OK

OK Cancel

Ευχαριστούμε!

Κλείσιμο

Μητρότητα: τι είναι αυτό που δεν σας λέει κανείς!

Μητρότητα: τι είναι αυτό που δεν σας λέει κανείς!

Υποδεχτείτε το άγνωστο


Τα βιβλία σχετικά με τα παιδιά μπορούν να βοηθήσουν σε μερικά θέματα, αλλά το πιθανότερο είναι να μην καλύψουν τα πάντα! Πρέπει να είστε σε ετοιμότητα να διαχειριστείτε τα απρόβλεπτα. Το κάθε παιδί είναι διαφορετικό και πρέπει να αντιμετωπίζεται με τον καλύτερο τρόπο για τη δική του, μοναδική προσωπικότητα.

Έλλειψη ύπνου


Η ανάγκη του παιδιού σας για 24ωρη σίτιση μπορεί να διαταράξει τις συνήθειες ύπνου που έχετε εσείς, ως ενήλικας. Αναζητήστε τις συμβουλές ειδικών για να διευκολύνετε τον ύπνο του μωρού, όπως για παράδειγμα ένα ελαφρύ μασάζ στο μωρό πριν από τον ύπνο, αλλά μην παραμελείτε και το δικό σας ύπνο. Η οικογένειά σας σάς χρειάζεται, οπότε προσπαθήστε να κάνετε βάρδιες με το σύζυγό σας ή να επωφελείστε από σύντομα διαστήματα ύπνου μέσα στην ημέρα ενώ εκείνος προσέχει το μωρό!

Προβλήματα επιδερμίδας


Το International Dermal Institute [HO1]επισημαίνει ότι το 10-15% των εγκύων παρουσιάζουν μέλασμα: περιοχές με εντονότερη μελάγχρωση στο πρόσωπο. Αυτά τα σημάδια ξεθωριάζουν μετά από τη γέννα, αλλά μπορεί να αντιμετωπίσετε άλλα δερματικά προβλήματα όπως ραγάδες στο σώμα σας, εξάρσεις ακμής, ευρυαγγείες, ξηρότητα και αυξημένη ευαισθησία καθώς τα επίπεδα ορμονών προσαρμόζονται. Ευτυχώς, αυτές οι καταστάσεις συνήθως δε διαρκούν για περισσότερο από λίγους μήνες. Αποφεύγετε τον ήλιο, χρησιμοποιήστε υψηλό δείκτη SPF και προϊόντα περιποίησης σώματος για να καταπολεμήσετε τις ραγάδες.

[HO1]This is an open resource in the public domain. No permission to quote is necessary.

Αραίωση των μαλλιών


Γνωστή και ως επιλόχεια τριχόπτωση, είναι εξαιρετικά συνηθισμένη περίπου 3-6 μήνες μετά από τον τοκετό. Αν βρίσκετε τούφες από τα μαλλιά σας στη μπανιέρα ή στη βούρτσα σας, μην πανικοβάλλεστε. Πρόκειται για παροδικό φαινόμενο, που οφείλεται στη μαζική πτώση των οιστρογόνων στον οργανισμό σας. Ο θηλασμός δεν προκαλεί τριχόπτωση, οπότε ο αποθηλασμός δε θα βοηθήσει σε αυτή την κατάσταση. Τα ήπια, φαρμακευτικά προϊόντα περιποίησης και η προσαρμογή του χτενίσματός σας αποτελούν καλές στρατηγικές. Το πρόβλημα είναι πιο εμφανές στα μακριά μαλλιά, οπότε ένα νέο κούρεμα θα ανανεώσει την εμφάνισή σας ως νέα μαμά, ενώ ταυτόχρονα θα μειώσει τις τρίχες που βρίσκετε παντού μέσα στο σπίτι σας.

Αξίζει τον κόπο


Ό,τι κι αν συμβαίνει, το να είστε γονέας είναι η πιο εκπληκτική εμπειρία και όλες οι μικρές εκπλήξεις που παρουσιάζονται στην πορεία κάνουν την κάθε στιγμή με το παιδί σας ακόμη πιο αξιομνημόνευτη. Κοιμηθείτε όσο μπορείτε, βάλτε μουσική, καλοδεχτείτε το χάος που έρχεται μαζί με το μωρό και κάντε το καλύτερο δυνατόν. Με τα παιδιά μας γελάμε περισσότερο απ’ ότι οποιαδήποτε άλλη στιγμή της ζωής μας!

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η αλήθεια για την τριχόπτωση μετά την εμμηνόπαυση

Στιγμές της ζωής μας

Η αλήθεια για την τριχόπτωση μετά την εμμηνόπαυση

Ανησυχείτε για το μέλλον των μαλλιών σας, τώρα που μπήκατε στην εμμηνόπαυση; Παρακάτω ξεχωρίζουμε την πραγματικότητα από τους μύθους που κυκλοφορούν σε ό,τι αφορά τις επιπτώσεις της εμμηνόπαυσης στα μαλλιά σας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

3 τρόποι να αντιμετωπίσετε την αραίωση των μαλλιών μετά τα 40

Στιγμές της ζωής μας

3 τρόποι να αντιμετωπίσετε την αραίωση των μαλλιών μετά τα 40

Μήπως έχετε παρατηρήσει κι εσείς ότι, τα τελευταία χρόνια, τα μαλλιά σας παρουσιάζουν αραίωση; Οι βλάβες που σχετίζονται με το styling, την ηλικία, και τις ορμονικές μεταβολές κάνουν συχνά τα μαλλιά μας πιο λεπτά και πιο αδύναμα, καθώς πλησιάζουμε τα 40. Ωστόσο, παρακάτω θα μάθετε πώς μπορείτε, με λίγες βασικές αλλαγές, να μειώσετε τις ορατές επιπτώσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

go to top