OK

OK Cancel

Thank you

Close

Έλαιο καμέλιας και καταπράυνση ευαίσθητης επιδερμίδας

  • favoris

Το έλαιο καμέλιας εκθειάζεται για τα οφέλη του στην ασιατική περιποίηση της επιδερμίδας. Παρακάτω, ρίχνουμε μια πιο προσεκτική ματιά στο πανίσχυρο αυτό συστατικό, καθώς και στο γιατί είναι τόσο ευεργετικό για την επιδερμίδα.

Έλαιο καμέλιας και καταπράυνση ευαίσθητης επιδερμίδας

Το έλαιο καμέλιας, γνωστό και ως έλαιο tsubaki ή camellia japonica, είναι ένα φυτικό έλαιο προερχόμενο από τους σπόρους του φυτού του τσαγιού που φύεται σε όλη τη νοτιοανατολική Ασία. Καθώς προέρχεται από την ίδια πηγή, το έλαιο καμέλιας έχει πολλές κοινές αντιοξειδωτικές ενώσεις με το τσάι. Επιπλέον, είναι πλούσιο σε βιταμίνες (A, B, D, και E) και μεταλλικά στοιχεία, γι' αυτό αποτελεί αγαπημένο συστατικό στον κόσμο της περιποίησης της επιδερμίδας. Αυτός ο τύπος ελαίου είναι γνωστός για τις καταπραϋντικές και αντιγηραντικές ιδιότητές του, καθώς και για την ενυδάτωση που προσφέρει στο δέρμα, τα νύχια και τα μαλλιά, συμβάλλοντας παράλληλα στη διατήρηση της λειτουργίας του δερματικού φραγμού για μια επιδερμίδα υγιή και χαρούμενη.

Ποια τα χαρακτηριστικά του ελαίου καμέλιας;

Αυτό το συστατικό περιποίησης, που δεν πρέπει να συγχέεται με το έλαιο σπόρων τσαγιού (το εδώδιμο λάδι που χρησιμοποιείται συνήθως στο μαγείρεμα), είναι ένα πολύ ελαφρύ, ξηρό έλαιο. «Έχει βελούδινη υφή και δεν είναι πολύ πλούσιο», διευκρινίζει η δερματολόγος Δρ. Nina Roos. Το έλαιο καμέλιας έχει υψηλή περιεκτικότητα σε ωφέλιμα ακόρεστα λίπη (καλά λίπη) και σε άλλα θρεπτικά και μεταλλικά στοιχεία. Χάρη σε αυτά, παρουσιάζει τις ακόλουθες ιδιότητες:

  • Προστατευτικές: μειώνει το πρήξιμο της επιδερμίδας. «Λειτουργεί σαν κόλλα στην επιδερμίδα, προστατεύοντάς τη από επιβλαβείς εξωτερικούς παράγοντες», προσθέται η Δρ. Roos.
  • Αντιοξειδωτικές: κρατά τις ελεύθερες ρίζες μακριά από την επιδερμίδα.
  • Αντιμικροβιακές: σκοτώνει τους μικροοργανισμούς ή σταματά την ανάπτυξή τους (1).

Η παρουσία Ελαϊκού Οξέος και λιπαρών οξέων Ωμέγα του προσδίδει ενυδατικές και μαλακτικές ιδιότητες, οι οποίες εξασφαλίζουν ευεργετικά αποτελέσματα στην επιδερμίδα, όπως αντιοξειδωτική δράση. «Είναι συναφές προς το δέρμα και μιμείται τα υγρά της επιδερμίδας (της εξωτερικής στοιβάδας του δέρματος), προσφέροντας έτσι καταπράυνση», εξηγεί η Δρ. Roos. «Αυτό οφείλεται στη σύνθεσή του: είναι πλούσιο σε καλά λιπαρά οξέα. όπως τα Ωμέγα 3 & 9», προσθέτει.

