Η ανάκληση ισχύει για τα προϊόντα που αναφέρονται στον παρακάτω πίνακα:

LIFTACTIV PEPTIDE-C AMPOULE 1.8ml

Όνομα Προϊόντος

LIFTACTIV PEPTIDE-C AMPOULES 1.8ml

Κατηγορία Προϊόντος

Δείγμα - Μονοδόση

Περιγραφή Προϊόντος

ech lift amp int 1,8ml

Κωδικός

MΒ223800 / ΜΒ223801

EAN

30157880

LIFTACTIV PEPTIDE-C AMPOULES 30 x 1.8ml

Όνομα Προϊόντος

LIFTACTIV PEPTIDE-C AMPOULES 30 x 1.8ml

Κατηγορία Προϊόντος

Προϊόν προς πώληση – Συσκευασία 30 τμχ

Περιγραφή Προϊόντος

LIFT AMP 1,8 ml x 30 PT/SP/gr

Κωδικός

MΒ167000 / MB167001

EAN

3337875670630

LIFTACTIV PEPTIDE-C AMPOULES 10 x 1.8ml

Όνομα Προϊόντος

LIFTACTIV PEPTIDE-C AMPOULES 10 x 1.8ml

Κατηγορία Προϊόντος

ΔΕΙΓΜΑ / ΔΩΡΟ

Περιγραφή Προϊόντος

LIFT AMP 1.8 ml x10 gift

Κωδικός

VGR04875 / VGR05269/ MB180300 / MB180301 / MB225600

EAN

5201100531813 / 5201100549443 / 30162990 / 3337875708180

Προς ενημέρωσή σας, εναλλακτικά του προϊόντος LiftActiv Peptide-C Ampoules, μπορείτε να χρησιμοποιείτε τον ορό Vichy Liftactiv Supreme Vitamin C, ένα εξαιρετικά συμπυκνωμένο δερματολογικό προϊόν με 15% καθαρή βιταμίνη C. Απαντά στις ίδιες ανάγκες, προσφέροντας μια διαφορετική και εύκολη μέθοδο εφαρμογής χάρη στο σταγονόμετρο.

OK

OK Cancel

Ευχαριστούμε!

Κλείσιμο

Ακμή ενηλίκων: Πώς να την αντιμετωπίσουμε

Η ΠΑΡΑΚΜΗ… ΤΗΣ ΑΚΜΗΣ ή πώς να την αντιμετωπίσουμε σωστά!

Ακμή ενηλίκων: Πώς να την αντιμετωπίσουμε

Η ακμή δεν αποτελεί ένα ζήτημα μόνο των εφήβων, αλλά και των ενηλίκων είτε γιατί άφησαν το πρόβλημα να χρονίζει είτε γιατί εμφάνισαν ακμή μετά τα 30.

Τι είναι η ακμή των ενηλίκων

Ακμή ενηλίκων: Πώς να την αντιμετωπίσουμε

Η ακμή των ενηλίκων είναι μια μορφή που περνάει από περιόδους έξαρσης και ύφεσης και διαρκεί  περισσότερα χρόνια  σε αντίθεση με την εφηβική, η οποία συνήθως κάνει τον κύκλο της και υποχωρεί. Μπορεί να εμφανιστεί  ξαφνικά μετά την ηλικία των 25 ετών σε άτομα που δεν αντιμετώπιζαν στο παρελθόν ανάλογο πρόβλημα ή κάνει εκ νέου την εμφάνισή της μετά την περίοδο της εφηβείας. Εντοπίζεται κυρίως στην περιοχή κάτω από τη μύτη, τα μάγουλα, το πιγούνι και το λαιμό και απασχολεί περισσότερο τις γυναίκες. Αιτίες για την εμφάνισή της είναι κυρίως οι ορμονικές μεταβολές ( όπως το σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών), η λήψη ορμονών και το στρες, ενώ υπάρχει και κληρονομικότητα. Στην ήπια μορφή της, η ακμή εκδηλώνεται με σπυράκια  ανοιχτά (μαύρα) ή κλειστά (άσπρα), ενώ στη μέτρια μορφή της τα σπυράκια έχουν κόκκινη βάση και άσπρη κεφαλή με πύον.  Ανάλογα με την ηλικία του ασθενούς, την κλινική του εικόνα και την αιτία της ακμής, επιλέγεται η κατάλληλη αντιμετώπιση.

Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ

Ακμή ενηλίκων: Πώς να την αντιμετωπίσουμε

Η κακή διατροφή και η παχυσαρκία έχουν άμεση σύνδεση με την ακμή παρόλο που ο ρόλος της διατροφής στην πρόκληση και την αντιμετώπιση της ακμής δεν έχει ακόμα αποδειχθεί. Τροφές που κατά καιρούς έχουν συσχετιστεί με την ακμή όπως η σοκολάτα, οι ξηροί καρποί, τα αλμυρά σνακ δεν φαίνεται, σύμφωνα τουλάχιστον με τα έως τώρα επιστημονικά δεδομένα, να αποτελούν αιτιολογικούς παράγοντες. Αντίθετα, τα ω-3 λιπαρά οξέα από τα λιπαρά ψάρια, η βιταμίνη Α (που μειώνει την έκκριση σμήγματος) από τα φρούτα και τα λαχανικά, η βιταμίνη Ε από το ελαιόλαδο και ο ψευδάργυρος από τα άπαχα κρέατα και τους ξηρούς καρπούς είναι συστατικά της διατροφής που μαζί με την ικανοποιητική ενυδάτωση (περίπου 2 λίτρα νερό την ημέρα) μπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη και την καταπολέμηση της ακμής. Στην αντιμετώπιση της ακμής δείχνουν να βοηθούν επίσης και τα τρόφιμα χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη, όπως τα προϊόντα από δημητριακά ολικής άλεσης, τα όσπρια, τα φρούτα και τα λαχανικά ενώ στον περιορισμό της συμμετέχουν και τα . συμπληρώματα ψευδαργύρου και βιταμίνης Α σύμφωνα με έρευνες.

TΑ ΣΩΣΤΑ ΔΕΡΜΟΚΑΛΛΥΝΤΙΚΑ

Ακμή ενηλίκων: Πώς να την αντιμετωπίσουμε

Οι ατέλειες των ενηλίκων εκτός από την κατάλληλη αγωγή από τον δερματολόγο σας χρειάζεται και τα κατάλληλα δερμοκαλλυντικά. Προϊόντα καθαρισμού, περιποίησης και μακιγιάζ όπως αυτά της Normaderm της Vichy, που καταπολεμούν τις ατέλειες της ενήλικης επιδερμίδας: σπυράκια, κοκκινίλα, διεσταλμένοι πόροι, γυαλάδα, θαμπή όψη, σημάδια ακμής είναι αποδεδειγμένα αυτά που χρειάζεστε , καθώς συμπληρώνουν τη φαρμακευτική αγωγή και κάνουν το δέρμα να φαίνεται πιο όμορφο. Είναι ευνόητο βέβαια ότι δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται λιπαρά καλλυντικά. Προτιμήστε λοιπόν τα προϊόντα με την ένδειξη «μη φαγεσωρογόνο» ή «για επιδερμίδες με τάση για ακμή». Τα μη φαγεσωρογόνα προϊόντα δεν περιέχουν συστατικά που φράζουν τους πόρους.
Ένα άλλο σημαντικό θέμα που πρέπει να έχετε στο μυαλό σας όταν βλέπετε βελτίωση από τη αγωγή που ακολουθείτε είναι ότι αυτή  πρέπει να διακόπτεται σταδιακά και όχι αμέσως μόλις υποχωρήσουν τα συμπτώματα. Για παράδειγμα, εάν χρησιμοποιείτε μια κρέμα καθαρισμού δύο φορές την ημέρα, μπορείτε να συνεχίσετε να τη χρησιμοποιείτε μία φορά την ημέρα για κάποιο χρονικό διάστημα, στη συνέχεια μέρα παρά μέρα κ.ο.κ. πριν τη σταματήσετε. Οι ατέλειες συχνά επανεμφανίζεται σε διάστημα 4-6 εβδομάδων, επομένως πρέπει να βεβαιωθούμε πως το δέρμα παραμένει καθαρό.

go to top