Εμμηνόπαυση: Πώς να αντιμετωπίσω την ευαίσθητη επιδερμίδα;

Η εμμηνόπαυση είναι μια δύσκολη περίοδος για ολόκληρο το σώμα σας. Οι αλλαγές γίνονται πολύ γρήγορα και, παρόλο που το εσωτερικό του οργανισμού σας είναι αρκετά ανθεκτικό για να τις διαχειριστεί και να προσαρμοστεί σε αυτές, δεν συμβαίνει το ίδιο και με την επιδερμίδα σας.

Δρ Karolina Kopeć

Δερματολόγος

Τα κύρια συμπτώματα που αισθανθείτε κατά την εμμηνόπαυση

Μερικά από τα ισχυρότερα συστατικά του αρχίζουν να μειώνονται και γίνεται’ δύσκολο να αντιμετωπίσει τις επιθέσεις από το εξωτερικό περιβάλλον, ενώ προσαρμόζεται στις αλλαγές από το εσωτερικό περιβάλλον. Με λίγα λόγια, το δέρμα σας κάνει ό,τι καλύτερο, δεδομένων των περιστάσεων, οπότε μην’ το εγκαταλείπετε ακόμα!
 

Κατά την εμμηνόπαυση μπορούμε να παρατηρήσουμε:
·      Αλλαγές στο επίπεδο pH του δέρματος,
·      Ανεπάρκεια επιδερμιδικών λιπιδίων,
·      Αποδόμηση υαλουρονικού οξέος.
Καθώς συμβαίνει, μπορεί να παρατηρήσετε συχνότερους ερεθισμούς, εξανθήματα, ξηρότητα και επιδείνωση των υφιστάμενων δερματικών παθήσεων όπως η ροδόχρους ή το έκζεμα.

Τα λιπίδια της επιδερμίδας είναι επίσης απαραίτητα για τη διατήρηση της σωστής λειτουργίας του επιδερμιδικού’ φραγμού, ο οποίος χάνει την συνοχή του με την ηλικία.

Υπάρχουν καλλυντικά προϊόντα που περιέχουν αυτά τα πολύτιμα συστατικά που εφαρμόζονται τοπικά και μπορούν να βελτιώσουν την ανεπάρκεια των επιδερμιδικών λιπιδίων. < ναι, αυτό είναι το “καλό νέο” που περιμένατε στις τελευταίες γραμμές!

Το δέρμα σας πρέπει να αποκατασταθεί, να ενυδατωθεί και να ηρεμήσει.

Καθώς το δέρμα κατά την εμμηνόπαυση γίνεται πιο ξηρό και λιγότερο ελαστικό, είναι επίσης πιο ευαίσθητο σε ορισμένα καλλυντικά προϊόντα, όπως σαπούνια και απορρυπαντικά, τα οποία μπορεί να ερεθίσουν το δέρμα, να προκαλέσουν φλεγμονή και φαγούρα. Οι γυναίκες μπορεί επίσης να εμφανίσουν τη λεγόμενη παραισθησία: μυρμήγκιασμα, τσιμπήματα ή αίσθημα μουδιάσματος στο δέρμα.
Πρέπει να γνωρίζετε ότι οι διαταραχές ύπνου που σχετίζονται με τη φαγούρα και τις εξάψεις μπορούν επίσης να αλλάξουν την ενυδάτωση του δέρματος και τη λειτουργία του επιδερμικού φραγμού που οδηγεί σε υπερευαισθησία.
Επομένως, η φροντίδα του δέρματός σας θα σας βοηθήσει να φροντίσετε τον ύπνο σας, ο οποίος είναι σημαντικός για το δέρμα σας. Βλέπετε τον κύκλο;

 
ΒΑΣΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΘΥΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟ ΔΕΡΜΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΜΜΗΝΟΠΑΥΣΗ

Η ευαισθησία του δέρματός σας συνδέεται άμεσα με:
·      Το επίπεδο pH του,
·      Τα επιδερμιδικά λιπίδιά του
·      Και το υαλουρονικό οξύ.
Ακόμη και η παραμικρή αλλαγή στο σώμα σας θα επηρεάσει αυτά τα τρία, οπότε είναι λογικό ότι μια μεγάλη αλλαγή θα δημιουργήσει κάποια ενόχληση.
skinconsult banner

ΑΝΑΛΥΣΗ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑΣ

ΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ ΤΟΥ SKINCONSULT

ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΕ ΤΙΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑΣ ΣΑΣ

ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΣΑΣ ΑΝΑΛΥΣΗ