ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  3 λάθη που μπορεί να κάνετε με τις μάσκες αργίλου

  Πρόσωπο

  3 λάθη που μπορεί να κάνετε με τις μάσκες αργίλου

  Η άργιλος χρησιμοποιείται εδώ και καιρό για τις φαρμακευτικές της ιδιότητες, ιδίως σε ό,τι αφορά την περιποίηση της επιδερμίδας. Ωστόσο, οι μάσκες αργίλου για το πρόσωπο εξακολουθούν να περιβάλλονται από αρκετούς μύθους. Παρακάτω εξετάζουμε τρεις συνηθισμένες παρανοήσεις, για να σας βοηθήσουμε να επωφεληθείτε στο μέγιστο από όλα όσα έχει να σας προσφέρει η μάσκα σας.

  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

  Ακμή, κνησμός & εξανθήματα: τα σημάδια άγχους στο σώμα

  Πρόσωπο

  Ακμή, κνησμός & εξανθήματα: τα σημάδια άγχους στο σώμα

  Το στρες δεν επηρεάζει μόνο την ψυχική μας ευεξία: αν δεν κάνουμε κάτι για να το αντιμετωπίσουμε, μπορεί να αρχίσει να έχει αντίκτυπο και στην υγεία του σώματός μας. Παρακάτω εξετάζουμε μερικούς από τους πιο συνηθισμένους τρόπους με τους οποίους το σώμα σας μπορεί να σας λέει ότι πρέπει να πάρετε τα πράγματα πιο χαλαρά.

  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

  go to top