OK

OK Cancel

Ευχαριστούμε!

Κλείσιμο

SKINCONSULTAI

Η εξατομικευμένη ανάλυση γήρανσης του δέρματος που αναπτύχθηκε από δερματολόγους, και λειτουργεί με Τεχνητή Νοημοσύνη.

Κάνε τη διάγνωση τώρα
Skinconsult

Πώς αντιμετωπίζονται τα σημάδια ακμής τον χειμώνα

Ανησυχείτε για το πώς οι χειμωνιάτικες θερμοκρασίες θα επηρεάσουν την ακμή σας; Διαβάστε παρακάτω τις συμβουλές μας σχετικά με τη φροντίδα της επιρρεπούς στις ατέλειες επιδερμίδας κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

Πώς αντιμετωπίζονται τα σημάδια ακμής τον χειμώνα

Σωστό ή λάθος: οι θερμοκρασίες του χειμώνα επιδεινώνουν την ακμή


Πολλοί άνθρωποι που έχουν επιδερμίδα με τάση ατελειών αναφέρουν μια αντιληπτή επιδείνωση των συμπτωμάτων κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Ωστόσο, το φαινόμενο της «εποχικής» ακμής δεν υποστηρίζεται από καμία έρευνα.
Και, μολονότι υπάρχουν στοιχεία που υποδεικνύουν ότι –αρχικώς, τουλάχιστον– οι ακτίνες UV ασκούν θετική επίδραση στην εμφάνιση ατελειών[1], σε αντίθεση με την κοινή πεποίθηση, ο χειμώνας δεν οδηγεί κατ’ ανάγκη σε επιδείνωση της ακμής.

το φαινόμενο της «εποχικής» ακμής δεν υποστηρίζεται από καμία έρευνα

Στο πλαίσιο μελέτης αυτο-αξιολόγησης που διεξήχθη σε 139 άτομα, ένα τρίτο των συμμετεχόντων ανέφεραν επιδείνωση των συμπτωμάτων της ακμής τον χειμώνα, ένα τρίτο ανέφεραν επιδείνωση το καλοκαίρι, και ένα τρίτο δεν ανέφεραν καμιά απολύτως μεταβολή ανάλογα με την εποχή.[2]Και, ενώ οι πάσχοντες από ακμή εκφράζουν, σε μεγάλο βαθμό, διαφορετικές αντιλήψεις σε ό,τι αφορά τα συμπτώματά τους, άλλες συναφείς μελέτες δεν βρήκαν κανένα απτό στοιχείο που να υποδηλώνει την πιθανή επίδραση της αλλαγής των εποχών ως επιβαρυντικού παράγοντα για τη σοβαρότητα της ακμής.[3],[4]

Τον χειμώνα, όπως και το καλοκαίρι, το κλειδί για την αντιμετώπιση των συμπτωμάτων της ακμής βρίσκεται στη ρύθμιση των επιπέδων του σμήγματος, καθώς και στην αποφυγή της μετάδοσης των βακτηρίων που ευθύνονται για την ακμή σε άλλα σημεία του προσώπου.

Συμβουλές για τη φροντίδα της επιδερμίδας με τάση ακμής κατά τη διάρκεια του χειμώνα


Σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση της ακμής κατά τη διάρκεια του χειμώνα, είναι σημαντικό να φροντίζετε να ενυδατώνετε επαρκώς την επιδερμίδας σας, ώστε να μπορεί να ανταπεξέλθει στις χαμηλές θερμοκρασίες και τον ξηρό άνεμο, χωρίς να απορυθμίζεται η παραγωγή σμήγματος.

