Περιποίηση Τριχωτού Κεφαλής & Αντιμετώπισης της Φαγούρας

Αν υποφέρετε από ευαισθησία στο τριχωτό της κεφαλής, είναι σημαντικό να επιλέγετε τα σωστά προϊόντα, ώστε να αποφεύγετε τον ερεθισμό της ήδη ευαίσθητης επιδερμίδας σας.

 

Γιατί η υγεία του τριχωτού της κεφαλής είναι τόσο σημαντική;

 


Σε ό,τι αφορά την υγεία των μαλλιών μας, όλα ξεκινούν από τη ρίζα. Με πάνω από 230 νευρικούς υποδοχείς ανά cm 2 , το τριχωτό της κεφαλής είναι ένα από τα πιο ευαίσθητα σημεία του σώματός μας – κάτι που σημαίνει ότι είναι σημαντικό να γνωρίζουμε όλες τις επιπτώσεις που οι διάφοροι επιβαρυντικοί παράγοντες μπορεί να έχουν στην κατάσταση των μαλλιών μας. Με απλά λόγια, η επιμελής φροντίδα του τριχωτού της κεφαλής είναι το κλειδί για την ανάπτυξη νέων, υγιών τριχών, με αποτέλεσμα τα πιο δυνατά, πιο λαμπερά μαλλιά. 

Αντιστρόφως, η ξηρότητα ή η ευθραυστότητα των μαλλιών μπορεί να οφείλεται σε προβλήματα που συνδέονται με την ευαισθησία του τριχωτού της κεφαλής, όπως η φαγούρα, το οίδημα ή η ερυθρότητα. Όλες εμείς που έχουμε ευαίσθητο τριχωτό κεφαλής πρέπει να δίνουμε έξτρα προσοχή στη φροντίδα των μαλλιών μας, ιδίως αν τα υποβάλλουμε συχνά σε βαφές ή άλλες αγωγές. Άλλωστε, δεν θα το σκεφτόμασταν δεύτερη φορά πριν επιλέξουμε τα κατάλληλα προϊόντα για την προστασία της ευαίσθητης επιδερμίδας μας –οπότε γιατί να μην φροντίσουμε με τον ίδιο τρόπο και τα μαλλιά μας;

 

Πράγματα που μπορεί να ερεθίσουν το τριχωτό της κεφαλής

 


Όπως ακριβώς και η επιδερμίδα μας, έτσι και τα μαλλιά μας υποβάλλονται καθημερινά σε σημαντική καταπόνηση. Σε γενικές γραμμές, οι παράγοντες που μπορεί να πυροδοτήσουν αρνητικά συμπτώματα στο ευαίσθητο τριχωτό της κεφαλής εμπίπτουν σε τρεις βασικές κατηγορίες. Αν συνηθίζετε να βουρτσίζετε ή να χτενίζετε τα μαλλιά σας πολλές φορές μέσα στη μέρα, ιδίως μετά το λούσιμο όταν είναι ακόμη υγρά, τα υποβάλλετε σε μηχανική καταπόνηση. Η θερμική καταπόνηση προκύπτει από τις βλάβες που προκαλεί η υπερβολική χρήση εργαλείων styling , ενώ η χημική καταπόνηση είναι το αποτέλεσμα των βαφών ή άλλων χημικών αγωγών όπως η ισιωτική. Για να θωρακίσει τα μαλλιά σας ενάντια σε αυτά τα τρία διαφορετικά είδη καταπόνησης, το πρωτοποριακό «σαμπουάν με βάλσαμο» Dercos Ultra Soothing Color θρέφει, ενυδατώνει και δυναμώνει τις ίνες των τριχών , απομακρύνοντας παράλληλα τα κολλώδη κατάλοιπα που οφείλονται στη συσσώρευση προϊόντων.

[1] CF Doc Scientifique p. 28 "The balm -in-shampoo technology cobines gentle cleansing and high cosmetic qualities. It significantly nourishes, hydrates and strengthens the hair fiber."


Τα συνήθη συμπτώματα που συνδέονται με το ευαίσθητο τριχωτό κεφαλής

 

Σε παγκόσμιο επίπεδο, περίπου το 70% των γυναικών ταλαιπωρούνται από ευαίσθητη επιδερμίδα [1] , ενώ το 28% του παγκόσμιου πληθυσμού αναφέρει ότι αντιμετωπίζει συμπτώματα που σχετίζονται με το ευαίσθητο τριχωτό κεφαλής [2] . Ποια είναι τα πιο συνηθισμένα συμπτώματα της ευαισθησίας του τριχωτού; Φαγούρα, φλεγμονή, ερεθισμός ή επίμονη αίσθηση τσουξίματος [3] , που μπορεί να επιδεινωθούν από σκληρές χημικές ουσίες ή συστατικά που εμπεριέχονται σε κάποιες βαφές μαλλιών ή άλλες αγωγές εφαρμογής στο σπίτι.

[1] IPSOS Health & Beauty, στοιχεία για τη Γαλλία, φαρμακεία, 2005
[2] IPSOS, Global Beauty Track, Άνδρες/Γυναίκες, 2014
[3] Social Listening 2016

Παραδόξως, μελέτες [1] δείχνουν ότι, από όσους επισκέπτονται το φαρμακείο για να προμηθευτούν ένα εξειδικευμένο σαμπουάν για το ευαίσθητο τριχωτό της κεφαλής, πάνω από τους μισούς δεν αγοράζουν προϊόντα που θα συμβάλλουν στην αντιμετώπιση της φαγούρας στο τριχωτό της κεφαλής . Ευτυχώς, το Dercos Ultra Soothing Color καταπραΰνει και ανακουφίζει το τριχωτό της κεφαλής, ενώ, ταυτόχρονα, η ανάλαφρη σύνθεσή του καθαρίζει σε βάθος τα μαλλιά χωρίς να τα ξηραίνει. Μετά από τρεις εβδομάδες χρήσης, το 90% όσων το δοκίμασαν ανέφεραν πιο απαλά, πιο λαμπερά μαλλιά, ενώ το 88% ανέφεραν μικρότερη αίσθηση τσουξίματος και φαγούρας. [2] Αν θέλετε υγιή μαλλιά, το πρώτο βήμα είναι να προστατεύσετε την υγεία του τριχωτού της κεφαλής σας!

[1] IPSOS, Global Beauty Track, Men/Women, 2014
[2] Clinical Study, Self Assessment, 41 subjects, 3 weeks

skinconsult banner

ΑΝΑΛΥΣΗ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑΣ

ΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ ΤΟΥ SKINCONSULT

ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΕ ΤΙΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑΣ ΣΑΣ

ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΣΑΣ ΑΝΑΛΥΣΗ