Πώς να Ενυδατώσετε την Ξηρή, Ευαίσθητη Επιδερμίδα

Η ενυδάτωση είναι το κλειδί για την καταπράυνση της ταλαιπωρημένης, εξαιρετικά ευαίσθητης επιδερμίδας.

 

Γιατί η ενυδάτωση είναι τόσο σημαντική για την ευαίσθητη επιδερμίδα;


Μία λέξη: προστασία. Αποτελούμενη από νερό κατά περισσότερο από 60%, η επιδερμίδα λειτουργεί σαν ένα φυσικό φράγμα ενάντια στο εξωτερικό περιβάλλον, καταπολεμώντας τις επιπτώσεις των εξωτερικών επιθετικών παραγόντων, όπως οι ακτίνες UV και η ρύπανση, για να βοηθήσει το πρόσωπό σας να παραμείνει σφριγηλό και νεανικό. Όσο πιο ενυδατωμένη είναι η επιδερμίδα, τόσο πιο αποτελεσματικά μπορεί να επιτελέσει αυτό το έργο. Η εξαιρετικά ευαίσθητη επιδερμίδα παρουσιάζει συνήθως αλλοιωμένη λειτουργία του επιδερμικού φραγμού, με αποτέλεσμα οι αρνητικές επιπτώσεις των διαφόρων επιθετικών παραγόντων (όπως οι ακραίες καιρικές συνθήκες ή η ακτινοβολία UV ) να γίνονται πιο έντονα αισθητές –ή ακόμη και ορατές. Πέραν αυτών των παραγόντων του exposome, τα ακατάλληλα συστατικά ή προϊόντα περιποίησης , τα επίπεδα των ορμονών στο σώμα μας, ακόμη και τα πικάντικα τρόφιμα, ενδέχεται να προκαλέσουν αντιδράσεις στην ευαίσθητη επιδερμίδα, όπως ερυθρότητα και αίσθηση δυσφορίας ή καύσου. Αυτό σημαίνει ότι η εντατική ενυδάτωση είναι ακόμη πιο σημαντική για τις γυναίκες που ταλαιπωρούνται από συμπτώματα ευαισθησίας.

 

Διαφύλαξη της υγείας της επιδερμίδας: καταπολεμώντας την απώλεια νερού

 

Το ανθρώπινο σώμα χάνει μέχρι και 1,8 λίτρα νερό την ημέρα μόνο μέσω της εφίδρωσης, γι’ αυτό πρέπει απαραιτήτως να φροντίζετε να αναπληρώνετε τα επίπεδα υγρασίας της επιδερμίδας σας κατά τη διάρκειας της ημέρας! Η αφυδατωμένη επιδερμίδα νοιώθουμε ότι μας «τραβάει» και συχνά έχει θαμπή όψη, είναι λοιπόν σημαντικό να επιλέγετε προϊόντα που θα συμβάλουν στη συγκράτηση της υγρασίας, ώστε να περιορίσετε τα συμπτώματα της ευαίσθητης επιδερμίδας. Είναι επίσης σημαντικό να λαμβάνετε υπόψη την καθημερινότητά σας –αν η ζωή σας είναι γεμάτη ή αν περνάτε πολλές ώρες στη δουλειά, η αποτελεσματική ενυδάτωση είναι άκρως απαραίτητη. Η τακτική άσκηση, εκτός από εξαιρετικός τρόπος να αποφορτίσετε το άγχος, είναι το κλειδί για να βοηθήσετε την επιδερμίδα σας να αποβάλει τις τοξίνες, όμως πρέπει να θυμάστε ότι στο γυμναστήριο χάνουμε μεγάλες ποσότητες νερού. Αποφύγετε τους φραγμένους πόρους χρησιμοποιώντας μια ενυδατική λοσιόν καθαρισμού μετά την προπόνηση, και αναπληρώστε τη χαμένη υγρασία φροντίζοντας την επιδερμίδα σας με μια κρέμα εντατικής ενυδάτωσης. Αν εργάζεστε σε περιβάλλον γραφείου, λίγο ενυδατικό σπρέι προσώπου, όπως το Ιαματικό Νερό της Vichy, θα τονώσει την επιδερμίδα σας, προσφέροντάς σας ταυτόχρονα μια υπέροχη μεσημεριανή αναζωογόνηση.

 

Ενυδάτωση: βασικά συστατικά για υγιή επιδερμίδα

 

Για αποτελεσματική ενυδάτωση μακράς διάρκειας, είναι σημαντικό να αναζητάτε προϊόντα που να ανταποκρίνονται στις ιδιαίτερες ανάγκες της ευαίσθητης επιδερμίδας. Οι υποαλλεργικές συνθέσεις είναι συνήθως πιο ήπιες, γι’ αυτό διαλέξτε προϊόντα που να έχουν υποβληθεί σε δοκιμή υποαλλεργικότητας, καθώς και να έχουν δοκιμαστεί σε ευαίσθητες επιδερμίδες.

Το επόμενο βήμα; Η επιλογή των κατάλληλων συστατικών. Το βούτυρο καριτέ είναι γνωστό για τις καταπραϋντικές του ιδιότητες, οπότε, αν η επιδερμίδα του σώματός σας είναι ξηρή ή ξεφλουδίζει, ένα πλούσιο Baume σώματος ή μια κρέμα πλούσια σε αυτό το απόλυτα φυσικό συστατικό μπορεί να σας φανεί χρήσιμη. Σε ό,τι αφορά το πρόσωπο, το υαλουρονικό οξύ είναι ιδανικό για την ενυδάτωση της ιδιαιτέρως ευαίσθητης επιδερμίδας, χωρίς να επιβαρύνει τη βεβαρυμένη επιδερμίδα. Φυσικά, τα συστατικά αυτά δεν αρκούν από μόνα τους: προσπαθήστε να πίνετε περίπου 3 λίτρα νερό την ημέρα για να καταπολεμήσετε μακροπρόθεσμα τις επιπτώσεις της αφυδάτωσης, και φροντίστε να φυλάσσετε σωστά τα προϊόντα περιποίησης της επιδερμίδας σας ώστε να αποφευχθούν τυχόν μολύνσεις.

skinconsult banner

ΑΝΑΛΥΣΗ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑΣ

ΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ ΤΟΥ SKINCONSULT

ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΕ ΤΙΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑΣ ΣΑΣ

ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΣΑΣ ΑΝΑΛΥΣΗ