NEO   Μάθετε σημαντικές πληροφορίες για την χρήση cookies στην ιστοσελίδα μας  εδώ.

Εάν δεν αντιδράσετε θα θεωρηθεί πως έχετε αποδεχθεί τους όρους χρήσης cookies

Κλείσε

getGeoIPCountryCode = SiteAppCode = GR Test : 'GR/'

Vichy s'engage à préserver la confidentialité des données personnelles que vous lui transmettez par le biais de ce formulaire. Les données à caractère personnel collectées par l’intermédiaire de ce formulaire font l’objet d’un traitement informatique destiné exclusivement à Vichy aux fins de la gestion de votre inscription, et de la gestion des avis consommateur. Dans le cadre de ce traitement, j’accepte que mes données soient transférées dans les filiales hors UE, certaines d’entre elles ne disposant pas d’un niveau de protection adéquate au sens de la loi informatique et Libertés.

Vous bénéficiez d’un droit d’accès, d’opposition de rectification et de suppression des données qui vous concernent. Vous pouvez exercer ce droit à tout moment en adressant un courrier électronique à [email protected]

Vous pouvez consulter à tout moment notre Politique de Protection des Données Personnelles ainsi que nos Mentions Légales.

OK

OKCancel

Thank you

Close

Τι είναι ο όγκος και το σώμα των μαλλιών;

Τι είναι ο όγκος και το σώμα των μαλλιών;
 • favoris

Έχετε παρατηρήσει τελευταία ότι η αλογοουρά σας δεν είναι πια τόσο πλούσια; Η Vichy σας εξηγεί όλα όσα θέλετε να ξέρετε για τον όγκο των μαλλιών, καθώς και για το πώς η Dercos Densi Solutions δυναμώνει τα μαλλιά και ενισχύει την πυκνότητά τους.

Τι είναι ο όγκος και το σώμα των μαλλιών;


Ο όγκος και το σώμα των μαλλιών δεν έχει να κάνει με την τριχόπτωση ή τον όγκο των μαλλιών μόνο· αντ’ αυτού, καθορίζεται από τρεις κύριους παράγοντες: τον αριθμό των μεμονωμένων τριχών, το πάχος κάθε στελέχους, και τη συνολική αντοχή ή δύναμή τους. Η διαδικασία της γήρανσης, καθώς και η έκθεση σε εξωτερικούς παράγοντες, όπως η ακτινοβολία UV, η ρύπανση, το κάπνισμα και η κακή διατροφή, μπορούν να οδηγήσουν στη μείωση του σώματος των μαλλιών, κάτι που κάνει τα μαλλιά να φαίνονται λεπτότερα –χωρίς κατ’ ανάγκη να υπάρχει τριχόπτωση.

Η Elisa Simonpietri, Επιστημονική Διευθύντρια στη Vichy, εξηγεί: «Σε αντίθεση με την τριχόπτωση, που επηρεάζει μόνο τον συνολικό αριθμό των μεμονωμένων στελεχών, η απώλεια του σώματος και του όγκου των μαλλιών επηρεάζει τόσο την ποσότητα όσο και την ποιότητα των τριχών.» Στην περίπτωση της αραίωσης, συχνά μειώνεται και ο αριθμός των τριχών, αλλά το πιο αισθητό σύμπτωμα είναι το γεγονός ότι οι ίνες των τριχών γίνονται ορατά πιο λεπτές και πιο εύθραυστες. Επιπλέον, ενώ η τριχόπτωση μπορεί να παρουσιαστεί για ένα σύντομο χρονικό διάστημα, συνήθως ως απόρροια του στρες ή των ορμονικών μεταβολών, η αραίωση αποτελεί συνήθως συνέπεια της γήρανσης, με τα αποτελέσματά της να είναι ορατά για περίοδο ετών.

Σε αντίθεση με την τριχόπτωση, που επηρεάζει μόνο τον συνολικό αριθμό των μεμονωμένων στελεχών, η απώλεια του σώματος και του όγκου των μαλλιών επηρεάζει τόσο την ποσότητα όσο και την ποιότητα των τριχών.

