OK

OK Cancel

Ευχαριστούμε!

Κλείσιμο

Συμβουλές προσωπικής φροντίδας για τη νέα μαμά

Με όλα αυτά που βιώνετε –από την παντελή έλλειψη ύπνου και το σπίτι που μοιάζει σαν να έχει περάσει ανεμοστρόβιλος από πάνω του,

Συμβουλές προσωπικής φροντίδας για τη νέα μαμά

μέχρι τη γενικότερη κούραση που νοιώθετε μετά τη γέννηση του μωρού σας–, υπάρχουν στιγμές που το να ηρεμήσετε μαζί με το σπλάχνο σας δεν είναι και τόσο… ήρεμο!

Συμβουλές προσωπικής φροντίδας για τη νέα μαμά

Εμείς σας δίνουμε μερικές χρήσιμες συμβουλές για το πώς να φροντίσετε τον εαυτό σας, ώστε να απολαύσετε στο έπακρο τους πολύτιμους αυτούς πρώτους μήνες.

Κοιμηθείτε αρκετά


«Μακάρι να μπορούσα!», είμαστε σίγουροι ότι σκέφτεστε –αλλά ακούστε μας. Μολονότι δεν είναι πρακτική λύση για όλες τις νέες μαμάδες, μια απογευματινή σιέστα, όσο το μωρό σας κοιμάται, είναι ένας πολύ καλός τρόπος να γεμίσετε τις μπαταρίες σας. Οι ώρες του ύπνου σας θα είναι χαοτικές κατά τη διάρκεια των πρώτων εβδομάδων μετά τον τοκετό, αλλά προσπαθήστε να κοιμάστε νωρίς τουλάχιστον τρία βράδια την εβδομάδα (το ξέρουμε, μπορεί να μην είναι πάντα εφικτό). Διαβάζετε αυτό το άρθρο στις 3 το πρωί; Η τεχνική που χρησιμοποιεί αυτή η μαμά και
blogger μπορεί να σας βοηθήσει.

Αφιερώστε χρόνο στον εαυτό σας


Μην διστάσετε να παραδώσετε, όσο συχνά μπορείτε, τη… σκυτάλη του μωρού σε όποιον μπορείτε να βασιστείτε, είτε αυτός είναι ο σύντροφός σας είτε οι φίλοι ή οι κοντινοί σας συγγενείς! Αν δεν μπορείτε να αναθέσετε σε κάποιον άλλον εκείνη την τεράστια λίστα με ψώνια ή τη στοίβα με τα άπλυτα ρούχα, οι συγγενείς και οι φίλοι που σας επισκέπτονται σίγουρα θα χαζεύουν με τις ώρες το γλυκύτατο μωράκι σας· εκμεταλλευτείτε λοιπόν την ώρα αυτή, για να ασχοληθείτε με οτιδήποτε σημαντικό έχετε να κάνετε –καθάρισμα, πλύσιμο, ύπνος. Το να φροντίζετε τον εαυτό σας είναι απολύτως απαραίτητο –είτε είστε έγκυος, είτε μόλις γεννήσατε, είτε έχουν περάσει μερικοί μήνες από τον τοκετό. Μην διστάσετε λοιπόν να βάλετε τον εαυτό σας σε προτεραιότητα. Σας αξίζει.

Δημιουργήστε μια ρουτίνα


Πιστέψτε μας: η επικέντρωση της καθημερινής σας ρουτίνας γύρω από μια μικρή δουλειά ή δραστηριότητα είναι πολύ σημαντική για την αποκατάσταση της σταθερότητας μετά τον ερχομό του μωρού. Επιλέξτε μια σύντομη και συγκεκριμένη δραστηριότητα –μια εφημερίδα, ένα χαλαρωτικό μπάνιο, ή ακόμα κι ένα φλιτζάνι καφέ το μεσημέρι– και κάντε την αναπόσπαστο κομμάτι της μέρας σας. Αυτό θα σας εξασφαλίσει λίγο αναγκαίο χρόνο με τον εαυτό σας, και ταυτόχρονα θα κάνει την επιστροφή –και την προσαρμογή σας– στον έξω κόσμο λιγάκι πιο εύκολη.

Ντυθείτε


Πριν το μωρό, κάτι τέτοιο ήταν πανεύκολο. Μετά το μωρό όμως, ακόμα και το να κατορθώσετε να βρείτε ένα ζευγάρι ίδιες κάλτσες φαντάζει εξωπραγματικό. Δεν σας προτείνουμε να φορέσετε και τα πιο αμπιγέ σας ρούχα –αλλά το να βάλετε ρούχα με τα οποία, σε άλλη περίπτωση, ευχαρίστως θα βγαίνατε από το σπίτι θα κάνει θαύματα στην ψυχική σας ευεξία. Αν μη τι άλλο, είναι και μια τέλεια αφορμή για να κάνετε μερικές online αγορές από την άνεση του καναπέ σας. Μπόνους η δωρεάν παράδοση!

Περιορίστε τον χρόνο που ξοδεύετε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης


Σίγουρα, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι τέλεια για να μοιραστείτε όλες εκείνες τις υπέροχες φωτογραφίες του νεογέννητού σας· όμως το να ξοδεύετε πάρα πολύ χρόνο online είναι ένας σίγουρος τρόπος να αναιρέσετε όλα τα οφέλη που μπορούν να σας αποκομίσουν τα παραπάνω βήματα. Το κλειδί; Το παν είναι η ισορροπία. Μην τα βάζετε με τον εαυτό σας που θέλετε να μένετε συνδεδεμένη. Το να βγάλουμε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εντελώς από τη ζωή μας είναι ανέφικτο για τους περισσότερους από εμάς· αυτό που είναι εφικτό είναι το να φροντίζουμε να τα χρησιμοποιούμε με υγιή τρόπο. Εκμεταλλευτείτε τις πρώτες εβδομάδες μετά τον τοκετό –μια περίοδο που πολλές μαμάδες νοιώθουν λίγη μοναξιά– για να εξετάσετε τη διαδικτυακή συμπεριφορά σας, μειώνοντας, αν χρειάζεται, τον χρόνο που περνάτε online. Άλλωστε, μπορείτε πάντα να δείξετε κι από κοντά τις υπέροχες εκείνες φωτογραφίες!

go to top