Διφασικές λοσιόν ντεμακιγιάζ προσώπου: Ποια τα οφέλη τους;

Έχετε χρησιμοποιήσει ποτέ κάποιο προϊόν για την αφαίρεση του αδιάβροχου μακιγιάζ; Αυτά τα προϊόντα είναι πολύ χρήσιμα αν φοράτε μάσκαρα, κραγιόν ή μέικαπ μακράς διάρκειας. Αν δεν έχετε δοκιμάσει ακόμα τις λοσιόν καθαρισμού για αδιάβροχο μακιγιάζ ή αν θέλετε απλώς να μάθετε περισσότερα για αυτές, διαβάστε αυτό το άρθρο.

Σίγουρα σας έχει συμβεί: γυρίζετε σπίτι, προσπαθείτε να ξεβαφτείτε, το έργο αποδεικνύεται πολύ πιο δύσκολο από ό,τι περιμένατε, και τελικά καταλήγετε να χρησιμοποιήσετε έναν τόνο βαμβάκι ανά εκατοστό προσώπου. Και η επιδερμίδα σας πληρώνει το τίμημα! Αν το κραγιόν, η σκιά, το μέικαπ ή η μάσκαρά σας έχει αδιάβροχη σύνθεση, τότε οι κλασσικές λοσιόν ντεμακιγιάζ δεν βοηθούν σε τίποτα.

Όλα αυτά έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον τώρα που πλησιάζουν τα πάρτι και οι εκδηλώσεις των Χριστουγέννων. Δεν ξέρετε για τις διφασικές λοσιόν που αφαιρούν το αδιάβροχο μακιγιάζ; Η Mercedes Abarquero, Επιστημονική Διευθύντρια της Vichy, μας λέει τα πάντα.

1.Οι διφασικές λοσιόν ντεμακιγιάζ είναι ιδανικές για τη αφαίρεση σκιών, μέικαπ και μάσκαρα μακράς διάρκειας που περιέχουν υδρόφοβα μόρια (δηλαδή μόρια που δεν διαλύονται στο νερό), όπως χρωστικές ή κηρούς που κάνουν το μακιγιάζ να διαρκεί περισσότερο.

2. Για να μπορέσει μια λοσιόν ντεμακιγιάζ να αφαιρέσει το αδιάβροχο μακιγιάζ από τα βλέφαρα ή άλλα σημεία του προσώπου, θα πρέπει να περιέχει ένα υδατικό αλλά και ένα ελαιώδες διάλυμα. Με άλλα λόγια, θα πρέπει οι επιφανειοδραστικοί παράγοντες που εφαρμόζονται για την απομάκρυνση του μακιγιάζ και των ρύπων να είναι διαλυτοί. Αυτοί οι επιφανειοδραστικοί παράγοντες χαλαρώνουν τους δεσμούς που συγκρατούν τα σωματίδια στην επιδερμίδα, με αποτέλεσμα το βαμβάκι να μπορεί εύκολα να μετακινηθεί πάνω στην επιδερμίδα και να αφαιρέσει το μακιγιάζ. Όταν χρησιμοποιείτε αδιάβροχη μάσκαρα ή ένα βαρύ μέικαπ, οι επιφανειοδραστικοί παράγοντες δεν μπορούν εύκολα να απομακρύνουν το μακιγιάζ από την επιδερμίδα, καθώς οι υδρόφοβες ενώσεις δεν διαλύονται όπως πρέπει. Γι’ αυτό αναπτύχθηκαν οι διφασικές λοσιόν ντεμακιγιάζ: η υδατική φάση περιέχει επιφανειοδραστικούς παράγοντες που μειώνουν την ικανότητα προσκόλλησης των σωματιδίων στην επιδερμίδα, ενώ η ελαιώδης φάση διαλύει τα υδρόφοβα μόρια. Όταν ανακινείτε τη διφασική λοσιόν ντεμακιγιάζ, σχηματίζεται ένα ελαφρύ γαλάκτωμα και τότε είναι πιο αποτελεσματική.

3. Αν μια διφασική λοσιόν ντεμακιγιάζ είναι σωστά σχεδιασμένη (με υποαλλεργικά συστατικά, κατάλληλα για ευαίσθητες επιδερμίδες), μπορείτε να τη χρησιμοποιείτε καθημερινά.
 
Τι λέτε λοιπόν; Θα αρχίσετε να χρησιμοποιείτε διφασική λοσιόν για την αφαίρεση του αδιάβροχου μακιγιάζ σας;

skinconsult banner

ΑΝΑΛΥΣΗ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑΣ

ΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ ΤΟΥ SKINCONSULT

ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΕ ΤΙΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑΣ ΣΑΣ

ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΣΑΣ ΑΝΑΛΥΣΗ