OK

OK Cancel

Ευχαριστούμε!

Κλείσιμο

Αντηλιακά & Προστασία από τον ήλιο

Δεκάδες αντηλιακά, όλα με ζωηρόχρωμες συσκευασίες που θυμίζουν απαραίτητα καλοκαίρι , επιχειρούν να κερδίσουν το παιχνίδι των εντυπώσεων για τα επιλέξουμε . Αυτό όμως που θα μετρήσει, πάνω από όλα είναι η σύνθεσή τους, τα συστατικά εκείνα που θα μας εξασφαλίσουν, με απόλυτη ασφάλεια, ιδανική επιδερμίδα κάτω από τον ήλιο. Ας μάθουμε λοιπόν να διαβάζουμε σωστά την ετικέτα τους…

Αντηλιακή προστασία «ευρέος φάσματος»: Με τον υψηλό ή πολύ υψηλό δείκτη SPF (30,50 και 50+ αντίστοιχα) θωρακίζουμε την επιδερμίδα μας από την UVB ηλιακή ακτινοβολία, υπεύθυνη για το έγκαυμα από τον ήλιο στην επιφάνεια της επιδερμίδας, , για  αλλεργικές αντιδράσεις,  για βλάβες  στο DNA των κυττάρων και για καρκινογένεση.  Χρειαζόμαστε όμως προστασία και από UVA , τις ύπουλες ακτίνες  που φτάνουν στις βαθύτερες στιβάδες και επιταχύνουν τη διαδικασία  πρόωρης γήρανσης (ρυτίδες, πανάδες, χαλάρωση) ,δημιουργούν προβλήματα δυσανεξίας στον ήλιο  και αυξάνουν τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του δέρματος. Αν η προστασία που παρέχει το αντηλιακό μας καλύπτει και τα τρία είδη ακτινών UV , με ένα σύστημα φωτοσταθερών φίλτρων – που δεν αποδυναμώνονται δηλαδή από την υπεριώδη ακτινοβολία, τον αέρα και τη ζέστη.- τότε είναι όντως «ευρέος φάσματος».

Το αντηλιακό προϊόν  θα πρέπει να είναι ειδικά σχεδιασμένο ώστε να ελαχιστοποιούνται οι πιθανότητες πρόκλησης αλλεργικής αντίδρασης από την εφαρμογή του στην επιδερμίδα αλλά και να μην αλλοιώνεται κατά την επαφή με το νερό ή τον ιδρώτα.

Μια ανοιχτόχρωμη επιδερμίδα ,ευάλωτη σε εξωτερικούς παράγοντες όπως  είναι ο ήλιος, ο αέρας, οι αλλαγές στη θερμοκρασία ακόμα και το νερό, έχει ανάγκη πολύ υψηλής προστασίας  και συγχρόνως καταπραϋντικής δράσης. Οι εξειδικευμένες αντηλιακές συνθέσεις  για την ευαίσθητη επιδερμίδα, θα πρέπει πρώτα από όλα να είναι δοκιμασμένες κάτω από δερματολογικό έλεγχο. Θα πρέπει επίσης  να την προστατεύουν από τις επιβλαβείς επιπτώσεις της UV ακτινοβολίας, να προλαμβάνουν τη δημιουργία πιθανών ερεθισμών αλλά και να την καταπραΰνουν από την έκθεση στον ήλιο-σ’ αυτό συμβάλλει η παρουσία ιαματικού νερού στη σύνθεσή της σειράς Vichy Ideal Soleil.

Με το πέρασμα του χρόνου- μετά τα 35- όταν ο ρυθμός ανανέωσης των κυττάρων αρχίζει να επιβραδύνεται, η παραγωγή μελανίνης να μειώνεται ή να κατανέμεται ανομοιόμορφα  και οι ρυτίδες να βαθαίνουν, η υπεριώδης ακτινοβολία κάνει εντονότερα τα σημάδια της φθοράς. Μια  αντηλιακή-αντιρυτιδική σύνθεση,  εκτός από φίλτρα υψηλής προστασίας,  περιέχει- όπως και ένα προϊόν αντιγήρανσης- ουσίες που συγκρατούν την υγρασία, (π.χ.  υαλουρονικό οξύ) και αντιοξειδωτικά συστατικά (π.χ. Βιταμίνη Ε), που ενισχύουν την άμυνα της επιδερμίδας , την προστατεύουν από τη φωτογήρανση, δρουν κατά των δυσχρωμιών και των ρυτίδων και τη διατηρούν ενυδατωμένη και ελαστική.

Ένα αντηλιακό προϊόν για το πρόσωπο-και όχι μόνο- δεν θα είναι ποτέ  αποτελεσματικό αν η υφή του μας αποτρέπει από να το χρησιμοποιούμε όσο συχνά πρέπει.
Θα  πρέπει επομένως  να απλώνεται εύκολα, να μη δημιουργεί  λευκά σημάδια και να προσφέρει ματ , βελούδινο αποτέλεσμα . Με μια κουβέντα, ιδανικό αντηλιακό είναι μόνο αυτό που κατορθώνει να συνδυάζει την αξιόπιστη αντηλιακή προστασία με την απόλυτη καλλυντική απόλαυση  κάτω από τον ήλιο!

ΤΑ ΠΡΟΪΌΝΤΑ ΜΑΣ

{Όνομα_Προϊόντος}

Αντηλιακό Γαλάκτωμα - Gel SPF 50

( 1 γνώμη )

go to top