Νιασιναμίδη: Το συστατικό που «σβήνει» τις κηλίδες στο δέρμα

Γνωστή και ως βιταμίνη Β3, η νιασιναμίδη ανήκει στη λίστα με τα αγαπημένα συστατικά των δερματολόγων μαζί με την αντιγηραντική ρετινόλη, το ενυδατικό υαλουρονικό οξύ, την αντιοξειδωτική βιταμίνη C – και, φυσικά, δεν βρίσκεται τυχαία σε αυτή τη θέση αφού έχει αποδειχτεί ότι είναι απαραίτητο συστατικό σε κάθε skincare πλάνο για την αντιμετώπιση των κηλίδων ενώ παίζει σημαντικό ρόλο και στην αντιγήρανση και την αντιμετώπιση της ακμής. 

Τι είναι η Νιασιναμίδη;

Πρόκειται για μια βιοενεργή μορφή της βιταμίνης Β3 η οποία δεν παράγεται από το σώμα μας αλλά την προσλαμβάνουμε μέσω της διατροφής, και είναι απαραίτητη για τα κύτταρα της επιδερμίδας γιατί διευκολύνει μεταξύ τους επικοινωνία, βοηθάει στην επιδιορθωση των φθορών στο DNA τους, στην αντιμετώπιση των βλαβών που προκαλεί η ηλιακή ακτινοβολία κ.α. Όταν εφαρμόζεται τοπικά, η νιασιναμίδη αποδεικνύεται ένας skincare «θησαυρός» με πολλαπλές και πολύτιμες ιδιότητες. Ανάμεσά τους, η αποδεδειγμένη δράση της κατά της υπερμελάγχρωσης στη βασική στιβάδα του δέρματος και η μείωση της μεταφοράς της μελανίνης στα κερατινοκύτταρα – για αυτό και η Vichy επέλεξε τη νιασιναμίδη ως star συστατικό στο πρωτόκολλο υψηλής αποτελεσματικότητας κατά των κηλίδων Liftactiv B3, που δρα σε όλα τα στάδια και τους τύπους της υπερμελάγχρωσης, διορθώνοντας και προλαμβάνοντας τη δημιουργία κηλίδων.

Τι προκαλεί τις κηλίδες;

Η μελανογένεση είναι η βιολογική διαδικασία μέσω της οποία η μελανίνη (η φυσική χρωστική που δίνει στο δέρμα και στα μαλλιά το χρώμα τους), συντίθεται και κατανέμεται στην επιδερμίδα. Ο ρόλος της μελανίνης είναι πολύ σημαντικός: δρα ως καθρέφτης, διαχέοντας το φως και τις ακτίνες UV ενώ δεσμεύει και τις ελεύθερες ρίζες που σχηματίζονται από το φως. Η διαδικασία αυτή είναι γενετικά προγραμματισμένη αλλά ο ρυθμός της μπορεί να διαταραχτεί από παράγοντες του εκθεσιώματος, όπως η υπερβολική έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία, η ρύπανση, η οποία μάλιστα έχει αποδειχθεί ότι αυξάνει τις κηλίδες κατά 2.5%, οι ορμονικές μεταβολές, η ακμή κ.α. Όταν συμβεί αυτό, τότε επηρεάζεται αλυσιδωτά τόσο η ροή παραγωγής της μελανίνης, όσο και η ομοιόμορφη διάχυση αλλά και η αποβολή της από το δέρμα. Αποτέλεσμα: εμφανίζεται υπερμελάγχρωση (φακίδες, μέλασμα, κηλίδες κλπ), ανομοιόμορφος τόνος (γκρίζα, ωχρή, θαμπή επιδερμίδα) ενώ επηρεάζεται και η υφή του δέρματος (λεπτές γραμμές, ρυτίδες, τραχύτητα).

Νιασιναμίδη: Πολύτιμος σύμμαχος κατά των κηλίδων

Τα καλά νέα είναι πως ακόμα και αν οι κηλίδες έχουν κάνει την εμφάνισή τους στην επιδερμίδα σας, αλλά και πριν προλάβουν να ανέβουν στην επιφάνειά της, υπάρχει τρόπος να τις αντιμετωπίσετε αποτελεσματικά: το πρωτόκολλο Liftactiv B3 της Vichy, με star συστατικό τη νιασιναμίδη, δρα σε όλα τα στάδια και τους τύπους υπερμελάγχρωσης, διορθώνοντας και προλαμβάνοντας τη δημιουργία κηλίδων. Εσείς το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ακολουθείτε ευλαβικά τις τρεις απαραίτητες κινήσεις της ιεροτελεστίας Liftactiv B3: 

