NEO   Μάθετε σημαντικές πληροφορίες για την χρήση cookies στην ιστοσελίδα μας  εδώ.

Εάν δεν αντιδράσετε θα θεωρηθεί πως έχετε αποδεχθεί τους όρους χρήσης cookies

Κλείσε

getGeoIPCountryCode = SiteAppCode = GR Test : 'GR/'

Vichy s'engage à préserver la confidentialité des données personnelles que vous lui transmettez par le biais de ce formulaire. Les données à caractère personnel collectées par l’intermédiaire de ce formulaire font l’objet d’un traitement informatique destiné exclusivement à Vichy aux fins de la gestion de votre inscription, et de la gestion des avis consommateur. Dans le cadre de ce traitement, j’accepte que mes données soient transférées dans les filiales hors UE, certaines d’entre elles ne disposant pas d’un niveau de protection adéquate au sens de la loi informatique et Libertés.

Vous bénéficiez d’un droit d’accès, d’opposition de rectification et de suppression des données qui vous concernent. Vous pouvez exercer ce droit à tout moment en adressant un courrier électronique à [email protected]

Vous pouvez consulter à tout moment notre Politique de Protection des Données Personnelles ainsi que nos Mentions Légales.

OK

OKCancel

Thank you

Close

Πώς να μαυρίσετε χωρίς να αποκτήσετε ρυτίδες

Πώς να μαυρίσετε χωρίς να αποκτήσετε ρυτίδες
 • favoris

Γνωρίζατε πως το 80% της γήρανσης της επιδερμίδας οφείλεται στην UV ακτινοβολία; Ο ήλιος παίζει σημαντικό ρόλο στην γήρανση της επιδερμίδας, με το μαύρισμα να αυξάνει το ρίσκο δημιουργίας ρυτίδων.

Επίδραση του ήλιου σε ορατά κλινικά σημάδια σε Καυκάσια επιδερμίδα. F. Flament and al. Clinical, Cosmetic and investigational Dermatol. 2013).

Χρησιμοποίησε καθημερινά αντηλιακή προστασία ώστε να αποφύγεις τις ρυτίδες


Μπορεί να μην βλέπεις αμέσως τις επιπτώσεις από της υπερ-έκθεσης στον ήλιο (έγκαυμα και/ή ευαισθησία) οι οποίες έχουν προκληθεί κυρίως από την UVB ακτινοβολία, αλλά παρολαυτά η επιδερμίδα σου να υποφέρει από μακροχρόνιες βλάβες εξαιτίας τις βλαβερής UVA ακτινοβολίας που εμπεριέχεται στον ήλιο, ειδικά τις μακρές UVA.

Για αυτό το λόγο δεν θα πρέπει να μαυρίζεις χωρίς να έχεις πρώτα εφαρμόσει την αντηλιακή σου προστασία η οποία να είναι ειδικά σχεδιασμένη ώστε να μπλοκάρει και τις μακρές UVA, αφού η έκθεσή σου μπορεί να είναι έντονη ενώ η επιβλαβείς επιπτώσεις να μην είναι ορατές.

Οι συνέπειες μπορεί να είναι μία φλεγμονή των κυττάρων στην επιδερμίδα, η βλάβη στο DNA,  η φωτο-γήρανση (να φαίνεσαι μεγαλύτερος από την ηλικία σου) και η καταστροφή του εσωτερικού της δομής του δέρματος.

Να γνωρίζεις τον τύπο της επιδερμίδας σου και την έκθεση στον ήλιο


Όσοι έχον ευαίσθητη επιδερμίδα θα πρέπει να λογικά να γνωρίζουν ήδη την ανάγκη να χρησιμοποιούν μία αντηλιακή προστασία ειδικά για αυτούς ώστε να αποφύγουν τις φλεγμονές. Όμως το να προστατεύεις την επιδερμίδα σου εξαρτάται από τον τύπο της έκθεσης που βιώνεις, ακόμη και αν φαίνεται ότι δεν υπόκεισαι σε καμία: όταν έχει κρύο και είναι συννεφιασμένος ουρανός μπορεί να μας οδηγεί στο να υποτιμήσουμε την ένταση της UV ακτινοβολίας, από την οποία έως και το 95% μπορεί να διαπεράσει τα σύννεφα. Ακόμη και τον χειμώνα η επιδερμίδα σου χρειάζεται προστασία, αφού η UVA ακτινοβολία είναι παρούσα καθόλη την διάρκεια του χρόνου. Οι λεπτές επιφάνειες όπως το χιόνι, ο πάγος, η άμμος, το νερό αντανακλούν την UV ακτινοβολία και τονίζουν τις επιπτώσεις στην επιδερμίδα.

