Η ανάκληση ισχύει για τα προϊόντα που αναφέρονται στον παρακάτω πίνακα:

LIFTACTIV PEPTIDE-C AMPOULE 1.8ml

Όνομα Προϊόντος

LIFTACTIV PEPTIDE-C AMPOULES 1.8ml

Κατηγορία Προϊόντος

Δείγμα - Μονοδόση

Περιγραφή Προϊόντος

ech lift amp int 1,8ml

Κωδικός

MΒ223800 / ΜΒ223801

EAN

30157880

LIFTACTIV PEPTIDE-C AMPOULES 30 x 1.8ml

Όνομα Προϊόντος

LIFTACTIV PEPTIDE-C AMPOULES 30 x 1.8ml

Κατηγορία Προϊόντος

Προϊόν προς πώληση – Συσκευασία 30 τμχ

Περιγραφή Προϊόντος

LIFT AMP 1,8 ml x 30 PT/SP/gr

Κωδικός

MΒ167000 / MB167001

EAN

3337875670630

LIFTACTIV PEPTIDE-C AMPOULES 10 x 1.8ml

Όνομα Προϊόντος

LIFTACTIV PEPTIDE-C AMPOULES 10 x 1.8ml

Κατηγορία Προϊόντος

ΔΕΙΓΜΑ / ΔΩΡΟ

Περιγραφή Προϊόντος

LIFT AMP 1.8 ml x10 gift

Κωδικός

VGR04875 / VGR05269/ MB180300 / MB180301 / MB225600

EAN

5201100531813 / 5201100549443 / 30162990 / 3337875708180

Προς ενημέρωσή σας, εναλλακτικά του προϊόντος LiftActiv Peptide-C Ampoules, μπορείτε να χρησιμοποιείτε τον ορό Vichy Liftactiv Supreme Vitamin C, ένα εξαιρετικά συμπυκνωμένο δερματολογικό προϊόν με 15% καθαρή βιταμίνη C. Απαντά στις ίδιες ανάγκες, προσφέροντας μια διαφορετική και εύκολη μέθοδο εφαρμογής χάρη στο σταγονόμετρο.

OK

OK Cancel

Ευχαριστούμε!

Κλείσιμο

Session 1 - Βιταμίνες που βοηθούν τον οργανισμό μας κατά την εμμηνόπαυση

Η βιταμίνη D ή αλλιώς βιταμίνη του ήλιου είναι μία από τις πιο σημαντικές βιταμίνες στο σώμα μας. Τη συνθέτει ο ίδιος ο οργανισμός μέσω της επίδρασης της υπεριώδους ηλιακής ακτινοβολίας, αλλά προσλαμβάνεται και από την κατανάλωση ορισμένων τροφών. Παρότι στην Ελλάδα υπάρχει ηλιοφάνεια πάνω από 200 ημέρες το χρόνο, θα περίμενε κάποιος ότι η έλλειψη της δεν θα μας απασχολούσε, παρόλα αυτά σχεδόν το 50% του γενικού πληθυσμού παρουσιάζει έλλειψη βιταμίνης D. 
Η σημαντικότητα της στις λειτουργίες του οργανισμού μας είναι τόσο σημαντική που θεωρείται ταυτόχρονα και ορμόνη. Όπως και άλλες ορμόνες, η βιταμίνη D συμμετέχει σε πολλές σωματικές διαδικασίες όπως:

 • Στη μυϊκή κίνηση: συμμετέχει δηλαδή στη μεταφορά μηνυμάτων από τον εγκέφαλο στο σώμα και πίσω στον εγκέφαλο.
 • Είναι σημαντική για το ανοσοποιητικό μας σύστημα, συμβάλλοντας στην καταπολέμηση των βακτηρίων και των ιών.
 • Προάγει την απορρόφηση του ασβεστίου, διατηρώντας τα οστά μας υγιή.
 • Παίζει σημαντικό ρόλο στη μείωση των φλεγμονών.

