Σωστή προστασία από τον ήλιο και ενυδάτωση μετά την έκθεση

Αν υπάρχει ένα καμπανάκι που κρούουν σε κάθε ευκαιρία οι ειδικοί, αυτό αφορά στην ηλιακή ακτινοβολία και τον τεράστιο ρόλο του αντηλιακού κάθε μέρα του χρόνου και, φυσικά, το καλοκαίρι.

Σε μικρές δόσεις, η έκθεση στον ήλιο είναι απαραίτητη για τον οργανισμό μας, καθώς τονώνει την διάθεση ενώ συμβάλει στη σύνθεση της βιταμίνης D, απαραίτητης για τα οστά μας. Όταν, όμως, ο χρόνος της έκθεσης στον ήλιο παρατείνεται και η επιδερμίδα αφήνεται για ώρα κάτω από την ακτινοβολία του, τότε ο ήλιος δείχνει το άλλο του πρόσωπο: αυτό του μεγαλύτερου εχθρού της ομορφιάς και της υγείας του δέρματός μας. Άμεσα, η έκθεση στις ακτίνες UV (υπεριώδης ακτινοβολία) μπορεί να προκαλέσει ηλιακό έγκαυμα, φωτοαλλεργία, φωτοευαισθησία και άλλα δερματικά προβλήματα ενώ σε βάθος χρόνου, ο ήλιος οδηγεί σε πρόωρη γήρανση και, σε σοβαρές περιπτώσεις, σε εμφάνιση καρκίνου του δέρματος.

 

Προσοχή στις ακτίνες UV!

 

Η υπεριώδης ακτινοβολία αποτελείται από τις ακτίνες UVA, τις UVB και τις UVC (οι οποίες είναι οι πιο επικίνδυνες από όλες αλλά φιλτράρονται από το όζον και δεν φτάνουν στη γη). Οι ακτίνες UVB αντιπροσωπεύουν το 5% της υπεριώδους ακτινοβολίας, διεισδύουν στις επιφανειακές στιβάδες του δέρματος, ενεργοποιούν τη διαδικασία του μαυρίσματος, προκαλούν ερυθρότητα και ηλιακό έγκαυμα ενώ σχετίζονται άμεσα με τον καρκίνο του δέρματος. Οι ακτίνες UVA, που αποτελούν το υπόλοιπο 95% της υπεριώδους ακτινοβολίας, εισχωρούν πιο βαθιά στο δέρμα, προκαλούν οξειδωτικό στρες, αποδομούν το δίκτυο των ινών του κολλαγόνου και της ελαστίνης, προκαλούν υπερμελάγχρωση και οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στη φωτογήρανση. Επιπλέον, δημιουργούν βλάβες στο DNA των κυττάρων ενώ έχουν και αυτές σοβαρό μερίδιο ευθύνης στην εμφάνιση καρκίνου του δέρματος. Απέναντι στην αμείλικτη ηλιακή ακτινοβολία, το δέρμα μας έχει τη δική του μορφή άμυνας: πρόκειται για το λεγόμενο «Ηλιακό Κεφάλαιο», που είναι η φυσική ικανότητά του να διαφυλάσσει και να επανορθώνει το κεφάλαιο υγείας του από τις φθορές που προκαλούν οι ακτίνες UV. Ωστόσο, αυτό το «Ηλιακό Κεφάλαιο» εξαντλείται πολύ γρήγορα και σε καμία περίπτωση δεν είναι αρκετό για να προστατέψει επαρκώς το δέρμα από την επικίνδυνη υπεριώδη ακτινοβολία.

 

Στον ήλιο με ασφάλεια

 

Είναι προφανές ότι η σωστή προστασία από τον ήλιο – αλλά και η ενυδάτωση και επανόρθωση μετά την έκθεση- είναι ζωτικής σημασίας για την υγεία και την ομορφιά της επιδερμίδας. Πώς ορίζεται, όμως, η «σωστή προστασία»; Καταρχήν αφορά στην επιλογή του κατάλληλου αντηλιακού το οποίο θα πρέπει να διαθέτει SPF30 (τουλάχιστον), να προσφέρει προστασία ευρέος φάσματος από την UVA και την UVB ακτινοβολία, να είναι φωτοσταθερό και ανθεκτικό στο νερό, τον ιδρώτα και την άμμο, να έχει ευχάριστη υφή που εφαρμόζεται εύκολα και, ιδανικά, και καλλυντική δράση ανάλογα με τις ιδιαίτερες ανάγκες της επιδερμίδας (πχ λιπαρότητα, καφέ κηλίδες κλπ). Η σωστή προστασία, όμως, έχει να κάνει και με την σωστή εφαρμογή του αντηλιακού το οποίο θα πρέπει να απλώνετε σε γενναιόδωρες ποσότητες στο πρόσωπο και το σώμα, με έμφαση στα σημεία που συνήθως προσπερνάμε (αυτιά, ψηλά στο μέτωπο στις ρίζες των μαλλιών, ανάμεσα στα δάχτυλα των ποδιών, πίσω πλευρά των γονάτων κλπ) αλλά και να το ανανεώνετε κάθε δύο ώρες και οπωσδήποτε κάθε φορά που βγαίνετε από το νερό.

Πρωτοπόρος στην αντηλιακή προστασία από το 1940, η Vichy ανεβάζει συνεχώς τον πήχυ στο κεφάλαιο «αντηλιακά» με τις συνθέσεις Capital Soleil που συνδυάζουν επιστημονική εξειδίκευση (όπως η Τεχνολογία Netlock, κατοχυρωμένη με πολλαπλά διπλώματα ευρεσιτεχνίας), αισθητηριακή απόλαυση με μια μεγάλη γκάμα προηγμένων υφών, βέλτιστη ανοχή ακόμα και από την ευαίσθητη επιδερμίδα, επιπλέον περιποιητικά οφέλη (κατά της λιπαρότητας, των καφέ κηλίδων, των ρυτίδων κ.α.) - και όλα αυτά με σεβασμό στη θαλάσσια ζωή.

