OK

OK Cancel

Ευχαριστούμε!

Κλείσιμο

SKINCONSULTAI

Η εξατομικευμένη ανάλυση γήρανσης του δέρματος που αναπτύχθηκε από δερματολόγους, και λειτουργεί με Τεχνητή Νοημοσύνη.

Κάνε τη διάγνωση τώρα
Skinconsult

Πότε ξεκινάει η εμμηνόπαυση;

Η εμμηνόπαυση ξεκινάει συνήθως μεταξύ των 45 και 55 ετών. Ωστόσο, κάθε γυναίκα είναι μοναδική, και έτσι δεν υπάρχει κάποιος κανόνας που να ισχύει για όλες ανεξαιρέτως.

Πότε ξεκινάει η εμμηνόπαυση;

Σήμερα, ο μέσος όρος ηλικίας για την εμμηνόπαυση είναι τα 51 έτη. Όμως, δεν συμβαίνει ξαφνικά: είναι μια σταδιακή ορμονική μεταβολή, μια μετάβαση που αρχίζει με το στάδιο της προεμμηνόπαυσης

Η αλήθεια είναι ότι οι περισσότερες από εμάς δεν είμαστε προετοιμασμένες για τον ερχομό των αλλαγών αυτών, που συχνά ακολουθούνται από μια σειρά επιπτώσεων στο σώμα μας, με τις οποίες είναι δύσκολο να συμφιλιωθούμε. Όσο καλύτερα προετοιμασμένες είμαστε, τόσο πιο εύκολα θα αντιμετωπίσουμε την πρόκληση αυτήν.

Από βιολογικής άποψης, λοιπόν, τι ακριβώς συμβαίνει;


Το πρώτο στάδιο (προεμμηνόπαυση) μπορεί να διαρκέσει έως και έναν χρόνο, ενώ η όλη διαδικασία, στο τέλος της οποίας το σώμα λειτουργεί εντελώς διαφορετικά, ενδέχεται να φτάσει και τα πέντε χρόνια
.

Καθώς πλησιάζετε στην ηλικία των σαράντα, ο αριθμός των ωοθυλακίων στις ωοθήκες σας αρχίζει να μειώνεται. Αρχικά, σαν πρώτη αντίδραση του οργανισμού, παρατηρείται υπερδραστηριοποίηση των ωοθυλακίων, κάτι που οδηγεί στην αυξημένη παραγωγή οιστρογόνων. Έπειτα, το φαινόμενο αντιστρέφεται, καθώς η παραγωγή οιστρογόνων μειώνεται σταδιακά, έως ότου τα ωοθυλάκια εξαφανιστούν. Το τέλος αυτής της διαδικασίας σηματοδοτείται από τη διακοπή της εμμήνου ρύσης σας.

Προεμμηνόπαυση: ποια είναι τα πρώτα συμπτώματα;


Κινητήριος δύναμη του σώματός μας είναι οι ορμόνες. Η εξάντληση, επομένως, του «καυσίμου» αυτού δεν συνεπάγεται μόνο το τέλος της εμμήνου ρύσης και την εξάλειψη της δυνατότητας μιας φυσικής εγκυμοσύνης. Έχει επίσης ως αποτέλεσμα την εμφάνιση και άλλων συμπτωμάτων, προσωρινών ή μεγαλύτερης διάρκειας, που διαφέρουν για κάθε γυναίκα.

Μπαίνοντας σιγά σιγά στα 40, θα αρχίσετε να παρατηρήσετε διάφορα συμπτώματα στα οποία μπορεί να περιλαμβάνονται ο ακανόνιστος κύκλος περιόδου, οι περίοδοι με πιο έντονα συμπτώματα και μεγαλύτερη διάρκεια, το πιο έντονο προεμμηνορροϊκό σύνδρομο, η ευαισθησία στο στήθος, τα βαριά πόδια, η κατακράτηση υγρών, και η μεγαλύτερη ευερεθιστότητα. Τα συμπτώματα είναι πολλά και ποικίλα και μπορούν να αποδειχθούν πραγματικά ενοχλητικά! Αξίζει, ωστόσο, να σημειώσουμε ότι οι γυναίκες που παίρνουν αντισυλληπτικό χάπι ενδέχεται να μην παρατηρήσουν καθόλου αυτό το μεταβατικό στάδιο.

