Πώς να αντιμετωπίσετε την επιλόχεια τριχόπτωση

Νέα μαμά; Αν, από τότε που υποδεχθήκατε το μικρό σας στην οικογένεια, παρατηρείτε ότι τα μαλλιά σας έχουν αρχίσει να αραιώνουν ή να πέφτουν, είναι ώρα να μάθετε για την επιλόχεια τριχόπτωση.

 

Τι προκαλεί τριχόπτωση μετά τον τοκετό;

 

Όσο ήσασταν έγκυος, εκείνες οι υπέροχες ορμόνες μάλλον σας χάρισαν λαμπερή, φωτεινή επιδερμίδα και πλούσια μαλλιά . Τώρα που το μωρό σας είναι εδώ, τα μαλλιά σας πέφτουν, σχεδόν σε ολόκληρες τούφες. Πολλές φορές, όλες αυτές οι ορμονικές αλλαγές που το σώμα σας υφίσταται μετά τον τοκετό οδηγούν σε μερικές όχι και τόσο όμορφες παρενέργειες, όπως ακμή ενηλίκων, σπασμένες φλέβες ή αγγεία, και μαλλιά που αραιώνουν. Μην πανικοβάλλεστε: είναι απολύτως φυσιολογικό (και λίγο άδικο, το παραδεχόμαστε).

Το τριχωτό της κεφαλής χάνει, κατά μέσο όρο,
100 τρίχες την ημέρα.

 

Το τριχωτό της κεφαλής χάνει, κατά μέσο όρο, 100 τρίχες την ημέρα. Όμως, τα αυξημένα επίπεδα οιστρογόνων κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης επιβραδύνουν τον φυσικό κύκλο ζωής των ινών των τριχών, κάνοντας έτσι τα μαλλιά ορατά πιο πυκνά και πιο πλούσια. Η άλλη όψη του νομίσματος; Μετά τον ερχομό του μωρού, η φυσιολογική διαδικασία τριχόπτωσης επιταχύνεται, με την πλειοψηφία των γυναικών να χάνουν το μεγαλύτερο μέρος ή το σύνολο των «παραπανίσιων μαλλιών της εγκυμοσύνης» τρεις με έξι μήνες μετά τον τοκετό. Αν θηλάζετε, είναι πιθανό να κρατήσετε την πλούσια κόμη σας για λίγο καιρό ακόμα, αλλά, αφού το μωρό απογαλακτιστεί, κατά πάσα πιθανότητα τα πράγματα θα επιστρέψουν στην κανονική τους ροή στον τομέα των μαλλιών.

Με λίγα λόγια; Η ξαφνική «τριχόπτωση» που παρατηρείτε είναι περισσότερο μια ψευδαίσθηση –ουσιαστικά, τα μαλλιά σας βγαίνουν από μια εννεάμηνη περίοδο προσωρινής «ανοσίας», για να το θέσουμε αλλιώς.

 

Συμβουλές για την αντιμετώπιση της επιλόχειας τριχόπτωσης

 

Πρώτα απ’ όλα, ηρεμήστε! Με ένα μωρό στο σπίτι, μπορεί να ακούγεται πιο εύκολο στα λόγια παρά στην πράξη, αλλά το άγχος είναι ένα από τα κυριότερα αίτια της τριχόπτωσης. Κρατώντας λοιπόν λίγο χρόνο για τον εαυτό σας μπορεί να βοηθήσετε στον περιορισμό των συμπτωμάτων. Όπως λέει και η Laurie Jacquet, ειδικός επιστημονικής επικοινωνίας στη Vichy, το να αφιερώνετε χρόνο σε δραστηριότητες που σας βοηθούν να χαλαρώσετε –είτε πρόκειται για ένα βιβλίο είτε για ένα χαλαρωτικό μπάνιο ή μια ήπια μορφή άσκησης– όχι μόνο θα περιορίσει τις επιπτώσεις του στρες στον οργανισμό σας, αλλά επίσης θα βοηθήσει και με το αίσθημα χαμηλής αυτοεκτίμησης (ιδιαίτερα σύνηθες κατά τις εβδομάδες μετά τον τοκετό).

Σε ό,τι αφορά τη διατροφή, φροντίστε να καταναλώνετε αρκετές πρωτεΐνες –απαραίτητες για την υγεία των μαλλιών. Αξίζει επίσης να εξετάσετε τη λήψη συμπληρωμάτων βιταμινών, όπως αυτές οι φυσικές θεραπείες για την τριχόπτωση – μην παραλείψετε, βέβαια, να συμβουλευθείτε τον γιατρό σας πριν το κάνετε. Για μια αποτελεσματική λύση ενάντια στην τριχόπτωση, είναι κλινικά αποδεδειγμένο ότι το Aminexil Clinical 5 της Vichy στοχεύει τα πέντε βασικά αίτια της τριχόπτωσης, με το 96% των χρηστών να παρατηρούν βελτίωση στην ποιότητα των μαλλιών τους μέσα σε τρεις εβδομάδες μετά την έναρξη της θεραπείας.

Αν τα μαλλιά σας έχουν γίνει αισθητά πιο λεπτά και πιο αραιά μετά τη γέννα, είναι καλό να μιλήσετε με τον γιατρό σας, ώστε να αποκλείσετε μια πιθανή διαταραχή του θυρεοειδούς. Υγιής θυρεοειδής = υγιή μαλλιά

skinconsult banner

ΑΝΑΛΥΣΗ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑΣ

ΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ ΤΟΥ SKINCONSULT

ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΕ ΤΙΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑΣ ΣΑΣ

ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΣΑΣ ΑΝΑΛΥΣΗ