Για να αποφύγεις την πρόωρη γήρανση καθώς και άλλες βλάβες στην επιδερμίδα, η αντηλιακή προστασία θα πρέπει να είναι προσαρμοσμένη ανάλογα με την τοποθεσία, την εποχή και την περίοδο του χρόνου. Είναι λοιπόν σημαντικό να χρησιμοποιούμε ένα πολύ υψηλό δείκτη προστασίας ειδικότερα εάν το κλίμα είναι θερμό, εάν βρισκόμαστε σε μεγάλο υψόμετρο, ή όταν υπάρχει σημαντική αντανάκλαση από το τοπίο ή τις επιφάνειες γύρω μας.

Ενυδατώσου μετά την έκθεση στον ήλιο ώστε να καταπραΰνεις και να επανορθώσεις την επιδερμίδα σου


Όταν επιστρέψεις στο σπίτι σου, ή όταν ο ήλιος έχει δύσει, βεβαιώσου ότι δεν έχεις αφήσει την επιδερμίδα σου αφυδατωμένη. Πιες πολύ νερό, και εφάρμοσε ένα προϊόν για μετά τον ήλιο, ειδικότερα στις περιοχές του σώματος που έχουν εκτεθεί. Το Γαλάκτωμα για μετά τον ήλιο Ideal Soleil μπορεί να χρησιμοποιηθεί μετά το μπάνιο σου, και αποτελεί την τέλεια ενυδάτωση για την ξηρή και ευαίσθητη επιδερμίδα μετά από μία μέρα στον ήλιο.

Μία μάσκα προσώπου μπορεί να κάνει καλό στην επιδερμίδα σου, χαρίζοντας έτσι μαύρισμα που διαρκεί και την ενυδάτωση που χρειάζεται.

Bonus tips: Χαλάρωσε! Όταν χαλαρώνουμε, τότε και οι μυς του προσώπου χαλαρώνουν, και οι ρυτίδες γίνονται πιο απαλές. Για να αποφύγετε την ενόχληση στα μάτια από την άμεση επαφή με τον ήλιο, η οποία βοηθάει και την δημιουργία ρυτίδων, μην ξεχνάτε τα γυαλιά ηλίου σας!

Τα προϊόντα μας

 • 18110After Sun Ξηρό Λάδι00Ideal Soleil Αντηλιακά
  {Όνομα_Προϊόντος}
 • 14907Αντιηλιακό Στικ SPF 50+00Ideal Soleil ΑντηλιακάSUN CAREΑντιηλιακό StickΑντιηλιακά Προσώπου
  {Όνομα_Προϊόντος}
 • 14902Αντιηλιακό Γαλάκτωμα SPF 5000Ideal Soleil ΑντηλιακάSUN CAREΑντιηλιακό ΓαλάκτωμαΑντιηλιακά Σώματος
  {Όνομα_Προϊόντος}
 • 18795ΜΑΣΚΑ ΕΝΥΔΑΤΩΣΗΣ & ΚΑΤΑΠΡΑΫΝΣΗΣ00NewΜΑΣΚΕΣ ΜΕ ΜΕΤΑΛΛΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑFACE CAREΠροϊόντα Καθαρισμού ΠροσώπουΕνυδάτωση Προσώπου

  Νέο

  {Όνομα_Προϊόντος}
 • Τα πιο δημοφιλή

  3 Βήματα για μακράς διάρκειας μαύρισμα

  Αντιηλιακά

  3 Βήματα για μακράς διάρκειας μαύρισμα

  Όπου και αν είναι λουσμένος από ήλιο ο προορισμός σου, σιγουρέψου ότι η επιδερμίδα σου παραμένει προστατευμένη στις διακοπές, και διασφάλισε ένα μακράς διάρκειας μαύρισμα, κρατώντας αυτά τα 3 βήματα στο μυαλό σου...

  Διαβάστε το άρθρο

  go to top