Ανεπιθύμητη τριχοφυΐα στο πρόσωπο κατά την εμμηνόπαυση

Στην εμμηνόπαυση, οι γυναικείες ορμόνες μειώνονται. Ως αποτέλεσμα, η ορμόνη που κυριαρχεί είναι η τεστοστερόνη. Φυσικά, εξακολουθείτε να είστε μια υπέροχη γυναίκα - απλώς θέλει και η αρρενωπή σας πλευρά να κάνει την εμφάνισή της. Θα σας εξηγήσουμε τι ακριβώς σας συμβαίνει.

Δρ Karolina Kopeć

Δερματολόγος

Πώς επηρεάζει η εμμηνόπαυση την ανεπιθύμητη τριχοφυΐα;

Υπάρχουν διάφορα είδη ανθρώπινων τριχών που παράγονται από τα τριχοθυλάκια. Οι γυναίκες όλων των ηλικιών έχουν τριχοθυλάκια στο πρόσωπό τους που συνήθως παράγουν απαλές, απαρατήρητες τρίχες.

Θα μπορούσαν να βρίσκονται πάνω από τα χείλη, κατά μήκος του πηγουνιού σας, λόγω της μείωσης του επιπέδου των γυναικείων ορμονών κατά την εμμηνόπαυση. Ωστόσο, η μικρή ποσότητα τεστοστερόνης που παράγουν τα γυναικεία’ σώματα μπορεί να μη μειώνεται–, τυχερές, ε! Τα επινεφρίδια παράγουν επίσης κάποιες ανδρικές ορμόνες σε όλη τη διάρκεια της ζωής σας. Ως εκ τούτου, κατά την εμμηνόπαυση εμφανίζεται μια ανισορροπία μεταξύ των επιπέδων των ορμονών του ανδρικού και του γυναικείου φύλου. Η σχετική υπερβολική ποσότητα ανδρικών ορμονών μπορεί να προκαλέσει την ανάπτυξη λιγότερο “διακριτικών” τριχών στο πρόσωπο.

Σύμφωνα με το "British Journal of Dermatology" σε μια ομάδα γυναικών κατά τη μετεμμηνόπαυση:
- το 39% παρουσίασε υπερβολική ανάπτυξη τριχών στο πρόσωπο, κυρίως στο πηγούνι.
Μια άλλη έκθεση που δημοσιεύτηκε στο "Menopausal Health" το 2009 σημείωσε ότι σε μια ομάδα 656 Αμερικανίδων ηλικίας 50-79 ετών:
- Υπήρχαν επιπλέον τρίχες στο πρόσωπο στο 33% των γυναικών ηλικίας 50-59 ετών,
- Και στο 54% των γυναικών ηλικίας 60-69 ετών.

Η μελέτη δεν αποκάλυψε σημαντικές διαφορές στην τριχοφυΐα του προσώπου μεταξύ Καυκάσιων και Αφροαμερικανών γυναικών.
Νομίζουμε’ ότι βοηθάει να γνωρίζετε ότι αυτό είναι κάτι αρκετά κοινό και υπάρχουν άνθρωποι που μπορούν να σας πουν γι' αυτό και να σας βοηθήσουν οπουδήποτε.

Το 39% των γυναικών εμφανίζει υπερβολική τριχοφυΐα στο πρόσωπο

Το θετικό είναι ότι υπάρχουν ορισμένες επιλογές για αυτό το πρόβλημα ανάλογα με τη σοβαρότητά του. Εάν οι τρίχες είναι υπερβολικές και ενοχλητικές, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια τοπική κρέμα που επιβραδύνει την τριχοφυΐα. Άλλες θεραπείες περιλαμβάνουν την αποτρίχωση με κερί, την ηλεκτρόλυση που καταστρέφει τα τριχοθυλάκια ή την αποτρίχωση με λέιζερ. Κατά τη γνώμη μας, ξεφορτωθείτε τις και μην’ τις ξανασκεφτείτε!

ΒΑΣΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΘΥΜΑΣΤΕ

Η τριχοφυΐα στο πρόσωπο κατά την εμμηνόπαυση δεν είναι ασυνήθιστη. Στην πραγματικότητα είναι πολύ λογική, αφού οι τρίχες είναι θέμα ορμονών και οι ορμόνες σας περνούν δύσκολα αυτή την περίοδο.

Επομένως, τοπική κρέμα, κερί, λέιζερ, κάντε την επιλογή σας και εξαφανίστε τη!

skinconsult banner

ΑΝΑΛΥΣΗ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑΣ

ΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ ΤΟΥ SKINCONSULT

ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΕ ΤΙΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑΣ ΣΑΣ

ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΣΑΣ ΑΝΑΛΥΣΗ