Η υπερβολική χρήση τονωτικών λοσιόν με αλκοόλη ή παραδοσιακών στυπτικών ουσιών μπορεί να κάνει την επιδερμίδα να «αντιδράσει υπερβολικά», παράγοντας ακόμα περισσότερο σμήγμα για να αντισταθμίσει αυτό που αντιλαμβάνεται σαν ξηρότητα. Γι’ αυτό, τον χειμώνα, επιλέξτε μια πλούσια κρέμα ημέρας που θα θωρακίσει την επιδερμίδα σας ενάντια στην αφυδάτωση, φροντίζοντας παράλληλα να καθαρίζετε καλά το πρόσωπό σας για να αποφύγετε την εξάπλωση των βακτηρίων.

Πέραν της προσαρμογής του προγράμματος περιποίησής σας για να ανταποκρίνεται στις συνθήκες του χειμώνα, θετικά αποτελέσματα μπορεί να έχουν και μερικές αλλαγές στον τρόπο ζωής σας. Αποφύγετε τα μη υποαλλεργικά προϊόντα –κάτι όχι πάντα εύκολο, όταν αρχίζουν να καταφτάνουν τα πρώτα χριστουγεννιάτικα δώρα– και προσπαθήστε να μην το παρακάνετε με το καυτό νερό στο μπάνιο, καθώς οι μεγάλες εναλλαγές της θερμοκρασίας μπορεί να προκαλέσουν ερεθισμούς στην ευαίσθητη επιδερμίδα.

Πηγές:

[1] http://www.dermagazine.fr/soleil-et-acne-pas-vraiment-amis/

[2]Gfesser, M. et al, ‘Seasonal variations in the severity of acne vulgaris’ στο International Journal of Dermatology 35.2 (1996) σ. 116-117 [Προσβάσιμο στο: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/8850040]

[3]Al-Ameer, A. et al, ‘Demographic features and seasonal variations in patients with acne vulgaris in Saudi Arabia: a hospital-based study’ στο International journal of dermatology 41.12 (2002) σ. 870-871 [Προσβάσιμο στο: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/12492972]

[4]Sardana, K. et al, ‘Seasonal variation in acne vulgaris--myth or reality’ στο The Journal of dermatology 29.8 (2002) σ. 484-488 [Προσβάσιμο στο: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/12227481]

ΤΑ ΠΡΟΪΌΝΤΑ ΜΑΣ

 • {Όνομα_Προϊόντος}

  Mineral 89 ΕΝΥΔΑΤΩΣΗ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑΣ

  Ενυδατικό Booster Προσώπου

  Κρέμα ημέρας

  ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ: Η καθημερινή δόση δύναμης της επιδερμίδας

 • ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  3 λάθη που μπορεί να κάνετε με τις μάσκες αργίλου

  Πρόσωπο

  3 λάθη που μπορεί να κάνετε με τις μάσκες αργίλου

  Η άργιλος χρησιμοποιείται εδώ και καιρό για τις φαρμακευτικές της ιδιότητες, ιδίως σε ό,τι αφορά την περιποίηση της επιδερμίδας. Ωστόσο, οι μάσκες αργίλου για το πρόσωπο εξακολουθούν να περιβάλλονται από αρκετούς μύθους. Παρακάτω εξετάζουμε τρεις συνηθισμένες παρανοήσεις, για να σας βοηθήσουμε να επωφεληθείτε στο μέγιστο από όλα όσα έχει να σας προσφέρει η μάσκα σας.

  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

  Ακμή, κνησμός & εξανθήματα: τα σημάδια άγχους στο σώμα

  Πρόσωπο

  Ακμή, κνησμός & εξανθήματα: τα σημάδια άγχους στο σώμα

  Το στρες δεν επηρεάζει μόνο την ψυχική μας ευεξία: αν δεν κάνουμε κάτι για να το αντιμετωπίσουμε, μπορεί να αρχίσει να έχει αντίκτυπο και στην υγεία του σώματός μας. Παρακάτω εξετάζουμε μερικούς από τους πιο συνηθισμένους τρόπους με τους οποίους το σώμα σας μπορεί να σας λέει ότι πρέπει να πάρετε τα πράγματα πιο χαλαρά.

  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

  go to top