Επίσης, δρα ενάντια στις ραγάδες και την ξηρότητα, κρατώντας την επιδερμίδα λεία και απαλή

Dr. Nina Roos, Dermatologist

“Όταν εφαρμόζεται τοπικά, το έλαιο καμέλιας έχει τη δυνατότητα να μειώνει τις ρυτίδες(2) λόγω της ικανότητάς του να ενισχύει τη σύνθεση κολλαγόνου”, Dr. Roos describes.
“Επίσης, δρα ενάντια στις ραγάδες και την ξηρότητα κρατώντας την επιδερμίδα λεία και απαλή”, προσθέτει.

Πώς μπορεί το έλαιο καμέλιας να ενταχθεί σε ένα αντιγηραντικό πρόγραμμα περιποίησης;

Όταν εφαρμόζεται τοπικά, το έλαιο καμέλιας έχει τη δυνατότητα να μειώνει τις ρυτίδες(2) λόγω της ικανότητάς του να ενισχύει τη σύνθεση κολλαγόνου. «Αυτό οφείλεται στην παρουσία της Βιταμίνης Α, ενός ισχυρού αντιοξειδωτικού με σημαντικές αντιγηραντικές ιδιότητες που απαλύνουν την όψη των ρυτίδων. Επίσης, δρα ενάντια στις ραγάδες και την ξηρότητα, κρατώντας την επιδερμίδα λεία και απαλή», περιγράφει η Δρ. Roos. Το έλαιο καμέλιας μπορεί, επομένως, να χρησιμοποιηθεί ως αντιρυτιδικός παράγοντας για τη διαχείριση της γήρανσης της επιδερμίδας. «Επιπλέον, οι Βιταμίνες Α και Ε επιτρέπουν την αποτελεσματική διείσδυσή του στην επιδερμίδα», προσθέτει. Τα λιπαρά οξέα Ωμέγα-6 που απαντώνται σε αυτό το έλαιο είναι επίσης ιδανικά για την ενίσχυση της ενυδάτωσης της επιδερμίδας, γεγονός που συμβάλλει στη μείωση της όψης των λεπτών γραμμών αφυδάτωσης, ιδίως γύρω από τα μάτια.

Ποιες οι ενυδατικές ιδιότητες του ελαίου καμέλιας;

Έχει επίσης αποδειχθεί ότι το έλαιο καμέλιας μειώνει τη διαδερμική απώλεια νερού, χωρίς να προκαλεί ανεπιθύμητες αντιδράσεις, όπως ερεθισμούς ή ευαισθησία(2). Η διαδερμική απώλεια νερού μπορεί να προκαλέσει δερματικές παθήσεις όπως η ατοπική δερματίτιδα, γνωστή και ως έκζεμα(3). Χάρη στο έλαιο καμέλιας και στις προστατευτικές ιδιότητές του, η επιδερμίδα διατηρεί τα επίπεδα υγρασίας της ισορροπημένα και προστατεύεται καλύτερα από επιβλαβείς εξωτερικούς παράγοντες. Επιπλέον, «τα μόρια του ελαίου καμέλιας είναι τόσο μικρά, ώστε, κατά την τοπική εφαρμογή, απορροφούνται αμέσως και σε βάθος –αντί να μένουν απλώς στην επιφάνεια της επιδερμίδας. Έτσι, εξασφαλίζει στην επιδερμίδα ενυδάτωση και απαλότητα, χωρίς να αφήνει λιπαρά κατάλοιπα», λέει η Δρ. Roos.

Πώς το έλαιο καμέλιας προστατεύει ενάντια στους ρύπους και τις ελεύθερες ρίζες;

Πέρα από όλα αυτά τα οφέλη, το έλαιο καμέλιας παρέχει επίσης αντιοξειδωτική προστασία, συμβάλλοντας στην εξουδετέρωση των επιβλαβών ελεύθερων ριζών που σχηματίζονται από περιβαλλοντικούς παράγοντες, όπως τον καπνό του τσιγάρου και την ακτινοβολία UV. «Το έλαιο καμέλιας βοηθά στην καταπολέμηση των ρύπων, χάρη σε δύο βασικά του συστατικά: τα λιπαρά οξέα και τη βιταμίνη Α», εξηγεί η Δρ. Roos. Τα λιπαρά οξέα διατηρούν τη λειτουργία του δερματικού φραγμού προστατεύοντας την επιδερμίδα, ενώ η βιταμίνη Α κρατά τις βλαβερές ελεύθερες ρίζες μακριά από την επιδερμίδα(4).

