OK

OK Cancel

Ευχαριστούμε!

Κλείσιμο

SKINCONSULTAI

Η εξατομικευμένη ανάλυση γήρανσης του δέρματος που αναπτύχθηκε από δερματολόγους, και λειτουργεί με Τεχνητή Νοημοσύνη.

Κάνε τη διάγνωση τώρα
Skinconsult

Τα πρώτα σημάδια της εμμηνόπαυσης

Αναρωτιέστε για τα πώς, τα πότε και τα γιατί της εμμηνόπαυσης; Μπορεί να βιώνετε κάποιες ασαφείς σωματικές ή ψυχολογικές αλλαγές που δεν μπορείτε να εξηγήσετε, ή ίσως ακόμα και να έχετε ήδη εντοπίσει συγκεκριμένα συμπτώματα που προφανώς σχετίζονται με το νέο αυτό στάδιο της ζωής σας. Ή ίσως, καθώς περνάει ο καιρός, απλώς να θέλετε να μάθετε λίγα περισσότερα πράγματα, ώστε να είστε προετοιμασμένη για όσα σας επιφυλάσσει το μέλλον. Στη Vichy, στόχος μας ήταν πάντοτε να σας στηρίζουμε σε κάθε στάδιο της ζωής σας, συμπεριλαμβανομένης και της εμμηνόπαυσης.

Εμμηνόπαυση – τι ακριβώς σημαίνει τελικά;


Ουσιαστικά, η εμμηνόπαυση είναι η διακοπή της εμμήνου ρύσεως και θεωρείται ότι ξεκινά μετά το πέρας 12 μηνών από την τελευταία περίοδό σας. Συνήθως εμφανίζεται μεταξύ των 45 και 55 ετών, όμως αυτό μπορεί να ποικίλλει, καθώς κάθε γυναίκα είναι διαφορετική. Το προγενέστερο στάδιο είναι η προεμμηνόπαυση.


Γνωρίζατε ότι ο όρος «εμμηνόπαυση» επινοήθηκε το 1816 από τον Γάλλο γιατρό Charles de Gardanne, στο βιβλίο του Avis aux femmes qui entrent dans l’âge critique («Συμβουλές για τις γυναίκες που εισέρχονται στην κρίσιμη ηλικία»). Ωστόσο, η φράση «κρίσιμη ηλικία» δεν είναι και ιδιαίτερα αισιόδοξη. Στη Vichy, δεν βλέπουμε την εμμηνόπαυση σαν ένα τέλος, αλλά σαν μια νέα συναρπαστική αρχή μιας καινούριας ζωής που περιμένει να την ανακαλύψετε.

Τι είναι η προεμμηνόπαυση;


Η προεμμηνόπαυση είναι η μεταβατική περίοδος που μεσολαβεί από τις πρώτες ορμονικές αλλαγές μέχρι την πλήρη εμμηνόπαυση, δηλαδή την οριστική διακοπή της εμμήνου ρύσης. Το στάδιο αυτό επίσης ποικίλλει από γυναίκα σε γυναίκα, αλλά, σε γενικές γραμμές, ξεκινά όταν οι ωοθήκες αρχίζουν να παράγουν λιγότερα οιστρογόνα.

Τα πρώτα σημάδια της εμμηνόπαυσης δεν είναι πάντα εύκολο να εντοπισθούν. Αν δυσκολεύεστε να καταλάβετε αν βρίσκεστε στο στάδιο της εμμηνόπαυσης, αναζητήστε τις παρακάτω ενδείξεις που θα σας βοηθήσουν να το προσδιορίσετε.

 • Προεμμηνοπαυσιακοί κύκλοι
 • Εξάψεις
 • Ευαισθησία στο στήθος
 • Έντονες εναλλαγές διάθεσης και προεμμηνοροϊκού συνδρόμου
 • Μείωση της λίμπιντο
 • Αίσθημα κόπωσης
 • Ανωμαλίες περιόδου
 • Κολπική ξηρότητα και δυσφορία κατά τη διάρκεια του σεξ
 • Συχνοουρία και ακράτεια κατά το φτέρνισμα ή τον βήχα
 • Διαταραχές ύπνου

Για να επιβεβαιώσετε αν έχετε εισέλθει στο στάδιο της προεμμηνόπαυσης, μπορείτε να ελέγξετε τα επίπεδα των ορμονών σας με μια αιματολογική εξέταση.

Ελέγχοντας τα συμπτώματα


Μην φοβάστε! Υπάρχουν αρκετές λύσεις για να κρατήσετε υπό έλεγχο τα ενοχλητικά συμπτώματα της εμμηνόπαυσης. Συμβουλευθείτε τον γιατρό σας για το πώς να ρυθμίσετε τις εξάψεις.

Πολύ σημαντική από αυτήν την άποψη είναι και η υιοθέτηση ενός πιο υγιεινού τρόπου ζωής. Ποτέ δεν είναι αργά, λοιπόν, για να ξεκινήσετε γυμναστική, να κόψετε το κάπνισμα και να μειώσετε το αλκοόλ. Είναι επίσης καλό να διατηρείτε το βάρος σας σε φυσιολογικά επίπεδα, να κοιμάστε σωστά και να έχετε όσο το δυνατόν πιο ισορροπημένη διατροφή.

ΤΑ ΠΡΟΪΌΝΤΑ ΜΑΣ

 • {Όνομα_Προϊόντος}
 • ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  3 λάθη που μπορεί να κάνετε με τις μάσκες αργίλου

  Πρόσωπο

  3 λάθη που μπορεί να κάνετε με τις μάσκες αργίλου

  Η άργιλος χρησιμοποιείται εδώ και καιρό για τις φαρμακευτικές της ιδιότητες, ιδίως σε ό,τι αφορά την περιποίηση της επιδερμίδας. Ωστόσο, οι μάσκες αργίλου για το πρόσωπο εξακολουθούν να περιβάλλονται από αρκετούς μύθους. Παρακάτω εξετάζουμε τρεις συνηθισμένες παρανοήσεις, για να σας βοηθήσουμε να επωφεληθείτε στο μέγιστο από όλα όσα έχει να σας προσφέρει η μάσκα σας.

  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

  Ακμή, κνησμός & εξανθήματα: τα σημάδια άγχους στο σώμα

  Πρόσωπο

  Ακμή, κνησμός & εξανθήματα: τα σημάδια άγχους στο σώμα

  Το στρες δεν επηρεάζει μόνο την ψυχική μας ευεξία: αν δεν κάνουμε κάτι για να το αντιμετωπίσουμε, μπορεί να αρχίσει να έχει αντίκτυπο και στην υγεία του σώματός μας. Παρακάτω εξετάζουμε μερικούς από τους πιο συνηθισμένους τρόπους με τους οποίους το σώμα σας μπορεί να σας λέει ότι πρέπει να πάρετε τα πράγματα πιο χαλαρά.

  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

  go to top