#1
Μετά τον καθαρισμό, εφαρμόστε σε όλο το πρόσωπο, τον λαιμό και το ντεκολτέ το Liftactiv Specialist B3 Dark Spots Serum, μια εξαιρετικά συμπυκνωμένη σύνθεση για την αντιμετώπιση των κηλίδων. Με 13% δερματολογικά ενεργά συστατικά, συνδυάζει Νιασιναμίδη, που δρα κατά της υπερμελάγχρωσης στη βασική στιβάδα της επιδερμίδας και μειώνει ορατά την όψη των κηλίδων, Γλυκολικό οξύ και Συστατικά απολέπισης, που επαναφέρουν τον ομοιόμορφο, φωτεινό τόνο της επιδερμίδας.

#2
Το πρωί, πάνω από τον ορό Liftactiv Specialist B3 Dark Spots Serum, απλώστε την Κρέμα Προσώπου Liftactiv Specialist B3 SPF50, μια πρωτοποριακή σύνθεση βασισμένη σε ένα ειδικά μελετημένο σύμπλεγμα συστατικών, ενισχυμένη με πολύ υψηλό SPF κατά των UVA/UVB. Εδώ, η Νιασιναμίδη συνδυάζεται με Βιο-πεπτίδια (PEP), τα οποία ενισχύουν τις φυσικές διαδικασίες ανανέωσης της επιδερμίδας, με αποτέλεσμα να λειαίνεται ορατά η υφή της μέρα με τη μέρα, και οι ρυτίδες να μειώνονται. Έτσι, με μία μόνο κίνηση, έχετε υψηλή αντιγηραντική αποτελεσματικότητα για διόρθωση και πρόληψη των κηλίδων αλλά και των ρυτίδων, καθώς και την -απαραίτητη καθημερινά- πολύ υψηλή προστασία από την ηλιακή ακτινοβολία (μην ξεχνάτε πως είναι ο νούμερο ένα υπεύθυνος για την εμφάνιση υπερμελάγχρωσης).

#3
Το βράδυ, έχετε πλέον έναν ακομα αποτελεσματικό σύμμαχο κατά των κηλίδων: ο λόγος για τη νέα Liftactiv Specialist B3 Κρέμα Νύχτας Κατά των Κηλίδων, με υψηλή περιεκτικότητα σε έναν πανίσχυρο συνδυασμό Νιασιναμίδης και καθαρής Ρετινόλης, δύο δραστικών συστατικών που συνιστούν οι δερματολόγοι. Αυτή η έξυπνη σύνθεση προσφέρει διπλό όφελος, δρώντας τόσο στις βαθύτερες στιβάδες της επιδερμίδας, όσο και στην επιφάνειά της. Συγκεκριμένα, η καθαρή Ρετινόλη προάγει την κυτταρική ανανέωση, βοηθά στη μείωση της υπερμελάγχρωσης, των λεπτών γραμμών και των ρυτίδων ενώ η Νιασιναμίδη δρα κατά της υπερμελάγχρωσης στη βασική στιβάδα της επιδερμίδας και μειώνει ορατά την όψη των κηλίδων. Σύμφωνα με δερματολογική αξιολόγηση, η νέα Liftactiv Specialist B3 Κρέμα Νύχτας Κατά των Κηλίδων μειώνει τις κηλίδες κατά 30,4% ακόμα και έως 45,1%*!

Πώς θα φορέσετε τη Liftactiv Specialist B3 Κρέμα Νύχτας Κατά των Κηλίδων:

- Την 1η εβδομάδα χρησιμοποιείστε την κρέμα κάθε τρίτο βράδυ.
- Τη 2η εβδομάδα, χρησιμοποιήστε τη κάθε δεύτερο βράδυ.
- Την 3η εβδομάδα κάθε βράδυ, ανάλογα με την ανοχή της επιδερμίδας σας.


* Κλινική βαθμολόγηση. Μέσο αποτέλεσμα για τη μείωση της αντίθεσης ανάμεσα σε μελαγχρωματική κηλίδα και στην παρακείμενη επιδερμίδα, όπως υπολογίστηκε για το 33% μιας ομάδας ατόμων, μετά από 2 μήνες. Μέσος όρος για 44 άτομα: 30,4%
skinconsult banner

ΑΝΑΛΥΣΗ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑΣ

ΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ ΤΟΥ SKINCONSULT

ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΕ ΤΙΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑΣ ΣΑΣ

ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΣΑΣ ΑΝΑΛΥΣΗ