Πώς πρέπει να χρησιμοποιείται το έλαιο καμέλιας;

Το πράγμα έχει ως εξής: οι λοσιόν καθαρισμού απομακρύνουν τα έλαια, τους μικροοργανισμούς και άλλα κατάλοιπα στην επιφάνεια της επιδερμίδας πιο αποτελεσματικά σε σύγκριση με το νερό(5). Ως εκ τούτου, μπορούν να χρησιμοποιηθούν λοσιόν καθαρισμού εμπλουτισμένες με λάδι καμέλιας για την αφαίρεση του μακιγιάζ από το πρόσωπο. Επιπλέον, η χρήση του για την αφαίρεση του μακιγιάζ είναι ασφαλής και δεν προκαλεί δερματικούς ερεθισμούς(6). «Συνιστάται να κάνετε διπλό καθαρισμό, ειδικά όταν φοράτε βαρύ μακιγιάζ», συμβουλεύει η Δρ. Roos. Αυτό σημαίνει ότι καλό είναι μετά το έλαιο καμέλιας να εφαρμόζετε και μια υδάτινη λοσιόν καθαρισμού, και να τελειώνετε με ένα σπρέι με ιαματικό νερό για απαλή και μεταξένια επιδερμίδα.

ΠΗΓΕΣ:


1. Xiao, X. et al, 'Anti-inflammatory and antioxidative effects of Camellia oleifera Abel components.' στο Future Medicinal Chemistry 9.17 (2017) σ. 2069-2079 [Προσβάσιμο στο: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/28793800]
2. Jung, E. et al, 'Effect of Camellia japonica oil on human type I procollagen production and skin barrier function.' στο Journal of Ethnopharmacology 112.1 (2007) σ. 127-131 [Προσβάσιμο στο: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17386986]
3. Kelleher, M. et al,'Skin barrier dysfunction measured by transepidermal water loss at 2 days and 2 months predates and predicts atopic dermatitis at 1 year' στο The Journal of Allergy and Clinical Immunology 135.4 (2015) σ.930-935 [Προσβάσιμο στο: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4382348/]
4. Onodera, K. et al, 'Camellianoside, a novel antioxidant glycoside from the leaves of Camellia japonica.' στο Bioscience, Biotechnology, and Biochemistry 70.8 (2006) σ. 1995-6 [Προσβάσιμο στο: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16926516]
5. Walter, R.M. et al, 'Hard water softening effect of a baby cleanser' στο Clinical, Cosmetic and Investigational Dermatology 9 (2016) σ. 339-345 [Προσβάσιμο στο: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5072514/]
6. Parnsamut, N. et al, 'Development and efficacy assessments of tea seed oil makeup remover.' στο Annales Pharmaceutiques Francaises (2017) [Προσβάσιμο στο: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/m/pubmed/27988044/]

Τα προϊόντα μας

  • Νέο

    {Όνομα_Προϊόντος}

    Neovadiol Φροντίδα Επιδερμίδας στην Εμμηνόπαυση και μετά

    Αντιρυτιδική Κρέμα Rose Platinium

    Κρέμα ημέρας

    Φροντίδα ενίσχυσης και αναζωογόνησης για ρόδινη επιδερμίδα

  • {Όνομα_Προϊόντος}
  • {Όνομα_Προϊόντος}
  • Τα πιο δημοφιλή

    Βιταμίνη C για λαμπερή επιδερμίδα

    Συστατικά

    Βιταμίνη C για λαμπερή επιδερμίδα

    Η πολυάσχολη καθημερινότητά σας μπορεί να επηρεάσει την επιδερμίδα σας, αφήνοντάς την ορατά κουρασμένη και θαμπή. Το ξέρατε όμως ότι μια από τις πιο ξακουστές βιταμίνες σε ολόκληρο τον κόσμο μπορεί να είναι και το κλειδί για φωτεινή, λαμπερή επιδερμίδα; Ελάτε να ρίξουμε μαζί μια ματιά στις αναζωογονητικές ιδιότητες της Βιταμίνης C...

