OK

OK Cancel

Thank you

Close

Οι διαφορετικές μορφές του κολλαγόνου

  • favoris

Θαλάσσιο κολλαγόνο σε σκόνη, ενέσιμο κολλαγόνο, κολλαγόνο σε προϊόντα ομορφιάς… το 2018, έχετε περισσότερες επιλογές από ποτέ ως προς το πώς να αναπληρώσετε το 1% κολλαγόνο που το δέρμα σας χάνει κάθε χρόνο, καθώς μεγαλώνετε

Οι διαφορετικές μορφές του κολλαγόνου

Το κολλαγόνο διατίθεται σε υγρή μορφή, σε σκόνη και χάπι, καθώς και σε ενέσιμη μορφή και μπορεί να προέρχεται από ποικίλες πηγές, από τη θάλασσα ή το ζωικό βασίλειο. 

Ας αναλύσουμε τις διαφορετικές αυτές μορφές που υπάρχουν για αυτήν την πιο ζωτική πρωτεΐνη του δέρματος.

Το κολλαγόνο σε υγρή μορφή μπορεί να προέρχεται από ποικίλες πηγές, από τη θάλασσα ή το ζωικό βασίλειο

Πιείτε το

Το πόσιμο κολλαγόνο –με τη μορφή αφεψήματος, αναμεμειγμένο με Βιταμίνη C ή ως καθαρό, υγρό κολλαγόνο – είναι συνήθως θαλάσσιας προέλευσης. Οι παρασκευαστές υπόσχονται ότι το κολλαγόνο αυτό προσλαμβάνεται και απορροφάται από τον οργανισμό και μεταφέρεται στο χόριο μέσω των αιμοφόρων αγγείων, προσφέροντας θρέψη και δρώντας εκ των έσω. Κάποιες κλινικές ενδείξεις υποδεικνύουν ότι το πόσιμο κολλαγόνο μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση της πυκνότητας του κολλαγόνου και της σφριγηλότητας της επιδερμίδας[1].

[1]https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4206255/


Γευτείτε το


Το υδρολυμένο κολλαγόνο αφθονεί σε μορφή χαπιού και σκόνης. Υποσχόμενοι τη βελτίωση της επιδερμίδας, οι επιστήμονες έχουν προσπαθήσει να διαπιστώσουν κατά πόσον το κολλαγόνο που προσλαμβάνεται με αυτόν τον τρόπο φτάνει πράγματι στο χόριο. Μια μελέτη που διενεργήθηκε το 2015 δείχνει ότι πιθανώς φτάνει. Μετά από 8 εβδομάδες από του στόματος λήψης συμπληρώματος κολλαγόνου, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η πυκνότητα του κολλαγόνου στο χόριο είχε αυξηθεί σημαντικά. Περαιτέρω πειράματα ex vivo έδειξαν ότι τα πεπτίδια κολλαγόνου ευνοούν την παραγωγή τόσο του κολλαγόνου όσο και της γλυκοζαμινογλυκάνης (άλλο ένα δομικό συστατικό της εξωκυττάριας ουσίας που αποτελεί το υποστηρικτικό δίκτυο του δέρματος), εξηγώντας έτσι, από μηχανικής πλευράς, τα κλινικά αποτελέσματα[2].  

[2]https://onlinelibrary.wiley.com/doi/abs/10.1111/jocd.12174

Κάντε το ένεση


Από τη δεκαετία του 1970, διατίθεται ενέσιμο κολλαγόνο, προερχόμενο συνήθως από βοοειδή, για τις ρυτίδες[3]. Σε αντίθεση με το πόσιμο κολλαγόνο και το κολλαγόνο με τη μορφή χαπιού, το ενέσιμο κολλαγόνο στοχεύει συγκεκριμένες περιοχές του προσώπου. Μολονότι πρέπει να πληρούνται αυστηρές κλινικές προϋποθέσεις, και η διαδικασία δεν προσφέρει μόνιμα αποτελέσματα, υπάρχουν ισχυρισμοί ότι αυτού του είδους οι ενέσεις μπορούν να διεγείρουν τη φυσική παραγωγή κολλαγόνου στο δέρμα[4].

[3]http://www.em-consulte.com/article/27949/alertePM
[4]https://stanfordhealthcare.org/medical-treatments/c/collagen.html

Εφαρμόστε το

Δεν χρειάζεται να ψάχνετε τη λέξη «κολλαγόνο» στη λίστα συστατικών των προϊόντων περιποίησής σας – κι υπάρχει λόγος. Το κολλαγόνο είναι μια μεγάλου μεγέθους πρωτεΐνη σε μορφή ινών, οι οποίες είναι μεγαλύτερες από τους πόρους μας κι έτσι δεν μπορούν να διεισδύσουν στο δέρμα.

