OK

OK Cancel

Ευχαριστούμε!

Κλείσιμο

3 συμβουλές για να ενισχύσετε την αυτοπεποίθησή σας

Υπάρχουν κάποιες στιγμές στη ζωή μας που χρειαζόμαστε έξτρα ώθηση, είτε για να διαχειριστούμε μια συναισθηματική δυσκολία είτε για να ανταπεξέλθουμε σε ένα σημαντικό γεγονός. Αν αυτό που έχετε ανάγκη είναι λίγη έμπνευση, διαβάστε τις συμβουλές μας για μια δόση αυτοπεποίθησης –και να θυμάστε: μπορείτε να τα καταφέρετε!

Γίνετε η cheerleader του εαυτού σας


Έχετε ακούσει ποτέ για τη θεωρία ανάδρασης του προσώπου; Με απλά λόγια, το αξίωμα αυτό υποστηρίζει ότι οι εκφράσεις του προσώπου μας μπορούν να επηρεάσουν άμεσα τις συναισθηματικές μας εμπειρίες. Δοκιμάστε το και μόνη σας: ξεκινήστε τη μέρα σας το πρωί χαμογελώντας στον εαυτό σας. Μπορεί να ακούγεται κλισέ, όμως διατηρήστε τη θετική σας σκέψη λέγοντας στον εαυτό σας πόσο υπέροχη είστε ή πόσο καλά τα πάτε με μια πρόκληση που αντιμετωπίζετε. «Η παρουσίασή σου στη δουλειά θα είναι εκπληκτική», «Είσαι μια δυνατή γυναίκα, γεμάτη αυτοπεποίθηση», «Θα περάσεις τέλεια απόψε»… Πιστέψτε μας, ακόμα κι αν στην αρχή όλο αυτό είναι προσποιητό, θα πιάσει τόπο.

Αν έχετε λίγο χρόνο στη διάθεσή σας, αφιερώστε λίγα λεπτά για να γράψετε σε ένα χαρτί όλα τα επιτεύγματά σας ή τα πράγματα για τα οποία νοιώθετε ευγνώμων. Το να περάσετε λίγη ώρα σκεπτόμενη όσα έχετε πετύχει, αντί να πέφτετε ψυχολογικά, υποσυνείδητα θα σας ανεβάσει το ηθικό και θα σας κάνει να αισθάνεστε λίγο πιο περήφανη για τον εαυτό σας από ό,τι πριν. Μπορεί να χρειάζεται χρόνο, όμως το να εκπαιδεύσετε το μυαλό σας να σκέφτεται πιο θετικά θα λειτουργήσει μακροπρόθεσμα σαν μια τονωτική δόση για την αυτοπεποίθησή σας. Οι καλές συνήθειες ξεκινούν εδώ και τώρα!

Νοιώστε καλά


Είτε πρόκειται για διάβασμα είτε για μαγειρική ή πολεμικές τέχνες, αν υπάρχει κάποιο χόμπι που πραγματικά αγαπάτε και στο οποίο είστε καλή, προσπαθήστε να ασχολείστε με αυτό τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα. Το να νοιώθετε ότι έχετε επιτυχία σε κάποιον τομέα –ακόμα κι αν είναι κάτι πολύ συγκεκριμένο–, θα αρχίσει σιγά σιγά να επηρεάζει και άλλες πτυχές της ζωής σας.

Η άθληση είναι επίσης ένας πολύ καλός τρόπος να παραμείνετε υγιής. Μπορεί να μην αισθάνεστε καθόλου έτσι, όταν είστε στη μέση μιας διαδρομής 5 χλμ., όμως κατά την άσκηση το σώμα μας απελευθερώνει ενδορφίνες –χημικές ουσίες που μας κάνουν να νοιώθουμε όμορφα. Ακόμα και λίγα λεπτά την ημέρα περπατώντας ή κάνοντας τζόκινγκ θα σας εξασφαλίσουν την απαραίτητη δόση Βιταμίνης D –και, φυσικά, αυτήν την υπέροχη αίσθηση ολοκλήρωσης.

Μπείτε στον ρόλο


Προσποιούμενη ότι νοιώθετε σιγουριά είναι ένας καλός τρόπος να ξεγελάσετε τον εαυτό σας και να ενισχύσετε πραγματικά την αυτοπεποίθησή σας! Φροντίστε η στάση του σώματός σας να είναι σωστή, οι μύες του προσώπου σας χαλαροί και, κυρίως, κοιτάξτε τους ανθρώπους στα μάτια.

Όταν προκύπτει δε ένα σημαντικό γεγονός στο οποίο πρέπει να φανείτε σίγουρη για τον εαυτό σας, ο έγκαιρος προγραμματισμός είναι και αυτός που θα μετριάσει το άγχος σας. Αρκετές ημέρες νωρίτερα, φέρτε στο μυαλό σας το εν λόγω γεγονός, τοποθετώντας νοητά τον εαυτό σας μέσα σε αυτό, και εξασκήστε τη γλώσσα του σώματος. Έτσι, όταν έρθει αυτή η μεγάλη μέρα, θα έχετε μια αίσθηση εξοικείωσης που θα σας καλμάρει. Και μην ξεχνάτε: όταν έχετε αμφιβολίες, απλώς μπείτε μέσα σαν να σας ανήκει ο χώρος.

go to top