    Διαβάστε το άρθρο

    Βιταμίνη C & υαλουρονικό οξύ: Μπορούν να χρησιμοποιηθούν μαζί;

    Συστατικά

    Βιταμίνη C & υαλουρονικό οξύ: Μπορούν να χρησιμοποιηθούν μαζί;

    Θα πρέπει η Βιταμίνη C και το υαλουρονικό οξύ, συστατικά που καθένα έχει τα δικά του οφέλη, να χρησιμοποιούνται συνδυαστικά; Παρακάτω εξηγούμε πώς μπορείτε να τα ενσωματώσετε στο πρόγραμμα περιποίησής σας.

    Διαβάστε το άρθρο

    Υαλουρονικό Οξύ: Αντιγήρανση και ενυδάτωση

    Συστατικά

    Υαλουρονικό Οξύ: Αντιγήρανση και ενυδάτωση

    Γιατί το Υαλουρονικό Οξύ με τις εκπληκτικές ενυδατικές δυνάμεις είναι επίσης το τέλειο δώρο αντιγήρανσης για την επιδερμίδα σας.

    Υαλουρονικό Οξύ: το μυστικό που δεσμεύει την υγρασία και κρύβεται πίσω από τη ζωντάνια της επιδερμίδας. Το πιο αποτελεσματικό δερματολογικό συστατικό ενυδάτωσης. Και τα οφέλη του δεν σταματούν εδώ. Οι νέοι τρόποι διάχυσής του στο δέρμα επεκτείνουν τα θετικά αποτελέσματά του πέρα από την ενυδάτωση. Πρωτοποριακές θεραπείες και συνθέσεις ενισχύουν ακόμα περισσότερο την ικανότητά του να απαλύνει τις ρυτίδες. Από τις «μικροβελόνες» στερεοποιημένου Υαλουρονικού Οξέος που διαχέονται στις βαθύτερες στοιβάδες του δέρματος μέχρι τον συνδυασμό διαφορετικών μορφών Υαλουρονικού Οξέος για μέγιστη αποτελεσματικότητα, καλωσορίστε τη νέα γενιά Υαλουρονικού Οξέος.

    Διαβάστε το άρθρο

    #HappyAging: τα συστατικά-κλειδί για λαμπερή επιδερμίδα στα 65+

    Συστατικά

    #HappyAging: τα συστατικά-κλειδί για λαμπερή επιδερμίδα στα 65+

    Καθώς μεγαλώνουμε, η επιδερμίδα μας (και οι ανάγκες της) εξελίσσονται, όπως εξελισσόμαστε κι εμείς. Η Vichy σας αποκαλύπτει τα συστατικά-κλειδί που θα πρέπει να αναζητάτε στα προϊόντα σας, για να εξασφαλίσετε στην επιδερμίδα σας υγιή, λαμπερή όψη.

    Διαβάστε το άρθρο

    Συστατικά περιποίησης για πλούσια μαλλιά μετά την εμμηνόπαυση

    Συστατικά

    Συστατικά περιποίησης για πλούσια μαλλιά μετά την εμμηνόπαυση

    Έχετε παρατηρήσει ότι τα μαλλιά σας έχουν αρχίσει να γίνονται πιο αδύναμα, τώρα που μπήκατε στα 50; Σας αποκαλύπτουμε τα καλύτερα συστατικά που θα πρέπει να αναζητάτε στα προϊόντα περιποίησής σας, για να βελτιώσετε την ποιότητα των λεπτών μαλλιών μετά την εμμηνόπαυση.

    Διαβάστε το άρθρο

    go to top