OK

OK Cancel

Ευχαριστούμε!

Κλείσιμο

Θετική προσέγγιση και επίγνωση της γήρανσης

Θετική προσέγγιση και επίγνωση της γήρανσης


Συνήθως, όταν αντιλαμβανόμαστε αρχικά τα συμπτώματα που σχετίζονται με τη γήρανση, όπως την αραίωση των μαλλιών, την εμφάνιση ρυτίδων, τη χαλάρωση των μυών ή τις πρώτες εξάψεις, παρουσιάζουμε αισθήματα λύπης. Αυτή η μεταμόρφωση από το νεότερο εαυτό μας σε κάποιον άγνωστο, μελλοντικό εαυτό μπορεί να αποτελέσει ιδιαίτερα μεγάλη πρόκληση, αν και πολλές γυναίκες αισθάνονται μια πρωτόγνωρη αίσθηση ελευθερίας και προσωπικής εξέλιξης, εστιάζοντας στη φροντίδα του εαυτού τους.

Μια εποχή περισυλλογής και έμπνευσης


Έχουν πραγματοποιηθεί πολλές έρευνες σχετικά με τα οφέλη του διαλογισμού που έχει ως στόχο την αυτοεπίγνωση και τον τρόπο με τον οποίο αυτή η τεχνική μπορεί να βοηθήσει στα θέματα που σχετίζονται με τη γήρανση. Στα πλαίσια μελέτης που πραγματοποιήθηκε στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Μασαχουσέτης[HO1], αναφέρθηκε μειωμένη ανησυχία και μια συνολική αίσθηση ευεξίας για τις συμμετέχουσες μεγαλύτερης ηλικίας που ακολουθούσαν ένα πρόγραμμα αυτοεπίγνωσης. 

Η Karita Saar Cullen, [HO2] καθηγήτρια αυτοεπίγνωσης στο Κολλέγιο Trinity, στο Δουβλίνο, εξηγεί με ποιον τρόπο αυτό το είδος διαλογισμού ηρεμεί το πνεύμα όταν καθόμαστε ή περπατάμε και συγκεντρωνόμαστε στην αναπνοή μας. Οι δυσάρεστες σκέψεις παρατηρούνται, κατονομάζονται και αφήνονται να φύγουν. Δείτε τις ιστοσελίδες My Second Spring και Mindful για να μάθετε γι’ αυτές τις τεχνικές.

[HO1]http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3123409/
[HO2]https://mysecondspring.ie/lifestyle/menopause-and-mindfulness

Διατροφική ευεξία


Συμπληρώστε το διαλογισμό σας και βελτιώστε τη συνολική υγεία σας αποφεύγοντας τα υπερβολικά πικάντικα φαγητά και τις τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε σάκχαρα και λιπαρά. Πίνετε άφθονο νερό και αυξήστε την κατανάλωση τροφίμων ολικής άλεσης, πρωτεϊνών και φρέσκων φρούτων. Οι ξηροί καρποί και διάφοροι σπόροι περιέχουν βιταμίνη E, ψευδάργυρο και ασβέστιο: εξαιρετικά στοιχεία για την υγεία της επιδερμίδας, των μαλλιών και των οστών.

Φροντίστε την εμφάνισή σας


Η αραίωση των μαλλιών είναι ένα σύνηθες πρόβλημα που σχετίζεται με τη γήρανση, οπότε σκεφτείτε κάποια καλλυντική λύση. Το Aminexil δρα ταυτόχρονα στην τρίχα και στο θύλακά της, οπότε τη δυναμώνει και θρέφει το τριχωτό.

Η ιδιαίτερη προσοχή στην επιδερμίδα και τα μαλλιά σας, σε συνδυασμό με τακτική άθληση, μπορεί να ενισχύσει την αυτοπεποίθηση και την αίσθηση θηλυκότητάς σας.

Αδράξτε αυτή την ευκαιρία να αποκτήσετε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση!

* Πανεπιστήμιο της California, Σαν Φρανσίσκο [HO1]

[HO1]https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/15574496/ information in public domain that may be freely copied and distributed. See policy :  https://www.ncbi.nlm.nih.gov/home/about/policies.shtml

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

3 συμβουλές για την περιποίηση του δέρματος μετά τα 50

Τρόπος ζωής

3 συμβουλές για την περιποίηση του δέρματος μετά τα 50

Μετά τα 50, τονώστε τη ζωτικότητα και την ευεξία σας με τη βοήθεια των καλύτερων συμμάχων: υγιεινή διατροφή, σωστή στάση σώματος, και μια αποτελεσματική αντιρυτιδική κρέμα. Αγαπήστε την ηλικία σας!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

3 τρόποι να αντιμετωπίσετε την αραίωση των μαλλιών μετά τα 40

Στιγμές της ζωής μας

3 τρόποι να αντιμετωπίσετε την αραίωση των μαλλιών μετά τα 40

Μήπως έχετε παρατηρήσει κι εσείς ότι, τα τελευταία χρόνια, τα μαλλιά σας παρουσιάζουν αραίωση; Οι βλάβες που σχετίζονται με το styling, την ηλικία, και τις ορμονικές μεταβολές κάνουν συχνά τα μαλλιά μας πιο λεπτά και πιο αδύναμα, καθώς πλησιάζουμε τα 40. Ωστόσο, παρακάτω θα μάθετε πώς μπορείτε, με λίγες βασικές αλλαγές, να μειώσετε τις ορατές επιπτώσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

go to top