OK

OK Cancel

Ευχαριστούμε!

Κλείσιμο

SKINCONSULTAI

Η εξατομικευμένη ανάλυση γήρανσης του δέρματος που αναπτύχθηκε από δερματολόγους, και λειτουργεί με Τεχνητή Νοημοσύνη.

Κάνε τη διάγνωση τώρα
Skinconsult

Πως το στρες οδηγεί σε ακμή & λιπαρότητα στην επιδερμίδα

Μήπως η επιδερμίδα σας έχει την ενοχλητική τάση να παρουσιάζει εξάρσεις, μόλις τα πράγματα γίνουν λίγο πιο δύσκολα; Το στρες αναφέρεται ως σημαντικός παράγοντας στο 50% των περιπτώσεων ακμής· μάθετε, λοιπόν, πώς τα καθημερινά άγχη επηρεάζουν την επιδερμίδα σας.

Εξωγενείς παράγοντες


Καθημερινά, το σώμα μας έρχεται αντιμέτωπο με αμέτρητους εξωγενείς –ή εξωτερικούς– παράγοντες που συμβάλλουν στην κακή ποιότητα της επιδερμίδας μας, όπως η ηχορύπανση και το εργασιακό στρες. Όλοι αυτοί οι παράγοντες κάνουν το μυαλό μας να βουίζει, με αποτέλεσμα, μερικές φορές, να είναι δύσκολο να ηρεμήσουμε και να καλμάρουμε. Για πολλές γυναίκες, το στρες και το άγχος μπορεί να οδηγήσει στη συντόμευση ή τη διαταραχή των σταδίων του ύπνου, κάτι που –πέραν των πολλών αρνητικών επιπτώσεων που έχει για την υγεία– έχει αποδειχθεί ότι επηρεάζει την έκκριση των ορμονών και άρα την ποιότητα της επιδερμίδας.

Όταν είμαστε εκτός σπιτιού, είτε στην καθημερινή μας διαδρομή για τη δουλειά είτε σε διακοπές, η επιδερμίδα μας καταπονείται. Οι ρύποι και τα βακτήρια βρίσκονται παντού (από το να ανοίξετε μια πόρτα, μέχρι το να κάτσετε σε ένα παγκάκι ή απλώς να χρησιμοποιήσετε το στιλό κάποιου άλλου) και μπορεί να μεταφερθούν στην επιδερμίδα σας, φράσσοντας τους πόρους και οδηγώντας σε ατέλειες ή/και λιπαρότητα και γυαλάδα.

Νευρογενείς παράγοντες


Μολονότι οι εξωτερικοί παράγοντες επηρεάζουν την επιδερμίδα μας, μερικές φορές το νευρικό σύστημα του ίδιου του σώματός μας γίνεται συνένοχος στις εξάρσεις ακμής. Το στρες έχει συνδεθεί με την έκκριση νευροπεπτιδίων, όπως η Ουσία P, τα οποία πυροδοτούν την υπερβολική παραγωγή σμήγματος. Αυτό οδηγεί σε λιπαρότητα, η οποία με τη σειρά της ενθαρρύνει την εμφάνιση ακμής.

Το σώμα αντιδρά στο στρες παράγοντας μια στεροειδή ορμόνη που λέγεται κορτιζόλη. Παρ’ όλο που η κορτιζόλη είναι απαραίτητη στις στιγμές άγχους –καθώς αυξάνει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, καταστέλλει το ανοσοποιητικό σύστημα και βοηθά στον μεταβολισμό. Mια παρενέργεια είναι ότι μπορεί  να προκαλέσει φλεγμονή και διαστολή των πόρων της επιδερμίδας[1], οδηγώντας σε ερυθρότητα και, ενίοτε, σε εξάρσεις ακμής. Αν υποφέρετε συχνά από άγχος, ρίξτε μια ματιά σε 3 συμβουλές που θα ενισχύσουν την αυτοπεποίθησή σας.

[1] http://www.acne.org/stress-and-acne.html

ΤΑ ΠΡΟΪΌΝΤΑ ΜΑΣ

 • {Όνομα_Προϊόντος}
 • ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  3 λάθη που μπορεί να κάνετε με τις μάσκες αργίλου

  Πρόσωπο

  3 λάθη που μπορεί να κάνετε με τις μάσκες αργίλου

  Η άργιλος χρησιμοποιείται εδώ και καιρό για τις φαρμακευτικές της ιδιότητες, ιδίως σε ό,τι αφορά την περιποίηση της επιδερμίδας. Ωστόσο, οι μάσκες αργίλου για το πρόσωπο εξακολουθούν να περιβάλλονται από αρκετούς μύθους. Παρακάτω εξετάζουμε τρεις συνηθισμένες παρανοήσεις, για να σας βοηθήσουμε να επωφεληθείτε στο μέγιστο από όλα όσα έχει να σας προσφέρει η μάσκα σας.

  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

  Ακμή, κνησμός & εξανθήματα: τα σημάδια άγχους στο σώμα

  Πρόσωπο

  Ακμή, κνησμός & εξανθήματα: τα σημάδια άγχους στο σώμα

  Το στρες δεν επηρεάζει μόνο την ψυχική μας ευεξία: αν δεν κάνουμε κάτι για να το αντιμετωπίσουμε, μπορεί να αρχίσει να έχει αντίκτυπο και στην υγεία του σώματός μας. Παρακάτω εξετάζουμε μερικούς από τους πιο συνηθισμένους τρόπους με τους οποίους το σώμα σας μπορεί να σας λέει ότι πρέπει να πάρετε τα πράγματα πιο χαλαρά.

  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

  go to top