Γι’ αυτό και υπάρχουν συστατικά όπως τα πεπτίδια - που απορροφώνται άμεσα – και για τα οποία έχει αποδειχθεί ότι ενεργοποιούν την παραγωγή κολλαγόνου, στέλνοντας σήμα στα κύτταρα του δέρματος να δημιουργήσουν ακόμα περισσότερο. Η δράση των πεπτιδίων, των παντοδύναμων αυτών ενεργών συστατικών, έχει αποδειχθεί με in vitro μελέτες. Μάλιστα όχι μόνο ενισχύουν τη σύνθεση κολλαγόνου, αλλά αναστέλλουν και τη μείωσή του.

Το Liftactiv Collagen Specialist, χάρη στα αποδεδειγμένα αθροιστικά αποτελέσματά του σε βάθος χρόνου, παρέχει στην επιδερμίδα απαραίτητα πεπτίδια, στοχεύοντας στα ορατά σημάδια γήρανσης που προκαλούνται από την απώλεια του κολλαγόνου στο δέρμα όπως: ρυτίδες, χαλάρωση, απώλεια σφριγηλότητας και τονικότητας.

Ετικέτες:

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Βιταμίνη C για λαμπερή επιδερμίδα

Συστατικά

Βιταμίνη C για λαμπερή επιδερμίδα

Η πολυάσχολη καθημερινότητά σας μπορεί να επηρεάσει την επιδερμίδα σας, αφήνοντάς την ορατά κουρασμένη και θαμπή. Το ξέρατε όμως ότι μια από τις πιο ξακουστές βιταμίνες σε ολόκληρο τον κόσμο μπορεί να είναι και το κλειδί για φωτεινή, λαμπερή επιδερμίδα; Ελάτε να ρίξουμε μαζί μια ματιά στις αναζωογονητικές ιδιότητες της Βιταμίνης C...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Βιταμίνη C & υαλουρονικό οξύ: Μπορούν να χρησιμοποιηθούν μαζί;

Συστατικά

Βιταμίνη C & υαλουρονικό οξύ: Μπορούν να χρησιμοποιηθούν μαζί;

Θα πρέπει η Βιταμίνη C και το υαλουρονικό οξύ, συστατικά που καθένα έχει τα δικά του οφέλη, να χρησιμοποιούνται συνδυαστικά; Παρακάτω εξηγούμε πώς μπορείτε να τα ενσωματώσετε στο πρόγραμμα περιποίησής σας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Συστατικά

Υαλουρονικό Οξύ: Αντιγήρανση και ενυδάτωση

Γιατί το Υαλουρονικό Οξύ με τις εκπληκτικές ενυδατικές δυνάμεις είναι επίσης το τέλειο δώρο αντιγήρανσης για την επιδερμίδα σας.

Υαλουρονικό Οξύ: το μυστικό που δεσμεύει την υγρασία και κρύβεται πίσω από τη ζωντάνια της επιδερμίδας. Το πιο αποτελεσματικό δερματολογικό συστατικό ενυδάτωσης. Και τα οφέλη του δεν σταματούν εδώ. Οι νέοι τρόποι διάχυσής του στο δέρμα επεκτείνουν τα θετικά αποτελέσματά του πέρα από την ενυδάτωση. Πρωτοποριακές θεραπείες και συνθέσεις ενισχύουν ακόμα περισσότερο την ικανότητά του να απαλύνει τις ρυτίδες. Από τις «μικροβελόνες» στερεοποιημένου Υαλουρονικού Οξέος που διαχέονται στις βαθύτερες στοιβάδες του δέρματος μέχρι τον συνδυασμό διαφορετικών μορφών Υαλουρονικού Οξέος για μέγιστη αποτελεσματικότητα, καλωσορίστε τη νέα γενιά Υαλουρονικού Οξέος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Συστατικά

Πεπτίδια: Το συστατικό που αλλάζει τα δεδομένα στην αντιγήρανση

Τα πεπτίδια είναι το νέο αντιγηραντικό συστατικό που πρέπει να αναζητάτε.
Με τη ρετινόλη, τα αντιοξειδωτικά, τα AHAs και τη Βιταμίνη C να κυριαρχούν στα προϊόντα ομορφιάς, μπορεί να σας φαίνεται ότι εμφανίζεται συχνά κι ένα νέο σούπερ ενεργό συστατικό. Η τελευταία τάση στην ομορφιά είναι τα πεπτίδια: βραχείες αλυσίδες αμινοξέων, κάποια εκ των οποίων είναι γνωστά για την ικανότητά τους να πυροδοτούν την παραγωγή κολλαγόνου επιβραδύνοντας τη διαδικασία της γήρανσης. Να γιατί είναι το αντιγηραντικό συστατικό που πρέπει να γνωρίζετε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Συστατικά περιποίησης για πλούσια μαλλιά μετά την εμμηνόπαυση

Συστατικά

Συστατικά περιποίησης για πλούσια μαλλιά μετά την εμμηνόπαυση

Έχετε παρατηρήσει ότι τα μαλλιά σας έχουν αρχίσει να γίνονται πιο αδύναμα, τώρα που μπήκατε στα 50; Σας αποκαλύπτουμε τα καλύτερα συστατικά που θα πρέπει να αναζητάτε στα προϊόντα περιποίησής σας, για να βελτιώσετε την ποιότητα των λεπτών μαλλιών μετά την εμμηνόπαυση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

go to top