Εμμηνόπαυση, Επιδερμίδα & Ορμονικές Αλλαγές

Στο τμήμα επιστημονικής επικοινωνίας των Εργαστηρίων Vichy, η αποστολή μας είναι να συνεχίζουμε την έρευνα για την εμμηνόπαυση, ώστε να ενσαρκώνουμε όλο το ιστορικό υπόβαθρο της μάρκας μας και να εξελίσσουμε τις γνώσεις γι' αυτό το θέμα.

 

Με αυτόν τον τρόπο διασφαλίζουμε ότι υποστηρίζουμε τις γυναίκες καθημερινά και τους παρέχουμε ό,τι καλύτερο έχει να προσφέρει η επιστήμη για το μέλλον τους.

 

Πρωτοπόρος στη φροντίδα της επιδερμίδας στην εμμηνόπαυση και μετά

 

Από το 1992, τα Εργαστήρια Vichy διερευνούν τις ιδιαιτερότητες της επιδερμίδας στην εμμηνόπαυση, έχοντας δεσμευτεί να υποστηρίζουν τις γυναίκες σε αυτή την πολύ ιδιαίτερη περίοδο της ζωής τους.

 

Ως πρωτοπόρος σε αυτό τον κλάδο, η Vichy διερευνά, προσδιορίζει και χαρακτηρίζει τις ορατές αλλαγές και, ταυτόχρονα, αποκωδικοποιεί, αναγνωρίζει και εξηγεί τους βιολογικούς μηχανισμούς που κρύβονται πίσω από τις αλλαγές στην επιδερμίδα κατά την εμμηνόπαυση.

 

Χάρη σε αυτές τις πολύ βαθιές και υπερσύγχρονες επιστημονικές γνώσεις, για πρώτη φορά μέχρι σήμερα, ένα καλλυντικό προϊόν φροντίδας θα μπορούσε να αντισταθμίζει την επίπτωση της εμμηνόπαυσης στη γήρανση της επιδερμίδας, για να αποκαθιστά την άνεση και την αυτοπεποίθηση που αισθάνονται οι γυναίκες.

 

ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΜΜΗΝΟΠΑΥΣΗ;

 

Στο πρόσωπο των μετεμμηνοπαυσιακών γυναικών παρατηρούνται 3 ειδών κλινικές αλλαγές που σχετίζονται με τη γήρανση του δέρματος: ατροφία, χαλάρωση και ξηρότητα. Θα αναλύσουμε κάθε μία από αυτές τις αλλαγές

 

Στο επίπεδο της επιδερμίδας

Η επιβράδυνση της ανανέωσης των κερατινοκυττάρων προκαλεί συσσώρευση νεκρών κερατινοκυττάρων. Η σύνθεση λιπιδίων μειώνεται, προκαλώντας αλλαγές στη λειτουργία του επιδερμιδικού φραγμού και ξηρότητα της επιδερμίδας, η οποία οδηγεί σε πιο αργή απολέπιση και σε τροποποίηση των χαρακτηριστικών της κεράτινης στιβάδας που γίνεται θαμπή και χλωμή.

skinconsult banner

ΑΝΑΛΥΣΗ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑΣ

ΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ ΤΟΥ SKINCONSULT

ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΕ ΤΙΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑΣ ΣΑΣ

ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΣΑΣ ΑΝΑΛΥΣΗ