OK

OK Cancel

Ευχαριστούμε!

Κλείσιμο

Λιπαρά μαλλιά: 5 tips για αποτελεσματική αποτοξίνωση

Τι μπορεί να προσφέρει η αποτοξίνωση στα λιπαρά μαλλιά; Διαβάστε αυτές τις 5 συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να βελτιστοποιήσετε το πρόγραμμα περιποίησης των μαλλιών σας.

Λιπαρά μαλλιά: 5 tips για αποτελεσματική αποτοξίνωση

Σας ταλαιπωρεί συχνά η λιπαρότητα στις ρίζες των μαλλιών σας; Πείτε αντίο στα μαλλιά που «λαδώνουν» γρήγορα, με το κατάλληλο πρόγραμμα αποτοξίνωσης. Μάθετε πώς μπορείτε να προσφέρετε στα μαλλιά σας σωστό καθαρισμό, για πιο ανάλαφρη αίσθηση φρεσκάδας που διαρκεί περισσότερο.

Τι είναι η αποτοξίνωση για τα μαλλιά;


Η αποτοξίνωση συνίσταται στην απομάκρυνση των ανεπιθύμητων ή επιβλαβών ουσιών από τα μαλλιά μέσω ενός εξατομικευμένου προγράμματος καθαρισμού. Ουσιαστικά, πρόκειται για ένα τελετουργικό καθαρισμού που προάγει την υγεία των μαλλιών. Ωστόσο, ανάλογα με τις ιδιαίτερες ανάγκες τους, τα μαλλιά χρειάζονται και διαφορετική αποτοξίνωση. Για παράδειγμα, ένα πρόγραμμα αποτοξίνωσης για ξηρά μαλλιά θα περιλαμβάνει βήματα που επικεντρώνονται στην πιο εντατική ενυδάτωση –κάτι που δεν αποτελεί πρώτη προτεραιότητα για τα λιπαρά μαλλιά.

Τι μπορεί να προσφέρει η αποτοξίνωση στα λιπαρά μαλλιά;


Η λιπαρότητα στα μαλλιά παρουσιάζεται, όταν ορισμένοι παράγοντες καταπόνησης προκαλούν την έκκριση περίσσειας σμήγματος στο τριχωτό(5). Έτσι, ένα πρόγραμμα αποτοξίνωσης σχεδιασμένο για λιπαρά μαλλιά βοηθά όχι μόνο στην απομάκρυνση των ρύπων αλλά και στην επανεξισορρόπηση του τριχωτού, ελαχιστοποιώντας την υπέρμετρη παραγωγή και συσσώρευση ελαίων.

Να θυμάστε, ωστόσο, ότι η αποτελεσματική αποτοξίνωση έγκειται πάντοτε σε ένα ολοκληρωμένο, βήμα προς βήμα πρόγραμμα περιποίησης. Στην προκειμένη περίπτωση, η αποτοξίνωση για τα λιπαρά μαλλιά δεν περιλαμβάνει μόνο ένα σαμπουάν καθαρισμού· θα πρέπει να ενσωματώνει επίσης μαλακτική κρέμα (conditioner) και ξηρό σαμπουάν, για ένα πληρέστερο πρόγραμμα περιποίησης. Όταν εκτελείται σωστά, ένα αποτοξινωτικό πρόγραμμα μπορεί να αναζωογονήσει τα μαλλιά ενισχύοντας τη λάμψη, την απαλότητα και τη δύναμή τους.

Διαβάστε παρακάτω 5 χρήσιμες συμβουλές για την αποτοξίνωση των λιπαρών μαλλιών:


1.
Προστασία της υγείας του τριχωτού

Τα όμορφα, καθαρά μαλλιά ξεκινούν από το υγιές τριχωτό. Έτσι, ο καθαρισμός των μαλλιών πρέπει πάντοτε να αρχίζει από τη ρίζα του προβλήματος –το τριχωτό. Ένα ήπιο σαμπουάν, όπως το Dercos Nutrients Detox Shampoo, θα απομακρύνει τους ρύπους από τα μαλλιά και θα ρυθμίσει τα επίπεδα παραγωγής σμήγματος. Η ανισορροπία αυτή πυροδοτείται από συνήθεις παράγοντες καταπόνησης –όπως η ρύπανση, η θερμότητα, το στρες, ακόμα και το πολύ έντονο μασάζ στο τριχωτό– και, αν δεν αντιμετωπιστεί, ενδέχεται να επιταχύνει τη συσσώρευση ελαίων(3).