Η ζωή μου θα αλλάξει τελείως λόγω της εμμηνόπαυσης;


Ευτυχώς, υπάρχουν λύσεις που θα σας βοηθήσουν να ξεπεράσετε το στάδιο της εμμηνόπαυσης, χωρίς τα συμπτώματά της να καθορίζουν όλη σας τη ζωή. Από την αντιμετώπιση των εξάψεων (συμβουλευθείτε τον γιατρό σας) μέχρι την υιοθέτηση ενός πιο υγιεινού τρόπου ζωής (είναι ώρα να κόψετε το κάπνισμα, να περιορίσετε το αλκοόλ και να αρχίσετε να τρέφεστε σωστά), μπορείτε να κάνετε πολλά πράγματα για να βρείτε ξανά την ισορροπία σας. Ακολουθείστε καλή διατροφή, πλούσια σε βιταμίνες και προσπαθήστε να έχετε επαρκή ύπνο, σε καθημερινή βάση και θα νοιώσετε και πάλι υπέροχα.

Η «Αλλαγή»


Μπορεί ο όρος «εμμηνόπαυση» να επινοήθηκε το 1816 από τον Γάλλο γιατρό
Charles de Gardanne, όμως παραμένει ένα θέμα που δεν συζητιέται πολύ (σχεδόν ταμπού!). Στη Vichy πιστεύουμε ότι κάθε γυναίκα πρέπει να μπορεί να μιλά για το νέο αυτό βήμα στη ζωή της.

Πώς ξέρω ότι έχω φτάσει στην εμμηνόπαυση;


Όταν η σύγχυση της προεμμηνόπαυσης τελειώσει, μια νέα σελίδα γυρνά. Μετά από έναν ολόκληρο χρόνο χωρίς περίοδο, έρχεται η εμμηνόπαυση και αρχίζει το στάδιο της μετεμμηνόπαυσης. Σταδιακά, ορισμένα συμπτώματα εξαφανίζονται, όπως οι
εξάψεις και οι εναλλαγές της διάθεσης. Εντούτοις, άλλα προβλήματα, όπως η  πιθανότητα εμφάνισης οστεοπόρωσης, η απώλεια της σεξουαλικής επιθυμίας και οι αλλαγές στη σιλουέτα, παραμένουν.

Μολονότι δεν υπάρχει κάποιο «μαγικό ραβδάκι» ικανό να εξαφανίσει όλες τις πιθανές επιπτώσεις της εμμηνόπαυσης, θα πρέπει να επισημάνουμε ότι αυτά δεν ταλαιπωρούν αναγκαστικά όλες τις γυναίκες. Και, ενώ η διαδικασία αυτή είναι αναπόφευκτη, το να κατανοήσετε τι πραγματικά συμβαίνει είναι το πρώτο βήμα που θα σας βοηθήσει να αγκαλιάσετε πιο εύκολα το νέο αυτό στάδιο της ζωής σας.

ΤΑ ΠΡΟΪΌΝΤΑ ΜΑΣ

 • {Όνομα_Προϊόντος}
 • {Όνομα_Προϊόντος}
 • ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  3 λάθη που μπορεί να κάνετε με τις μάσκες αργίλου

  Πρόσωπο

  3 λάθη που μπορεί να κάνετε με τις μάσκες αργίλου

  Η άργιλος χρησιμοποιείται εδώ και καιρό για τις φαρμακευτικές της ιδιότητες, ιδίως σε ό,τι αφορά την περιποίηση της επιδερμίδας. Ωστόσο, οι μάσκες αργίλου για το πρόσωπο εξακολουθούν να περιβάλλονται από αρκετούς μύθους. Παρακάτω εξετάζουμε τρεις συνηθισμένες παρανοήσεις, για να σας βοηθήσουμε να επωφεληθείτε στο μέγιστο από όλα όσα έχει να σας προσφέρει η μάσκα σας.

  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

  Ακμή, κνησμός & εξανθήματα: τα σημάδια άγχους στο σώμα

  Πρόσωπο

  Ακμή, κνησμός & εξανθήματα: τα σημάδια άγχους στο σώμα

  Το στρες δεν επηρεάζει μόνο την ψυχική μας ευεξία: αν δεν κάνουμε κάτι για να το αντιμετωπίσουμε, μπορεί να αρχίσει να έχει αντίκτυπο και στην υγεία του σώματός μας. Παρακάτω εξετάζουμε μερικούς από τους πιο συνηθισμένους τρόπους με τους οποίους το σώμα σας μπορεί να σας λέει ότι πρέπει να πάρετε τα πράγματα πιο χαλαρά.

  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

  go to top