OK

OK Cancel

Ευχαριστούμε!

Κλείσιμο

EΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΗ 
ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑΣ

ΑΝΑΠΤΥΧΘΗΚΕ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΟΥΣ
ΕΝΑΣ ΑΛΓΟΡΙΘΜΟΣ ΠΟΥ, ΜΕ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ, ΑΠΟΚΩΔΙΚΟΠΟΙΕΙ ΤΑ ΔΥΝΑΤΑ ΣΗΜΕΙΑ & ΤΙΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑΣ ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΤΟ ΕΞΑΤΟΜΙΚΕΥΜΕΝΟ ΣΑΣ ΙΔΑΝΙΚΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗΣ

ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΤΩΡΑ

Skin ageing algorithm background

Ακμή ενηλίκων: Πώς να την αντιμετωπίσουμε

Η ΠΑΡΑΚΜΗ… ΤΗΣ ΑΚΜΗΣ ή πώς να την αντιμετωπίσουμε σωστά!

Ακμή ενηλίκων: Πώς να την αντιμετωπίσουμε

Η ακμή δεν αποτελεί ένα ζήτημα μόνο των εφήβων, αλλά και των ενηλίκων είτε γιατί άφησαν το πρόβλημα να χρονίζει είτε γιατί εμφάνισαν ακμή μετά τα 30.

Τι είναι η ακμή των ενηλίκων

Ακμή ενηλίκων: Πώς να την αντιμετωπίσουμε

Η ακμή των ενηλίκων είναι μια μορφή που περνάει από περιόδους έξαρσης και ύφεσης και διαρκεί  περισσότερα χρόνια  σε αντίθεση με την εφηβική, η οποία συνήθως κάνει τον κύκλο της και υποχωρεί. Μπορεί να εμφανιστεί  ξαφνικά μετά την ηλικία των 25 ετών σε άτομα που δεν αντιμετώπιζαν στο παρελθόν ανάλογο πρόβλημα ή κάνει εκ νέου την εμφάνισή της μετά την περίοδο της εφηβείας. Εντοπίζεται κυρίως στην περιοχή κάτω από τη μύτη, τα μάγουλα, το πιγούνι και το λαιμό και απασχολεί περισσότερο τις γυναίκες. Αιτίες για την εμφάνισή της είναι κυρίως οι ορμονικές μεταβολές ( όπως το σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών), η λήψη ορμονών και το στρες, ενώ υπάρχει και κληρονομικότητα. Στην ήπια μορφή της, η ακμή εκδηλώνεται με σπυράκια  ανοιχτά (μαύρα) ή κλειστά (άσπρα), ενώ στη μέτρια μορφή της τα σπυράκια έχουν κόκκινη βάση και άσπρη κεφαλή με πύον.  Ανάλογα με την ηλικία του ασθενούς, την κλινική του εικόνα και την αιτία της ακμής, επιλέγεται η κατάλληλη αντιμετώπιση.

Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ

Ακμή ενηλίκων: Πώς να την αντιμετωπίσουμε

Η κακή διατροφή και η παχυσαρκία έχουν άμεση σύνδεση με την ακμή παρόλο που ο ρόλος της διατροφής στην πρόκληση και την αντιμετώπιση της ακμής δεν έχει ακόμα αποδειχθεί. Τροφές που κατά καιρούς έχουν συσχετιστεί με την ακμή όπως η σοκολάτα, οι ξηροί καρποί, τα αλμυρά σνακ δεν φαίνεται, σύμφωνα τουλάχιστον με τα έως τώρα επιστημονικά δεδομένα, να αποτελούν αιτιολογικούς παράγοντες. Αντίθετα, τα ω-3 λιπαρά οξέα από τα λιπαρά ψάρια, η βιταμίνη Α (που μειώνει την έκκριση σμήγματος) από τα φρούτα και τα λαχανικά, η βιταμίνη Ε από το ελαιόλαδο και ο ψευδάργυρος από τα άπαχα κρέατα και τους ξηρούς καρπούς είναι συστατικά της διατροφής που μαζί με την ικανοποιητική ενυδάτωση (περίπου 2 λίτρα νερό την ημέρα) μπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη και την καταπολέμηση της ακμής. Στην αντιμετώπιση της ακμής δείχνουν να βοηθούν επίσης και τα τρόφιμα χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη, όπως τα προϊόντα από δημητριακά ολικής άλεσης, τα όσπρια, τα φρούτα και τα λαχανικά ενώ στον περιορισμό της συμμετέχουν και τα . συμπληρώματα ψευδαργύρου και βιταμίνης Α σύμφωνα με έρευνες.

TΑ ΣΩΣΤΑ ΔΕΡΜΟΚΑΛΛΥΝΤΙΚΑ

Ακμή ενηλίκων: Πώς να την αντιμετωπίσουμε

Οι ατέλειες των ενηλίκων εκτός από την κατάλληλη αγωγή από τον δερματολόγο σας χρειάζεται και τα κατάλληλα δερμοκαλλυντικά. Προϊόντα καθαρισμού, περιποίησης και μακιγιάζ όπως αυτά της Normaderm της Vichy, που καταπολεμούν τις ατέλειες της ενήλικης επιδερμίδας: σπυράκια, κοκκινίλα, διεσταλμένοι πόροι, γυαλάδα, θαμπή όψη, σημάδια ακμής είναι αποδεδειγμένα αυτά που χρειάζεστε , καθώς συμπληρώνουν τη φαρμακευτική αγωγή και κάνουν το δέρμα να φαίνεται πιο όμορφο. Είναι ευνόητο βέβαια ότι δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται λιπαρά καλλυντικά. Προτιμήστε λοιπόν τα προϊόντα με την ένδειξη «μη φαγεσωρογόνο» ή «για επιδερμίδες με τάση για ακμή». Τα μη φαγεσωρογόνα προϊόντα δεν περιέχουν συστατικά που φράζουν τους πόρους.
Ένα άλλο σημαντικό θέμα που πρέπει να έχετε στο μυαλό σας όταν βλέπετε βελτίωση από τη αγωγή που ακολουθείτε είναι ότι αυτή  πρέπει να διακόπτεται σταδιακά και όχι αμέσως μόλις υποχωρήσουν τα συμπτώματα. Για παράδειγμα, εάν χρησιμοποιείτε μια κρέμα καθαρισμού δύο φορές την ημέρα, μπορείτε να συνεχίσετε να τη χρησιμοποιείτε μία φορά την ημέρα για κάποιο χρονικό διάστημα, στη συνέχεια μέρα παρά μέρα κ.ο.κ. πριν τη σταματήσετε. Οι ατέλειες συχνά επανεμφανίζεται σε διάστημα 4-6 εβδομάδων, επομένως πρέπει να βεβαιωθούμε πως το δέρμα παραμένει καθαρό.

go to top