2. Καθαρισμός των μαλλιών από κάθε ίχνος καταλοίπων

Μολονότι παράγεται στο τριχωτό, το σμήγμα απλώνεται και στα μήκη των μαλλιών. Φροντίστε να απομακρύνετε τους ρύπους από όλη την επιφάνεια των μαλλιών, όχι μόνο από τις ρίζες. Ένα ήπιο σαμπουάν με απαλή σύνθεση καθαρισμού (κατά προτίμηση, χωρίς σιλικόνη) θα αποτρέψει την αποδυνάμωση των μαλλιών. Αυτό, μάλιστα, αποδείχθηκε σε μελέτη, στο πλαίσιο της οποίας εξαλείφθηκε το 93% των ρυπογόνων σωματιδίων από το τριχωτό. Επιπλέον, διαπιστώθηκε αύξηση του όγκου των μαλλιών κατά 36%*.

*Οργανομετρική δοκιμή μετά από 1 εφαρμογή του DETOX shampoo.

3. Προστασία των μαλλιών από την αφυδάτωση

Να θυμάστε: καθαρά μαλλιά δεν σημαίνει ξηρά μαλλιά. Είναι σημαντικό ο καθαρισμός των μαλλιών να μην απομακρύνει από τα μαλλιά την υγρασία και τα θρεπτικά συστατικά τους. Με άλλα λόγια, μην αμελείτε το μαλακτικό. Απεναντίας, επιλέξτε ένα ανάλαφρο μαλακτικό όπως το Derco Nutrients Detox Conditioner, το οποίο θα προσφέρει στα μαλλιά σας επαρκή ενυδάτωση χωρίς να τα βαρύνει(4).

4. Προστασία των μαλλιών από τη ρύπανση

Τα μαλλιά είναι εξαιρετικά ευάλωτα απέναντι στη ρύπανση. Έχει αποδειχθεί μάλιστα ότι το διοξείδιο του άνθρακα, τα βαρέα μέταλλα και άλλοι ατμοσφαιρικοί ρύποι είναι επιβλαβείς για τα μαλλιά. Όταν εκτίθεται σε αυτούς τους περιβαλλοντικούς παράγοντες, η φυσική δομή της επιφάνειας της τρίχας καταπονείται: τα βλαβερά σωματίδια προσκολλώνται στις εξωτερικές στοιβάδες και η έντονη τριβή οδηγεί σε ρυπαρά, ταλαιπωρημένα μαλλιά(2). Μελέτες έχουν δείξει επίσης ότι, σε βάθος χρόνου, η συσσώρευση ρύπων που σχετίζονται με τη ρύπανση κάνει τα μαλλιά ορατά πιο εύθραυστα και πιο θαμπά(1). Γι’ αυτό, ένα προϊόν καθαρισμού με στοχευμένη δράση ενάντια στη ρύπανση, όπως το Dercos Nutrients Detox Shampoo, είναι απαραίτητο για την προστασία των μαλλιών από τις επιπτώσεις της ρύπανσης.

5. Αναζωογόνηση με ένα ξηρό σαμπουάν

Το ξηρό σαμπουάν είναι ιδανικό για τη διατήρηση του σμήγματος σε ισορροπημένα επίπεδα, καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας και μέχρι το επόμενό σας λούσιμο. Να έχετε πάντοτε μαζί σας το Dercos Nutrients Detox Dry Shampoo: τα συστατικά καθαρισμού που εμπεριέχει (άμυλο, καολίνης και σπιρουλίνα) θα αναζωογονήσουν αμέσως τα μαλλιά σας ανάμεσα στα λουσίματα δίνοντάς τους ταυτόχρονα όγκο και υφή.

ΠΗΓΕΣ:

1. Galliano, A. et al, ‘Particulate matter adheres to human hair exposed to severe aerial pollution: consequences for certain hair surface properties.’ 39.6 (2017) σ. 610-616 [Προσβάσιμο στο: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/28748540]


2. Grosvenor AJ et al, ‘Oxidative Modification in Human Hair: The Effect of the Levels of Cu (II) Ions, UV Exposure and Hair Pigmentation’ στο Wiley Online Library: Photochemistry and Photobiology 92.1 (2016) σ. 144-9 [Προσβάσιμο στο: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/26451514]


3. Misery L. et al, ‘Sensitive scalp: does this condition exist? An epidemiological study.’ στο Contact Dermatitis 58.4 (2008) σ. 234-8 [Προσβάσιμο στο: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18353032]


4. Draelos, Z.D. ‘Essentials of Hair Care often Neglected: Hair Cleansing’ στο International Journal of Trichology 2.1 (2010) σ. 24-29 [Προσβάσιμο στο: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3002407/]


5. D’souza P. et al, ‘Shampoo and Conditioners: What a Dermatologist Should Know?’ στο Indian Journal of Dermatology 60.3 (2005) σ. 248-254 [Προσβάσιμο στο: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4458934/]

ΤΑ ΠΡΟΪΌΝΤΑ ΜΑΣ

go to top