Η γκάμα της αντηλιακής σειράς Capital Soleil είναι τόσο εξειδικευμένη, που δεν υπάρχει περίπτωση να μην βρείτε το ιδανικό για εσάς αντηλιακό τόσο για την παραλία, όσο και για την απαραίτητη, καθημερινή αντηλιακή προστασία μέσα στην πόλη. Μην ξεχνάτε ότι η φωτορύπανση, ο συνδυασμός δηλαδή της ηλιακής ακτινοβολίας και της ρύπανσης στα αστικά κέντρα, είναι μία από τις πιο κυριότερες αιτίες εμφάνισης προωρης γήρανσης!

Ανάμεσα στα best sellers:


-Το UV-Age Daily Αντηλιακό Προσώπου κατά της Φωτογήρανσης SPF50 είναι ειδικά μελετημένο για να αντιμετωπίσει την UV ακτινοβολία και τη ρύπανση, δύο παράγοντες που όταν συνδυαστούν προκαλούν το φαινόμενο της φωτορύπανσης που οδηγεί σε φωτογήρανση. Η σύνθεσή του περιέχει την πρωτοποριακή τεχνολογία Netlock που αιχμαλωτίζει τα φίλτρα UV μέσα σε μικροσταγονίδια τζελ, τα οποία σχηματίζουν ένα εξαιρετικά λεπτό, ομοιόμορφο και ανθεκτικό προστατευτικό φιλμ που δεν αφήνει την παραμικρή υποψία λευκών σημαδιών στην επιδερμίδα. Επιπλέον, περιέχει αντιγηραντικά δερματολογικά ενεργά συστατικά όπως η νιασιναμίδη, τα πεπτίδια καθώς και κλάσματα προβιοτικών μαζί με Ιαματικό Ηφαιστειακό Νερό Vichy. Θα το βρείτε και με χρώμα -  Το Cell Protect Water Fluid SPF30 είναι ένα λεπτόρρευστο αντηλιακό γαλάκτωμα για το σώμα, που προσφέρει προηγμένη αντηλιακή προστασία και δρα σε 4 επίπεδα: στις ακτίνες UVB, τις UVA και τις μακρές UVA ενώ έχει και αντιοξειδωτική δράση. Και σε αυτό το αντηλιακό, η τεχνολογία Netlock αξιοποιείται στον απόλυτο βαθμό και συνδυάζεται με  Υαλουρονικό Οξύ, Κλάσματα Προβιοτικών και Ιαματικό Ηφαιστεικό Νερό Vichy, με στόχο να προλάβει τις βλάβες που προκαλεί η ηλιακή ακτινοβολία σε κυτταρικό επίπεδο, οι οποίες γίνονται ορατές και πιο επίμονες με την πάροδο του χρόνου, υποβαθμίζοντας την ποιότητα της επιδερμίδας. Αν έχετε ανοιχτόχρωμη επιδερμίδα, επιλέξτε το Cell Protect Water Fluid SPF50 .
-  Η σωστή προστασία από τον ήλιο ξεκινάει από την παιδική ηλικία. Το Kids Cell Protect Water Fluid Αντηλιακό Σπρέι SPF50 είναι ειδικά σχεδιασμένο για την ευαίσθητη παιδική επιδερμίδα και δοκιμασμένο υπό παιδιατρικό έλεγχο. Πάντα με πρωταγωνιστή την τεχνολογία Netlock, παρέχει προηγμένη προστασία σε 4 επίπεδα δράσης (UVB, UVA, μακρές UVA & αντιοξειδωτική προστασία) προλαμβάνοντας τις βλάβες που προκαλεί ο ήλιος σε κυτταρικό επίπεδο. Η ανάλαφρη υφή του σχηματίζει ένα εξαιρετικά λεπτό προστατευτικό φιλμ στην επιδερμίδα, ανθεκτικό στο νερό, την άμμο και τον ιδρώτα ενώ δεν αφήνει αφήνει λευκά υπολείμματα.

 

Όσο για την απαραίτητη ενυδάτωση μετά την έκθεση στον ήλιο, το Γαλάκτωμα After Sun συνδυάζει Υαλουρονικό Νάτριο, ένα ισχυρό ενυδατικό συστατικό, με ένα φυτικό συμπύκνωμα λιπιδίων και Ιαματικό Ηφαιστειακό Νερό Vichy, με στόχο να ξεδιψάσει την αφυδατωμένη από τον ήλιο επιδερμίδα και να «κλειδώσει» στο εσωτερικό της την πολύτιμη υδάτωση. Καθόλου λιπαρό και με διακριτική ευωδιά, χαρίζει ανακούφιση και φρεσκάδα σε κάθε εφαρμογή. Για την περίπτωση ηλιακού εγκαύματος, το After Sun Γαλάκτωμα για Εγκαύματα, με καταπραϋντικό εκχύλισμα Epilobe και συμπύκνωμα βιοαφομοιώσιμων λιπιδίων, ανακουφίζει άμεσα από την αίσθηση καύσου, προσφέρει βαθιά ενυδάτωση και επανορθώνει τις φθορές.

skinconsult banner

ΑΝΑΛΥΣΗ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑΣ

ΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ ΤΟΥ SKINCONSULT

ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΕ ΤΙΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑΣ ΣΑΣ

ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΣΑΣ ΑΝΑΛΥΣΗ