Πόση βιταμίνη D χρειαζόμαστε;

Πόση βιταμίνη D όμως χρειαζόμαστε για να αποφύγουμε την έλλειψη της; Η σωστή απάντηση στο ερώτημα αυτό είναι ‘’εξαρτάται’’. Η ακριβής ποσότητα βιταμίνης D που χρειάζεται ένας άνθρωπος είναι συνάρτηση πολλών & διαφορετικών παραγόντων. Για παράδειγμα η ηλικία, ο τόνος του δέρματος, τα τρέχοντα επίπεδα βιταμίνης D στο αίμα, η γεωγραφική θέση, η εποχή και η έκθεση στον ήλιο, είναι μερικοί από τους παράγοντες αυτούς. 
Και ενώ η βιταμίνη D παίζει σημαντικό ρόλο στην υγεία όλων μας, ειδικά στις γυναίκες άνω των 40 ετών η ρύθμιση των επιπέδων της είναι απαραίτητη, καθώς συμβάλλει στη μείωση των συμπτωμάτων της εμμηνόπαυσης. Τα συμπτώματα που βιώνει μια γυναίκα στη διάρκεια της εμμηνόπαυσης είναι αποτέλεσμα των ορμονικών αλλαγών που συμβαίνουν στο σώμα της.

Οι γυναίκες στην εμμηνόπαυση διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο οστεοπόρωσης λόγω της έλλειψης οιστρογόνων. Ακόμα και με τη λήψη ασβεστίου η βιταμίνη D είναι απαραίτητη για την απορρόφηση του στα οστά. Στην πραγματικότητα, το ασβέστιο και η βιταμίνη D συνήθως συνδυάζονται καθώς η αποτελεσματικότητα τους είναι αλληλένδετη. 
Η πρόληψη είναι καλύτερη της θεραπείας και στην πρόληψη της οστεοπόρωσης η βιταμίνη D παίζει σημαντικό ρόλο. 
Λόγω της μεγάλης ηλιοφάνειας στη χώρα μας έχουμε συνηθίσει να φοράμε συνεχώς αντηλιακό, ακόμη και τον χειμώνα. Ίσως αναρωτιέστε αν η χρήση αντηλιακού οδηγεί σε ανεπάρκεια βιταμίνης D. Κλινικές μελέτες δεν έχουν δείξει ότι η καθημερινή χρήση αντηλιακού οδηγεί σε ανεπάρκεια βιταμίνης D, αντιθέτως τα αποτελέσματα τους δείχνουν ότι όσοι χρησιμοποιούν αντηλιακή προστασία καθημερινά, διατηρούν τα επίπεδα βιταμίνης D.

Επιπλέον δεν χρειάζεται μεγάλη έκθεση στον ήλιο για την παραγωγή βιταμίνης D. 10 με 15 λεπτά (ανάλογα τον φωτότυπο του δέρματος μας ίσως χρειαστεί και παραπάνω) έκθεσης σε χέρια, πόδια, κοιλιά και πλάτη, δύο έως τρεις φορές μια εβδομάδα είναι αρκετή για την παραγωγή βιταμίνης D που χρειαζόμαστε. Μετά από αυτό, το σώμα μας αρχίζει αυτόματα να απορρίπτει βιταμίνη D για να αποφύγει τις υψηλές δόσεις της βιταμίνης, οπότε η έκθεση στον ήλιο δεν μας προσφέρει τίποτα επιπλέον παρά βλάβη στο δέρμα. 
Ο πιο σίγουρος & σωστός τρόπος είναι να κάνουμε εξέταση αίματος. Κάποια σημάδια όμως ίσως μας υποψιάσουν για την έλλειψη της. 

Τα κοινά σημάδια ανεπάρκειας D περιλαμβάνουν:

 • Φλεγμονές του ανώτερου αναπνευστικού & συχνά κρυολογήματα.
 • Ανεξήγητη κόπωση
 • Πόνοι , ιδιαίτερα στην πλάτη, στα πόδια, στα πλευρά, στις αρθρώσεις και / ή στους μύες.
 • Κατάθλιψη.
 • Χαμηλή οστική πυκνότητα.

Η βιταμίνη Β12 επίσης, είναι αρκετά ωφέλιμη για τον οργανισμό καθώς συμβάλει στη δημιουργία των ερυθρών αιμοσφαιρίων και στη σωστή λειτουργία του νευρικού συστήματος. Όσο όμως μεγαλώνουμε η ικανότητα του σώματος να απορροφά τη Β12 από τις τροφές επιβραδύνεται. Κατά την διάρκεια της εμμηνόπαυσης η βιταμίνη αυτή είναι απαραίτητη καθώς συμβάλλει στη διατήρηση του μεταβολισμού, προλαμβάνει την απώλεια της μνήμης και την κατάθλιψη, ενώ περιορίζει την παραγωγή της ομοκυστεΐνης, ουσίας που επιβαρύνει την καρδιά.

Τι προκαλεί η έλλειψη βιταμίνης B12;

 • Κόπωση
 • Μυική αδυναμία
 • Χλωμό δέρμα
 • Κακή μνήμη
 • Προβλήματα στην όραση

go to top