Εμμηνόπαυση στα 44

Με το πέρασμα του χρόνου ο γυναικείος οργανισμός παράγει όλο και λιγότερα οιστρογόνα και προγεστερόνη, τις βασικές δηλαδή ορμόνες που συνδέονται με την γονιμότητα και την αναπαραγωγή.

 

Όταν τα επίπεδα αυτών των ορμονών φτάσουν σε πολύ χαμηλό σημείο, τότε η έμμηνος ρύση σταματά και, εφόσον μεσολαβήσουν 12 μήνες από τότε, η γυναίκα περνάει στη φάση της εμμηνόπαυσης.

Η μέση ηλικία εμφάνισης της εμμηνόπαυσης είναι περίπου στα 50 χρόνια ενώ πρόωρη εμμηνόπαυση θεωρείται πως έχει μία γυναίκα στην οποία η περίοδος σταματάει σε ηλικία κάτω των 44 ετών και, εκτός αν η διακοπή της περιόδου έχει γίνει με ιατρική παρέμβαση, είναι μια κατάσταση που χρήζει λεπτομερούς ιατρικού ελέγχου. Ένα από τα πιο συχνά ερωτήματα που προκύπτουν γύρω από αυτή την φάση της ζωής της γυναίκας, είναι πόσο διαρκεί και η απάντηση δυστυχώς δεν μπορεί να είναι ακριβής, καθώς διαφέρει από άτομο σε άτομο.

Τα πιο κοινά συμπτώματά της όπως οι εξάψεις, οι διαταραχές στη διάθεση, η κολπική ξηρότητα, η αίσθηση κόπωσης, η διαταραχή του νυχτερινού ύπνου, ξεκινούν ήδη από την φάση της περιεμμηνόπαυσης. Σε αυτή τη χρονική περίοδο η γυναίκα αρχίζει να διαπιστώνει και σημαντικές διαφορές στην εικόνα και την ποιότητα της επιδερμίδας της η οποία δείχνει να «ατροφεί», ο δερματικός ιστός χαλαρώνει και η ξηρότητα γίνεται εμφανής (και ενοχλητική). Αυτό συμβαίνει γιατί εξελίσσονται δύο ειδών αλλαγές: η δομή του δέρματος διαφοροποιείται με αποτέλεσμα η ελαστικότητά του να μειώνεται και να αυξάνεται ο σχηματισμός πτυχώσεων κατά την άσκηση πίεσης.

Επιπλέον, το πάχος της επιδερμίδας μειώνεται, η λειτουργία των σμηγματογόνων αδένων επιβραδύνεται ενώ το ίδιο συμβαίνει και στη φυσική διαδικασία απολέπισης με αποτέλεσμα να συσσωρεύονται νεκρά κερατινοκύτταρα και η όψη να δείχνει θαμπή και χλωμή. Η ανάγκη για την σωστή, εντατική «υποστήριξη» της επιδερμίδας είναι επιτακτική και, ανάμεσα στους τρόπους είναι σίγουρη η επιλογή των κατάλληλων, εξειδικευμένων προϊόντων καθημερινής περιποίησης που στοχεύουν ακριβώς στις επιπτώσεις των αλλαγών που περιγράψαμε πιο πάνω.

 

Από το 1992, τα Εργαστήρια Vichy μελετούν τις ιδιαιτερότητες της επιδερμίδας στην εμμηνόπαυση, προσδιορίζοντας και αποκωδικοποιώντας συνεχώς όλους εκείνους τους βιολογικούς μηχανισμούς που κρύβονται πίσω από τις αλλαγές. Συλλέγοντας πολύτιμα δεδομένα και διεξάγοντας ενδελεχείς κλινικές μελέτες, η Vichy προχωρά στη δημιουργία στοχευμένων, high end προϊόντων φροντίδας για την επιδερμίδα στην εμμηνόπαυση (αλλά και μετά), προσφέροντας μια ολοκληρωμένη ρουτίνα φροντίδας με ορατά αποτελέσματα.

 

4 βασικά βήματα φροντίδας για την επιδερμίδα στην εμμηνόπαυση

 

1.Ξεκινήστε με τον καθαρισμό, επιλέγοντας ένα ήπιο προϊόν που αφήνει το πρόσωπο απαλό και άνετο.

2.Συνεχίστε με το Ενυδατικό Booster προσώπου Mineral 89 που ενισχύει τη λειτουργία του επιδερμικού φραγμού ενώ ενυδατώνει βαθιά την επιδερμίδα χάρη στο μοναδικό συνδυασμό Ιαματικού Ηφαιστειακό Νερού της Vichy (για πρώτη φορά σε συγκέντρωση 89%) με Υαλουρονικό Οξύ φυσικής προέλευσης.

3. Επόμενο βήμα, το αντιγηραντικό serum προσώπου Neovadiol με Σύμπλοκο Αναπλήρωσης, το οποίο είναι μελετημένο να αντιμετωπίζει τις επιπτώσεις της εμμηνόπαυσης στην επιδερμίδα (απώλεια της πυκνότητας, του όγκου, της σφριγηλότητας, της φρεσκάδας και της λάμψης), με σύμμαχο ένα ισχυρό σύμπλοκο αναπλήρωσης που μιμείται τη δράση της ορμόνης νεότητας DHEA.

4. Τελευταία κίνηση, η αντιγηραντική κρέμα ημέρας Neovadiol με Σύμπλοκο Αναπλήρωσης με πρωταγωνιστή ένα ισχυρό σύμπλοκο αναπλήρωσης που μιμείται τη δράση της ορμόνης νεότητας DHEA και επηρεάζει όλους τους δείκτες νεότητας της επιδερμίδας. Συγκεκριμένα, το βιομιμητικό μόριο Pro-Xylane αποκαθιστά την πυκνότητα, το Hepes ρυθμίζει τη φυσική διαδικασία απολέπισης, το Hydrovance προσφέρει ενυδάτωση και σφριγηλότητα ενώ το Hedione αυξάνει την φυσική παραγωγή λιπιδίων, χαρίζοντας μεγαλύτερη ελαστικότητα και άνεση στην επιδερμίδα. Σταδιακά, η επιδερμίδα αναζωογονείται, αναδομείται, ξαναβρίσκει τη φωτεινότητά της, η χαλάρωση μειώνεται και το περίγραμμα του προσώπου αναδιαμορφώνεται.

skinconsult banner

ΑΝΑΛΥΣΗ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑΣ

ΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ ΤΟΥ SKINCONSULT

ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΕ ΤΙΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑΣ ΣΑΣ

ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΣΑΣ ΑΝΑΛΥΣΗ