Πώς η επιδερμίδα αλλάζει από τα 65 και μετά

Πολλές φορές, η επιδερμίδα μετά την εμμηνόπαυση γίνεται θαμπή, άτονη, χάνει τη ζωντάνια της. Διαβάστε παρακάτω πώς η επιδερμίδα σας αλλάζει με την πάροδο του χρόνου.

 

Λέπτυνση, θαμπάδα, άτονη όψη: τα προβλήματα της επιδερμίδας στα 60


Η υφή και η ποιότητα της επιδερμίδας αποτελούν σημαντική πηγή ανησυχίας για τις γυναίκες μετά τα 65. Καθώς μεγαλώνουμε, η επιδερμίδα μας αρχίζει να γίνεται πιο ευαίσθητη στο άγγιγμα, πιο ξηρή και πιο διάφανη, κάτι που οφείλεται στη λέπτυνση της ανώτερης στοιβάδας της, καθώς και στην επιβράδυνση της μικροκυκλοφορίας. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα η επιδερμίδα να φαίνεται θαμπή, άτονη και κουρασμένη.

Η επιδερμίδα χάνει τη νεανική, ρόδινη λάμψη της και αποκτά πιο ωχρή όψη, κάτι που κάνει τους μαύρους κύκλους και τα σημάδια γήρανσης να φαίνονται πιο έντονα. Αυτό οφείλεται τόσο στη μείωση των μελανοκυττάρων, υπεύθυνων για το χρώμα της επιδερμίδας, όσο και στην ύφεση της μικροκυκλοφορίας. Επιπλέον, οι αλλαγές που πραγματοποιούνται με την πάροδο του χρόνου στη δομή της ανώτερης στοιβάδας αφυδατώνουν την επιδερμίδα και περιορίζουν την ικανότητά της να συγκρατεί το νερό αλλά και τα λιπίδια. Ως εκ τούτου, η ώριμη επιδερμίδα είναι συχνά επιρρεπής στην εμφάνιση ξηρότητας ή «ξεφλουδίσματος» σε ορισμένα σημεία.

 

Βοηθώντας την ώριμη επιδερμίδα να ανακτήσει τη ζωντάνια της

 

Θέλετε να προσφέρετε μια τόνωση στην επιδερμίδα σας; Η Neovadiol Rose Platinum της Vichy είναι πλούσια σε συστατικά που αποδεδειγμένα βελτιώνουν την όψη της επιδερμίδας μετά τα 65). Χάρη στην πρωτοποριακή σύνθεσή της, η Neovadiol Rose Platinum, η λύση της Vichy για λαμπερή επιδερμίδα μετά τα 65, καθιστά την επιδερμίδα πιο δυνατή και πιο υγιή, βελτιώνοντας και ενισχύοντας τη δομή της. Το ασβέστιο ενισχύει τη λειτουργία του επιδερμιδικού φραγμού και προάγει τη σύνθεση των λιπιδίων, ενώ το κερί μέλισσας προσφέρει βαθιά ενυδάτωση και θρέψη – απαραίτητες για τις πιο ξηρές ώριμες επιδερμίδες.


Επιπλέον, το εκχύλισμα τριαντάφυλλου της Neovadiol βοηθά την επιδερμίδα να ανακτήσει το υπέροχο ρόδινο χρώμα της, ενώ η βελούδινη υφή της σύνθεσης γλιστρά ανάλαφρα για να της προσφέρει καθημερινή φροντίδα και περιποίηση. Τέλος, το IGEFYL - ένα εκχύλισμα που μιμείται τη δράση πρωτεϊνών που εκκρίνονται από τους ινοβλάστες – ευνοεί την πάχυνση της επιδερμίδας και καταπολεμά τη γήρανση.

skinconsult banner

ΑΝΑΛΥΣΗ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑΣ

ΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ ΤΟΥ SKINCONSULT

ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΕ ΤΙΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑΣ ΣΑΣ

ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΣΑΣ ΑΝΑΛΥΣΗ