Elisa Simonpietri, Scientific Director at Vichy

Γιατί μειώνεται ο όγκος και το σώμα των μαλλιών μέσω της αραίωσης;


Η αραίωση μπορεί να λαμβάνει χώρα επί σειρά ετών και σε διάφορα διαδοχικά στάδια. Αρχικά, τα μαλλιά γίνονται ορατά λιγότερο ανθεκτικά στις βλάβες που σχετίζονται με το βούρτσισμα και το φορμάρισμα, καθώς και πιο επιρρεπή στη θραύση και την ψαλίδα –χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τα λεπτά μαλλιά είναι απαραιτήτως σε κακή κατάσταση. Αυτή η μείωση της μάζας των μαλλιών καθιστά τη χωρίστρα αρκετά πιο εμφανή. Επίσης, τα μαλλιά γίνονται πιο λεπτά στην αφή, ενώ πολλές φορές εμφανίζονται σημεία με αραίωση κοντά στους κροτάφους και τα αυτιά. Η μείωση της μάζας είναι ιδιαιτέρως ορατή, όταν τα μαλλιά είναι πιασμένα σε κότσο ή αλογοουρά.

Ευτυχώς, η σειρά Vichy Dercos Densi Solutions έχει αποδειχθεί ότι βελτιώνει σημαντικά το πάχος των ινών των τριχών, για να εξασφαλίσει στα μαλλιά μεγαλύτερη πυκνότητα και αντοχή. Μετά από 6 εβδομάδες χρήσης, το 88% των συμμετεχόντων σε έρευνα παρατήρησαν πυκνότερα μαλλιά, με το 96% αυτών να αναφέρουν ότι τα μαλλιά τους ήταν πιο δυνατά και πιο ανθεκτικά.[1]

[1] Τεστ καταναλωτών. 138 γυναίκες. 6 εβδομάδες χρήσης του πλήρους προγράμματος Densi Solutions.

Τα προϊόντα μας

 • 23516Densi-Solutions - Σαμπουάν Πύκνωσης00NewVichy Dercos Περιποίηση ΜαλλιώνHAIR CAREΣαμπουάν ΜαλλιώνΠυκνά Μαλλιά

  Νέο

  {Όνομα_Προϊόντος}

  Vichy Dercos Περιποίηση Μαλλιών

  Densi-Solutions - Σαμπουάν Πύκνωσης

  Σαμπουάν Μαλλιών

  Σαμπουάν πύκνωσης για αδύναμα, λεπτά μαλλιά. Αναζωογονεί το τριχωτό της κεφαλής και δυναμώνει τα μαλλιά.

 • 23517Densi-Solutions - Συμπυκνωμένη Φροντίδα Όγκου / Πυκνότητας00NewVichy Dercos Περιποίηση ΜαλλιώνHAIR CAREΠρόγραμμα πύκνωσης μαλλιώνΠυκνά Μαλλιά

  Νέο

  {Όνομα_Προϊόντος}

  Vichy Dercos Περιποίηση Μαλλιών

  Densi-Solutions - Συμπυκνωμένη Φροντίδα Όγκου / Πυκνότητας

  Πρόγραμμα πύκνωσης μαλλιών

  Συμπυκνωμένη φροντίδα του τριχωτού της κεφαλής για πιο δυνατά, πιο πυκνά μαλλιά.

 • 23518Densi-Solutions - Balm Πύκνωσης & Ανάπλασης00NewVichy Dercos Περιποίηση ΜαλλιώνHAIR CAREConditioner ΜαλλιώνΠυκνά Μαλλιά

  Νέο

  {Όνομα_Προϊόντος}

  Vichy Dercos Περιποίηση Μαλλιών

  Densi-Solutions - Balm Πύκνωσης & Ανάπλασης

  Conditioner Μαλλιών

  Balm πύκνωσης & ανάπλασης για αδύναμα, λεπτά μαλλιά με τάση αραίωσης. Ενυδατώνει το τριχωτό της κεφαλής για λαμπερά μαλλιά.

 • Τα πιο δημοφιλή

  Dercos Densi-Solutions: 3 βήματα για πιο πυκνά μαλλιά

  Μαλλιά

  Dercos Densi-Solutions: 3 βήματα για πιο πυκνά μαλλιά

  Στοχεύοντας τόσο τις ρίζες όσο και τις ίνες των ίδιων των τριχών, η σειρά Dercos Densi-Solutions δυναμώνει τα μαλλιά με αραίωση και βελτιώνει την υγεία του τριχωτού της κεφαλής· κι όλα αυτά χάρη σε επτά πρωτοποριακά συστατικά.

  Διαβάστε το άρθρο

  go to top